Snoeken.net forumdag (deel 2)
 Geplaatst op  01-12-2011  door Pieter
4145 keer bekekenNogmaals een verslag van de zeer geslaagde snoeken.net forumdag. Zoals in het vorige verslag al te lezen was waren er enkele prijzen te vergeven. Onze dank gaat dan ook uit naar Pike Master Lures voor het beschikbaar stellen van de prijzen in de vorm van enkele schitterende Buster Jerks. Geniet nu mee van het prachtige verslag van Koriander, natuurlijk hier op www.snoeken.net!


Ergens begin november had ik mij opnieuw aangemeld op snoekennet en stuitte toevallig op een bericht in het topic de Roestige Blinker van Vincent waarin de motivatie werd gepeild voor een Forumdag. Eerder in 2006 had ik ook al eens een account gehad maar daar door de vorming van mijn gezinnetje weinig mee gedaan. Zonde achteraf, hoewel slechts ten dele. Want deze jaren hebben mij twee prachtige dochters Tirza en Nikee van 5 en 2 en sinds 10 november 2011 een wolkje van een zoontje Lucas opgeleverd plus zo’n lieftallige en innige band met mijn vrouw dat zij mij toestond nog in de kraamperiode toch aan deze forumdag mee te kunnen doen. Maris, je bent top!!


En zo begon het toeleven naar wat een geweldige dag zou worden. Op internet op voorhand naar info over het water in Kalenberg gezocht. Verder dan wat waterbemonstering verslagen en rapporten van de VBC kwam ik niet al boden die wel leuke info. Vincent was echter duidelijk in zijn berichtgeving. “mooi veenwater, meter of 1,5 diep” was zijn devies en zo was het ook.
Tussen de verzorging van mijn vrouw en zoontje Lucas en de herverdeling qua aandacht voor mijn dochters door nog snel wat hengels en kunstaas uit de schuur gepakt….
Veel materiaal heb ik niet, ben vrij all -round visser maar heb zomaar wat bijeen gezocht. Ook hier weer stelde Vincent mij gerust dat de overige mannen genoeg kunstaas e.d aan boord van de boten zouden hebben en best bereid zouden zijn wat te lenen. Uiteindelijk kreeg dit vorm in een mooie Nils Master van Sybe waarop ik drie leuke snoeken wist te pakken


Eindelijk kon het dan eens gebeuren, een hele dag weg in mooi natuurgebied en vissen met de mannen die weten hoe ze die grote dames kunnen vangen.
Van slaap kwam weinig die vrijdagavond, drie kids waaronder een hele kleine die in wisselende samenstelling om een slokje drinken, aandacht of een verhaaltje vroegen, maakten dat het al snel 5.00 uur werd en ik begon met koffie. Thuis was inmiddels alles in diepe slaap en ik toog naar Leusden alwaar ik de voor mij nog onbekende Sjoerd zou oppikken thuis.


Sjoerd is een beste kerel en tijdens de ietwat mistige rit hebben we het over van alles gehad. Beiden tot de conclusie komend dat we eigenlijk te weinig vissen.
We waren tijdig in Kalenberg en volgden een auto met een bootje, die wist ons vast naar de trailerhelling te brengen. Eenmaal daar aangekomen troffen we daar een grote club mannen. Als een onnozele hals keurig aan de gehele ING en mogelijk ook Heerenveen groep voorgesteld….ze zullen wel gedacht hebben. Keurig handje schudden e.d Gelukkig was de afdeling Den Haag en Leiden ook bij deze helling vertegenwoordigd en konden we vlot door naar de helling waar de forumboten te water zouden gaan.
Hier moest het gaan gebeuren. Vincent had eenieder al voorzien van mooie waterkaarten en de groep werd opgedeeld in struiners en opstappers.


Ik mocht opstappen bij Sybe, ja die van de eigenbouw kunstaasjes. Een vriendelijke kerel van wie ik die ochtend veel heb opgestoken. Het begon al goed! Al bij de eerste brug de vraag of ik 2 euro bij me had om de brug te laten openen. Nee, zeg ik resoluut…..en natuurlijk vaart het bootje inclusief onszelf en hengels “onder” het bruggetje door.
Iets deed mij vermoeden dat dit niet de laatste keer zou zijn dat ik in de maling genomen wordt. Al trollend kom ik erachter dat al het kunstaas dat ik mee heb eigenlijk niet voor trollen geschikt is en Sybe red mij uit de brand met een verzameling kunstaas waar mijn blauwe kijkers versteld van stonden. Ook pluggen van een goede centimeter of 30 a 35. Gigantische joekels….vangen die dan??
Oh ja hoor, zegt ie nuchter.


We naderen het water bij Ossenzijl en het lijkt hier te gaan lukken.
De eerste knal is voor Sybe…..maar lost. Even later nog een losser. Moeiteloos stuurt captain Sybe ons langs alle hotspots. Vervolgens een mooi snoekje voor Sybe. Nog hiervan bijkomend knalt mijn 15 grams spinhengeltje zo krom als een hoepel. We naderen het Ossenzijlse en hier liggen ze.
Zo snel achtereen had ik niet verwacht. Een leuke dril, geen kapitale vis maar toch erg mooi.
Bij de boot let ik niet op en pak de vis in een fijne kieuwgreep…..ja hoor aan de kant waar de vis is gehaakt. Dom dom dom, al weet ik net te voorkomen dat ik mijn vinger openhaal aan de dreg.


Vervolgens onder het brugje door en weer terug. Er moeten er hier meer zijn. En jawel net na het bruggetje gaat weer mijn spinhengel krom. Mijn jerkstokje heeft nog geen leven laten zien maar op de een of andere wijze hebben ze honger in Nils master.
Dit snoekje is nog een stukje kleiner maar ach….wat zijn het toch mooie vissen!!
Ook Sybe pakt nog twee mooie snoekjes. Toch is ie denk ik een groter formaat gewend. Ze mogen niet eens op de foto!
Telefonisch krijgt Sybe door dat er een 90-er is gevangen. Zou dit de winnaar grootste vis worden??
In een haventje wat we treffen nog even zonder succes wat jerkbaits laten zwemmen. Hier kon ik mooi de actie zien van Sybe’s creatieve ingevingen. Fijn spul dat ik zeker in mijn collectie ga voegen.


Al terugvarend naar de plek waar de opstappers wisselen met de struiners van de ochtend besluit ik een ander aasje aan mijn spinhengeltje te hangen. Het levert niets op. Stiekum terug naar de Nils Master. Dit blijkt een goede keus want na een honderd meter trollen is het weer prijs. Hengel krom tot in het handvat en weer een mooie vis. Mijn dag kan al niet meer stuk.


In Kalenberg komen we samen, eten wat en drinken wat. Struinend is er die ochtend 1 snoek gevangen en een mooie forse baars. Foto’s worden bekeken en hierna weer op pad. Struinend die middag is er weinig actie. Even afgezien van een oude meneer aan de overkant die op het continu aanslaan van zijn herder naar buiten komt om ons op zijn “Kalenbergs” vriendelijk te verzoeken te vertrekken. Voor wie weten wil hoe dat klinkt….ongeveer zo: “En nou oprotten met die klerezooi anders kom ik effe bij je” en verder dreigementen waarbij zelfs wapens worden genoemd. Vincent poogt nog vriendelijk onder de aandacht te brengen dat we hier op openbaar water vissen maar de beste man begrijpt het niet. Ook Renee maakt duidelijk niet zo onder de indruk te zijn van dreigementen. We besluiten een paar keer te verkassen en vissen meerdere plekjes af echter zonder resultaat. Het plezier is er niet minder om.
Eenmaal terug bij de trailerhelling bij een zakkend zonnetje treffen we een meneer met een leuk sloepje die vastzit achter de balk met zijn trailer. Uiteindelijk zijn het de snoekennet mannen die de kleren uit doen en te water gaan. Vincent was de slimste, had gezien dat ie het met laarzen ook zou redden. Dat scheelde 10 ijskouwe tenen…die had ik dus wel.
Een beetje samenwerking en een scheurende , krakende sloep verder kwam hij uiteindelijk op de trailer en op de kant. Inmiddels werd het donker en ook de forumbootjes moesten nog getrailerd. Volgende keer een andere trailer regelen meneer. Is zo zonde….maar goed.


Vervolgens de bootjes getrailerd en opening van de “food plaza” Heerlijke warme bonensoep (goed gevuld mannen!!was super) en heerlijke salades werden afgewisseld met broodjes hamburger en een borrel. Uiteraard onder veel uitwisseling over de dag en gezelligheid onder elkaar. Kreeg op valreep nog de kans de hand te schudden van Sybren, die had ik eigenlijk de hele dag niet had gezien. Zo heb ik nog lang niet iedereen uitvoerig kunnen spreken. Graag had ik nog veel langer met Sjoerd blijven hangen maar we moesten nog een aanzienlijk stukje terugrijden. Bij de loterij was het geluk nogmaals aan mijn kant en mocht ik zomaar een “buster jerk” in ontvangst nemen. Rondje handen schudden en bedankjes, eigenlijk te vroeg om te gaan. Op de valreep noemde Sybe op mijn aangeven me nog even “peterselie”, koriander is namelijk geen nickname maar echt mijn naam …..Maar viel mij alles mee dat ik dat maar een keer gehoord heb deze dag. Vaak zijn de vergelijkingen met kruidje- roer- me –niet veel in aantal en laag in originaliteit, al kan ik het goed hebben hoor!!Haha


Na een fantastisch gezellige dag de terugreis aanvaard enkel hopend dat we zo’n dag nog eens zullen organiseren. Onderweg nog een kop koffie gescoord en Sjoerd thuis gedropt.
Thuis de kids geknuffeld en even nagenoten. Wat een heerlijke dag buiten.
Allen bedankt voor de wijze lessen, het plezier, de lach en de absolute besmetting met het virus…

Tot snel ,
Koriander van den Ende
baarnReacties

Er zijn 6 reacties

 Remco schreef op 03-12-2011 om 12:24:18
Ip opgeslagen


Leuk verslag Koriander! Alhoewel je dit verhaal vanuit eigen beleving hebt geschreven is het voor iedere deelnemer waarschijnlijk hetzelfde verhaal. Nu de balans vinden tussen gezin en vissen  

 koriander schreef op 02-12-2011 om 16:33:54
Ip opgeslagen


he Kj visser, je hebt gelijk. Dat bloemetje heeft echter plaats gemaakt voor een dijk van een sinterklaascadeau  en natuurlijk na 19 november de nodige extra aandacht.

 Kj visser schreef op 02-12-2011 om 15:47:53
Ip opgeslagen


Koriander , je hebt er een heel herkenbaar verslagje van gemaakt , je boft indd met zo'n ega die je een dagje ontspanning gunt , is wel een bloemetje waard, geloof me dan schep je wat goodwill voor de volgende visdag,( praat uit ervaring  )

vr gr KJ Visser

 koriander schreef op 02-12-2011 om 11:22:04
Ip opgeslagen


He meindert, nee mijn opa heet geen Joop helaas...haha anders was ik wel forumsponsor geworden . Ik vrees dat ik uit de arme tak afkomstig ben. Kijk...en kruidnoot zo rond de sinterklaas vindt ik dan wel weer heel origineel.
 

 meindert schreef op 01-12-2011 om 23:13:12
Ip opgeslagen


hè kruidnoot mooi geschreven heet je opa toevallig joop? haha

 Rix schreef op 01-12-2011 om 22:45:15
Ip opgeslagen


Mooie beschreven Koriander, en ook fijn dat je een paar leuke snoekjes hebt kunnen pakken!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0285 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign