Snoeken.net forumdag
 Geplaatst op  27-11-2011  door Pieter
4144 keer bekekenDat de snoeken.net forumdag dit jaar een groot succes mag worden genoemd is duidelijk. Met dik twintig man werdt er een gezellig dag vervist waar bijna iedereen wel vis wist te vangen. De dag werdt afgesloten met salades, bonesoep en broodtjes hamburger die terplekke gegrild werden. Iedereen was dan ook enorm enthousiast over deze dag, een discussie op het forum is alweer aan de gang om de volgende te organiseren. Nu eerst een gecombineerd verslag van Remco en Mitchell, later deze week volgt nog een uitgebreid verslag van Koriander.


Even voor de wekker om 04.30 zou afgaan werd ik uit mezelf wakker. Bij dit soort gelegenheden hoef ik eigenlijk geen wekker te zetten omdat ik de forumdag voor geen goud wilde missen. Alle spullen stonden de dag tevoren al klaar. Enige wat restte was om mijn lunch klaar te maken en mijn snoekvrienden uit Den Haag op te pikken. Daarvandaan werd de reis naar Kalenberg ingezet, een lastige rit met weinig zicht door dikke mist. Toch kwamen Mitchell, Nick en ik ruim op tijd aan.


s Ochtends begon de formatie Sjoerd, Nick, Mitchell en ik aan de struintocht door Kalenberg. In een stralend zonnetje wel te verstaan! Hierdoor was het geen moment koud. De ploeg warmde al snel op door de eerst vangst van mij. Een leuke 71er melde zich aan de triple jointed van Fox. Een sportieve strijd die de snoek moest bekopen met een foto. We bleven de hotspot afgooien maar helaas zonder verder resultaat, tijd om te verkassen. Honderd meter verder wist ik nog een baars te haken van 36 centimeter wat de enige en grootste van de dag werd.


s Middags stapte ik op de boot bij Sybe. Met een lekkere vaart hebben we heel wat meters getrold. De aanbeten vielen wat tegen, het werd een taaie klus. Wel verschillende locaties tegengekomen waar de vis massaal naar toegetrokken was. Je voelde je hengel ervan tikken. Het jerken leverde helaas geen vis op, toch moest er nog wel een snoekje te vangen zijn? Uiteindelijk leverde de middagsessie voor boot Sybe drie snoekjes op, trollend welteverstaan. Het werd in ieder geval wel een gezellige middag met Sybe!

Remco


Mijn forum dag begon om 5 uur s`ochtends toen mijn wekker af ging en ik en Nick meteen uit ons bed kropen.
We moest wel opschieten want Remco zal mij en Nick ophalen rond half 6 omdat we nog een lange reis voor de boeg had helemaal naar kalenberg vanaf Den Haag.
Om precies half 6 stond Remco aan de deur na dat we elkaar de hand hadden geschut waren we op weg naar Kalenberg waar we rond half 8 aankwamen.
Na het uitstappen waren de boot eigenaren al druk bezig om hun visboot in het water te brengen. In de tussentijd kwamen we Koriander en Sjoerd tegen waar we een praatje mee aan het maken waren. Remco vroeg rond waar Vincent was en er werd verteld dat die een paar honderd meter verderop stond. Nadat we bij de groep aankwamen. Werden we in groepen verdeelt Remco,Nick,Sjoerd en ik begonnen met struinen en de rest ging trollen en dan werden we rond het middag uur afgelost om ons te laten trollen. We stapten in de auto onderweg naar Kalenburg om te beginnen met het struinen. Nadat we waren uitgestapt begon ik met me Salmo Fatso Crank te smijten nadat we 1 stukje water hadden afgevist zijn we verder gaan zoeken naar leuk water om te gooien. Na een paar minuten gelopen te hebben kwamen we aan bij een mooi stukje water waarbij er ook een aantal boten in het water lagen. Wij vieren visten dat stukje af waarbij Remco een leuk Snoek van 72 CM wist te vangen en dat zal ook meteen de eersten en de laatste zijn van die dag. Nadat we deze Snoek hadden onthaakt en gemeten mocht die ze reis naar voedsel verder voortbrengen. Nadat we in dit stukje water geen stootje mee kregen zijn we een stukje verder gelopen om weer wat water te zoeken.


Nadat we bij een leuk stukje waren aangekomen wist Remco een mooie Baars te vangen van 36 CM. Nadat we ook die onthaakt hadden en hadden gemeten zijn we weer langzamerhand terug gelopen. Toen wij aankwamen waar we de auto hadden geparkeerd stroomde de eersten visboten alweer binnen. Nadat we Pauze hadden gehouden stapten we allemaal een voor een de visboten in. Ik mocht bij Pieter in de boot en Jacco en Ido vaarden met ons mee nadat we begonnen waren zetten ik me Salmo Perch erop. Na een stukje getrold te hebben kwamen we aan bij een bijsloot. Wij vaarden dat bijslootje in en trolde dat stukje uit na ongeveer 800 meter getrolt te hebben werd het water erg ondiep en hebben we de boot omgedraaid om weer terug te trollen nadat we ongeveer 200 meter getrold te hebben. Kreeg ik een klap op me hengel en mocht ik een Snoek van 65 CM vangen nadat we deze hadden onthaakt
en een foto van hadden gemaakt mocht deze Snoek weer verder zwemmen.


Na deze vangst trolden we weer verder na ongeveer 300 meter verder te hebben getrold kreeg Pieter een aanbeet op ze Salmo Fatso maar deze Snoek had de Fatso gemist en was gehaakt via de stalenonderlijn na 2 kopschuddingen schoot deze Snoek los. We waren weer verder gaan trollen.
Na een paar kilometer getrold te hebben kwamen we aan bij de burg van Ossenzijl. Pieter vertelde me dat er in de ochtend veel Witvis aanwezig was op deze plek en dat we werpend verder gingen vissen. Nadat we dit stuk hadden uitgeworpen begonnen we aan de reis terug naar Kalenburg en we zouden nog een stukje gaan trollen tot 16:45 en verder terug gaan varen. Op de weg terug wist Pieter nog een Snoekje van rond de 45 CM te vangen. Nadat we waren aangekomen in Kalenburg stroomde de rest van de boten ook binnen de vangsten werden verteld en er werd verteld dat er weinig gevangen is 30 Snoeken met rond de 22 manen die aanwezig waren nadat iedereen was aangekomen werd er gezellig gebarbecued met ze allen nadat iedereen wat gegeten had waren er sommige leden ook in de prijzen gevallen. Remco wist de grootste Baars van de dag te vangen, Meindert had de grootste Snoek en de rest werd uitgeloot.


Verder hebben we nog gezellig met elkaar gepraat en begon de terugreis naar Den Haag rond half 7 waar we rond half 9 aankwamen. Ik en Nick waren nog een tijdje aan het bijpraten over de dag die we hebben gehad ik ben toen rond 11 uur bij Nick weg gegaan en ik was rond kwart voor 12 thuis.

Ik wil iedereen Bedanken voornamelijk Vincent voor de gezellige dag en Remco voor het ophalen en thuis brengen.
Er komt zeker een vervolg waar ik zeker bij ben.

met Vriendelijke groet

Mitchell BoonReacties

Er zijn 4 reacties

 Jacco schreef op 30-11-2011 om 18:56:39
Ip opgeslagen


Leuk verslag heren en leuke foto's haha!

En dit was een dagje waar je met een glimlach naar terug kan kijken!!

 Marco schreef op 28-11-2011 om 13:42:06
Ip opgeslagen


Prachtige foto's weer mannen, en leuk opgeschreven.
Was inderdaad een gezellige dag  

 Sybren schreef op 27-11-2011 om 23:19:12
Ip opgeslagen


Heren mooi beschreven! Een groot succes :D

 Rix schreef op 27-11-2011 om 21:59:48
Ip opgeslagen


Leuk verslag mannen van een fantastisch gezellige visdag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01783 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign