Nieuwe stekken nieuwe kansen…
 Geplaatst op  12-12-2011  door Kj visser
4148 keer bekekende eerste van de middag

Hoe raar kan iets lopen, vorige week spraken we tijdens een gezamelijke struin middag een fanatieke snoekvisser die met een geweldig verhaal en dito stek op de proppen kwam,
De week erna werd via google earth de potentiele stekken uitgekamt en de plannen kregen al snel een vast karakter.
We zouden met 2 boten Friesland in, en via een woonwijk de vaarten onveilig maken ,
Maar het liep toch iets anders dan gepland, die Zaterdag gaf mijn vrouw te kennen zich niet helemaal lekker te voelen en ook zelf had ik me weleens beter gevoelt.
JH en Lub lagen al op de stek toen ik me afmelde ,op dat moment was er al een mooie snoek door Lub geland.


nummero 2 ,kon de shad niet weerstaan

Ik hielp mijn vrouw die ochtend met de kids, en de boodschappen maar toen de zon doorkwam voelde ik een gevoel in me opkomen dat denk ik het beste te beschrijven is als Jacht instinkt….
Ik moest het water op, iets in mijn onderbewustzijn brulde ….maar ja daar loop je dan op de weekmarkt met een tas vol proviand voor de komende week.
En of het zo zijn moest kwam ik daar mijn zwager tegen ,die net als ik fanatiek roofvisser is, zijn vaste vismaat had helaas af moeten zeggen, maar ook hij zag een middagje snoeken zeker zitten,

Dus 1 en 1 is drie ,en hoewel vrouwlief iets bedenkelijk keek zat ik een half uur later bij zwagermans in de auto .


de stuurman van de dag..

op weg naar een stek die nog geen kwartier rijden van ons huis lag, hier was ik jaren geleden met Pieter Nederlof al eens geweest maar daarna in vergetelheid geraakt.,.
De grote Rana 17 werd van de trailer afgereden en niet veel later voeren we met een pittige windje in onze rug de vaart op,
Ja een vaart is nu eenmaal lang en recht , de diepte was niet meer dan 1,80 mtr.
oude waterlelie resten , maakten het onderwater tot een snoeken eldorado .
Getuige de vele Polen die net als de aalscholvers duvels goed weten waar de vis te vinden is.
Na een half uurtje diende de eerste snoek zich aan op de langzaam geviste gele shad.
We visten erg licht , en de snoek van zo’n cm of 70 gaf leuk sport op de lichte snoekbaars hengels.
nog geen 100 meter verder was het weer de shad die fel gegrepen werd, ook deze werd snel het koude water uitgetild en werd vakkundig door zwager op de foto gezet.


niet de grootste , maar wel dapper

We kwamen nu op een splitsing uit en het talud had nu meer weg van een onderwater berg landschap , hier moest vis zitten en de vele meerkoeten deden zich te goed aan de restanten van de afgestorven waterplanten, dus in de zomer zal hier ook wel een visje te vangen zijn.
Langzaam trollen we verder en in de verte zien we een dorpje , we besluiten de haven van dit dorpje met een bezoek te vereren en niet veel later ligt nr 3 in de boot, een topstek …veel variatie onderwater, en veel prooivis, en mannen met grote dobbers op de kade die helaas nog geen vangsten hadden kunnen boeken .
Hier ga ik zeker nog eens terug,nu krijgt zwager een aanbeet te verduren maar door een lijn breuk zullen we niet weten of het een mosselbankje of vis was.
Om de mannen met dobbers niet te veel tot last te zijn ,keren we de boot en gaan terug de vaart in.
Ondertussen is er telefonisch contact met de andere mannen die in Friesland op een nogal moeilijk punt zijn aangekomen, voor hun ligt de veel belovende woonwijk alleen is deze alleen te bereiken via een laag bruggetje,


ja hij is er wel , maar verstopt tussen de knieen

En ja daar knelt de schoen of liever gezegd de boot, het gaat nooit passen ….ook zij gaan het grotere water weer op inmiddels zijn er 2 mooie tachtigers geland bij JH en Lub .
Er word door JH een haven opgezocht waarvan bekend was dat deze wat dieper was dan de omringende wateren , en in het algemeen levert dat ook weer meer kans op vis op. helaas werd de stek bemand door een kajak visser die er 3 snoekbaarzen vanaf had weten te peuteren,

Om deze beste man niet in het vaarwater te zitten, oftewel te peddelen, kozen ze een ander kanaaltje ,het friesche water was erg troebel en donker wat mede te danken is aan de fikse wind die er stond, dat dit niet te best is voor de aanbeten moge duidelijk zijn.
In de tussen tijd was er bij ons in de boot nr 4 geland en werd ik vriendelijk doch wel dringend verzocht de volgende snoek naar de andere shads te sturen , bemand door jullie raden het al Zwagermans.
Toen ik nr 5 verspeelde was er nog maar een half uur vistijd over, gezien ,de zon om 5 uur kopje onder gaat .


Lub met een Friesche schoonheid

Nu kreeg zwagermans dan eindelijk een duidelijke dreun op zijn hengel , ik pakte de camera maar de snoek had zich vast gezwommen onder een bos takken en niet veel later stond zwager met tak en shad in de hand.
Te tijd begon te dringen , maar na 50 meter was het weer de hengel van zwager die een dapper snoekje aan het zwakker wordende licht bracht.
We besloten de helling op te zoeken , en in het donker werd , de grote Rana op de trailer getakeld,
Is wel wat anders dan mijn lichte quicksilver zal ik je vertellen maar na veel vijven en zessen stond de boot met auto en al op de weg
Inmiddels was het zes over vijven ,om terug te vallen op de vorige zinspeling, en werd de thuisbasis opgezocht, de mannen in Friesland hadden de teller op 3 stuks weten te zetten,
We hebben weer potientiele stekken erbij die we beide zeker nog eens gaan bezoeken,
Want je weet ,’’die vist die zal vinden,……’’
Ben nu eenmaal van de fishfull thinking

Vr gr KJ Visser.Reacties

Er zijn 5 reacties

 meindert schreef op 15-12-2011 om 13:23:37
Ip opgeslagen


leuk man zoon middag het wordt weer tijd voor een vis dagje

 koriander schreef op 15-12-2011 om 13:01:40
Ip opgeslagen


Hee KJ, Tcoh nog een isntinctief leuk middagje. herkenbaar verslag zo ook met het thuisfront..haha.. maar goodwill maakt een hoop goed!! Leuk vissen gevangen!!

 Rix schreef op 13-12-2011 om 23:14:36
Ip opgeslagen


Een heerlijk verslag weer KJ met inderdaad weer een hoog herken gehalte!

 Marco schreef op 13-12-2011 om 20:59:24
Ip opgeslagen


Geweldig dat instinct KJ, ik ken het! Hoe ziek dan ook, je moet gewoon even het water op.
Leuke vissen voor een middagje  

 Jan hendrik schreef op 13-12-2011 om 10:17:07
Ip opgeslagen


Beste KJ,

Leuk verslag man, jammer dat je niet bij ons was! We hebben je aanwezigheid gemist! Toch leuk dat je op een oude "vergeten" stek nog een leuke middag kan beleven.

Als het eerst maar volgende week is, dan gaan we met doodaas aan de gang. Hier zal KJ ook weer een passend verslag van schrijven. toch!?  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02838 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign