Friesche worst en unox snoeken
 Geplaatst op  03-11-2011  door Rix
4147 keer bekekenMooie bak onder het kantje weg

Het was alweer lang geleden dat ik een date met Sybren had gehad, en na wat telefonisch contact de laatste tijd was het dan toch weer eens tot een afspraakje gekomen! Mijn vaste rookworst Marco die kon niet dus moest ik het maar met Sybren doen! Op zich geen straf, want in het verleden behaalde resultaten tonen aan dat het niet alleen met Marco, maar ook met Sybren áltijd lachen gieren en brullen is! Het was nog wel even een afweging of we nu in mijn omgeving of in zijn omgeving gingen vissen, maar hier speelden een paar dingen mee. In mijn omgeving was het volgens de geruchten taai, in het noorden werd wél gevangen, en nog aan de maat ook! Daar kwam nog eens bij dat ik wel heel nieuwsgierig was geworden naar het bootje van Sybren.. de kogel was door de kerk, we gaan naar het noorden!


´s Morgens om 7 uur sta ik voor de deur bij Sybren. We doen nog snel even een bakje koffie en om 7.01 uur stappen we in de auto en scheuren richting de trailerhelling! We hebben er beiden veel zin in, dat is duidelijk. Bij het traileren gaan ondanks de rotte steiger alles naar wens en niet veel later pruttelen we het water op! In de verte zien we een bootje aan komen tuffen. Het blijkt Ulbe te zijn, maar volgens mij sliep die nog! Goedemorgen word er volgens mij nog gebrabbelt en vervolgens zien we hem de eerste uren niet weer! (ochtendhumeurtje?) Nouja ons boeit het niet, want we komen hier voor de snoek, niet voor Ulbe natuurlijk! Na een goed half uurtje hebben we het er net over dat het wel erg taai word als de hengel van Syb opeens in een 180 graden curve staat! De snoek knokt diep en het lijkt gelijk (ondanks het relatief kleine water) om een beste bak te gaan. Dat word bevestigd als enkele seconden later de snoek zich even helemaal uit het water begeeft om zich even droog te schudden om er vervolgens weer met een rotgang (nat) vandoor te gaan. Toch wint Sybren de strijd, dit is wel eens anders geweest, maar hij had verstandig gedaan en de avond ervoor iets minder gedronken als anders. naar eigen zeggen had hij nu maar één kratje gehad! De vis word uit het water gepakt en mag op de plaat. Helaas werd de meter net niet gehaald, maar het was er niet ver meer vanaf!


nieuwste jerkbait

Dat begint lekker. Het is bijna half 9 en de maag begint nu wel wat te knorren. Ik vraag aan Sybren of ik de enige ben en een onverstaanbaar gevloek komt er van de andere kant van de boot. Ik vang nog wat op van: ldsfaakutpomp. (*&^90altijd open..#@%moetik een keer wat hebben #%@@% scheitpomp dicht! #@@$ Ik reageer er niet echt op, in plaats daarvan tover ik een koffertje tevoorschijn waar ik een kookpitje uithaal. Vervolgens 2 blikken knakworst en een pannetje. Op dat moment word Sybren wakker en hij fleurt gelijk helemaal op! Zoals verwacht duurt het niet lang of er liggen 20 knakworstjes klaar voor consumptie! Als sybren net aan zijn 6e worstje begint krijgt hij een aanbeet onder een brug en weer knokt er een snoek van formaat aan de andere kant. Snel eet hij door en graait tijdens de dril nog een paar knakworsten uit de pan omdat hij bang is dat ik ze anders allemaal op zou eten. Maargoed ook dat hij het deed, want de snoek loste! En dat was anders wel heel zuur geweest als dan ook nog de knakworsten achter z´n rug om waren opgegeten!


Op een gegeven moment komen we op een stukje heel ondiep water. Er ligt een interresant kantje, en Sybren oppert om deze eens even grondig uit te gaan werpen! Zoals ik het van sybren gewent ben pakt hij dit heel subtiel aan. Hij knoopt een bulldawg aan zijn lijn van pak ´m beet 30 centimeter lang en smijt deze met een slingerworp ongeveer 40 meter weg op een stukje water van zo´n 30 cm diep. Dit moet haast wel vis op leveren hoor ik hem denken, maar het liep net even anders. Als hij voor de zoveelste keer al zijn spieren inzet om dit kunstaasje in te gooien horen we de plons wel, maar Sybren voelt geen gewicht meer aan zijn lijn. De speld was open gegaan, en daar begon de speurtocht. Met de hengeltop werd nauwkeurig de bodem afgezocht die na 4 worpjes toch wel redelijk troebel was geworden. Ik had de hoop na 5 minuten al opgegeven en zat al shadjes te koken in een pannetje op het veur om ze wat zavhter te maken maar Sybren zou Sybren niet zijn als hij niet opeens triomfantelijk met een grote bulldawg op zijn hengeltop staat te zwaaien!


En weer was een wonder geschied en konden we verder vissen. We varen weer richting het diepere water en net op het moment dat we van ondiep naar diep gaan krijgt Syb een aanbeet. Shit los roept hij, maar 2 seconden later zie ik z´n hengel die het aas net wat verder achter de boot sleept alsnog dubbel gaan en de vis hangt. Na een korte maar heftige dril mag er weer een leuk visje op de foto. Dan lijkt het los te gaan want we krijgen beide wat aanbeten.We leggen de boot in positie om met behulp van mijn nieuwe ikea zak een mooie drift te maken en de stek nog eens grondig af te werpen. Helaas werkt de driftzak perfect maar krijgen we geen aanbeet!


We trollen weer verder en niet veel later haak ik mijn eerste snoek van de dag! Weer een beste lummel, maar bij de boot rolt de vis van de haak en sta ik met lege handen te kijken! Dit was natuurlijk flink balen, en we besluiten onszelf even een opkikkertje te geven! Ik haal een rookworst uit de tas en steek wederom het gas aan. Ook deze gleed weer soepeltjes onze maagjes in en we konden rusti g verder vissen. Even verder is het weer raak voor mij, en dit keer weet ik de vis wel te landen. Een vis van midden 80 mag even op de foto en gelukkig ben ik ook van de nul af! Ik meld Sybren dat je wel honger krijgt van dat drillen, en we besluiten het gas er even op te zetten! Op naar de snackbar. Hier hebben we beide onze buikjes even goed rond gegeten en even de spannende verhalen van een meneer uit sneek aangehoord die laats naar zijn zeggen nog even een snoek van 1.39 had geland. Natuurlijk heeft hij ons even vriendelijk verteld waar dat dan wel niet was, en deze zullen we dan binnenkort nog wel even een keertje te grazen nemen!


De rest van de middag is het een stuk rustiger. Ik weet er nog 2 snoeken bij te haken. De ene klapte vol, maar dan ook echt heeel vol op een suspending screaming devil, net op het moment dat ik hem versnel. Na wat vakmanschap kan de snoek weer heel teruggezet worden, iets wat onzelf eigenlijk nog verbaasde, maar het laat je altijd wel met een goed gevoel achter. Even later vertel ik Sybren dat we eigenlijk nog even een stukje moeten speedtrollen. Sybren gelooft hier niet echt in, maar als hij 1 keer goed gas geeft sta ik gelijk met een kromme hengel! Jammer genoeg is het maar een heel klein monstertje die dit aasje had tegengehouden, maar wederom werd weer even bewezen dat het wel degelijk werkt!


De middag zit erop voor ons, Sybren moest om 5 uur werken, en we moesten dus op tijd van het water af. Geen probleem, we hadden een heerlijk dagje gehad! Niet te koud, niet te warm! Sybren 2 snoeken geland, ik 3! Beide nog wat mooie aanbeten gehad en wat vissen verspeeld, en bovenal hebben we ons weer rot gelachen! Dit was zeker niet de laatste keer

Rix


Sybren is er maar gek mee!

Deze had al wel meer gegeten!


Reacties

Er zijn 9 reacties

 Rjwd schreef op 10-11-2011 om 21:43:30
Ip opgeslagen


beste mensen vertel mij waar ik kan snoeken in de ogeving van Nijkerk of Voorthuizen wil ook graag met zoon snoek aan de haak op de foto
rjwd
Commentaar van Rix:
Meld je aan op het forum, info zat!

 Monique schreef op 05-11-2011 om 12:30:11
Ip opgeslagen


Nu snap ik waarom al die blikken knakworsten en rookworsten steeds verdwijnen uit de kast... 

 Kj visser schreef op 04-11-2011 om 21:05:10
Ip opgeslagen


mooie vissen en dito verhaal mannen, enne Sybren gefeliciteerd met je naie bootje...

gr KJ

 peter van dijk schreef op 04-11-2011 om 18:57:58
Ip opgeslagen


he sybren jongen
mooi verslag weer
en mooie vangsten
groetjes

 Sybren schreef op 04-11-2011 om 08:56:32
Ip opgeslagen


Ja sorry voor de reclame van al die worsten maar rick word sinds kort gesponsord door unox! Was weer een hilarisch avontuur haha mooi beschreven rick.
Ik ga nu om tapijt naar marcraft:D

 Pieter schreef op 03-11-2011 om 21:22:50
Ip opgeslagen


Ontzettend leuk verhaal weer Rick, tja met die Sybren ga je ook iedere keer weer genoeg meemaken. Maar uhhhh, krijg er honger van zo'n verslag lezen............

 meindert schreef op 03-11-2011 om 21:15:14
Ip opgeslagen


zo die vismachine werk goed zo aan het zien heerlijk mannen. wordt tijd voor de visdag  

 Marco schreef op 03-11-2011 om 20:11:58
Ip opgeslagen


En dan ook nog met een ander naar de snackbar?  
Toch zeker een knappe visdag jongens, ik zou er voor tekenen.  
En dat bootje van Sybren ziet er niet verkeerd uit

 q-oekje schreef op 03-11-2011 om 19:35:08
Ip opgeslagen


hee mooi verslag heren
(wie ving de 6e vis?)
Commentaar van Rix:
Ik, maar dat was een vals gehaakte brasem!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02941 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign