Wisselende successen.
 Geplaatst op  05-12-2011  door Pieter
4150 keer bekekenKlein kunstaas zoals de Bullhead van Salmo bracht uitkomst!

Een verslag van de laatste twee weekenden deze keer. In totaal drie visdagen met wisselende successen en weersomstandigheden die je liever bij de kachel doen blijven. Toch gaan we ieder keer weer gewoon omdat we het niet kunnen laten, ondanks wind, regen en lage temperaturen zijn we toch liever buiten in de natuur. Twee weken terug hadden we ondanks de slechte weersvoorspellingen twee dagen groot water gepland. Het was voorlopig de laatste keer voor Jacco dus moest dit weekend optimaal benut worden. Inmiddels is hij herstellende van een knieoperatie en zal binnenkort weer volop kunnen vissen.


Pike Cake van ITT blijkt onder alle omstandigheden een topper.

Het is zaterdagmorgen als we het grote water op gaan om toch weer met kunstaas aan de slag te gaan. Het wordt moeilijk weten we maar toch proberen we het nog een keer, het grote water is een gok momenteel om met kunstaas aan de slag te gaan. We beginnen die morgen rustig door eerst de haveningang eens uit te trollen onder het genot van een nu nog vers bakje koffie uit de kan. Het is zoals gewoonlijk weer druk met doodaas vissers hier. Daarom zijn we hier ook snel weer gevlogen. Als we langs de helling komen zijn daar onze vrienden Wouter en Marco druk bezig met traileren, we wensen elkaar succes en wij gaan het weid op. Al snel krijgen ik een eerste aanbeet maar los deze bij de boot. Een tweede aanbeet even later is wel raak en brengt de eerst snoek aan boord. Niet groot maar toch actie, de pike cake blijkt weer goed te werken.


Ook voor Jacco met een red head plugje vangsten.

De aanbeten blijven komen maar opvallend deze keer dat alles op klein kunstaas komt. De grotere swimbaits die we inzetten blijven onaangeroerd terwijl we hier eerdere dagen juist goed op vingen. De vier hengels worden dan ook de rest van de dag voorzien van wat kleiner kunstaas en zo weten verschillende leuke snoeken te vangen. Niet groot maar wel leuk actie de dag door. De harde wind maakt het in de loop van de dag niet makkelijk voor ons.


Zo houden we actie.....

Doordat de omstandigheden door die harde wind op het grote water toch zwaar waren, en de zondag nog meer wind voorspeld werd kozen we voor een iets veiliger water. Niet onze eerste keus nu, maar tegen beter weten in weer het grote water op leek ons niets. Het is die dag zelfs hier niet te doen met de harde windstoten. Zware buien trekken over ons heen en de snoek laat het compleet afweten. Half in de dag overwegen we zelfs nog te stoppen maar toch maken we de dag vol doordat het símiddags iets opklaart. Het mocht niet baten want deze dag bracht ons niets op ondanks de verschillende technieken die we deze dag uit de kast trekken.


Statisch doodaas.....

Het afgelopen weekend had ik één visdag gepland, deze keer ga ik voor het eerst dit seizoen doodaas vissen. Statisch welteverstaan, dus met dit gure weer lekker onder de paraplu. En guur werd het ook deze dag, harde wind met felle buien. De stek is een diepe zandwinput die ik ieder jaar wel een paar keer bevis op deze methode. Het is dan vaak ook een alles of niets stek is mijn ervaring van de laatste jaren. Deze eerste sessie is het helaas niets want na een volle dag achter de hengels heb ik geen stoot gezien. De komende tijd ga ik hier eens een beetje voorvoeren en dan zullen er vast en zeker een paar leuke dagen uitkomen.

Pieter Nederlof


Felle buien trekken over, lekker onder de plu.

Vol op de Pike Cake....

Met het resultaat.


Reacties

Er zijn 4 reacties

 Jacco schreef op 08-12-2011 om 16:56:36
Ip opgeslagen


Leuk verslag Pieter.. Het begint me nu wel de strot uit te komen dat ik niet van bed weg kan... :S
En moest dit in het verslag haha, want zo zielig ben ik niet  . Xbox en veel snoep haha wat wil een man nog meer. En heren Bedankt!

 Marco schreef op 06-12-2011 om 23:10:38
Ip opgeslagen


Inderdaad Pieter, omdat we het niet kunnen laten. We vinden elke keer wel een mogelijkheid om aan/op het water te zitten. Mooi is dat toch  
Ohja, lekkere vangsten weer. En Jacco bij deze een dikke kus op je knie en een digitaal fruitmandje  

 Ido schreef op 06-12-2011 om 19:00:27
Ip opgeslagen


Mooi geschreven Pieter ben nu al benieuwd naar je doodaas vangsten.

@Jacco beterschap gewenst kerel ik hoop dat je snel weer aan de slag kan

 Rix schreef op 06-12-2011 om 05:46:17
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter, en er moet inderdaad heel wat gebeuren voordat wij niet meer gaan vissen! Wat een geweldige sfeerfoto van die bui, de gure wind spat van het scherm af!
@jacco, veel succes met je herstel!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02772 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign