Weekendje Bodden
 Geplaatst op  29-10-2011  door Marco
4141 keer bekekenOnderweg naar .....

Eindelijk was het dan zover. Het was vrijdag 21 oktober. De dag dat Rick en ik zouden vertrekken naar het noorden van Duitsland om daar een weekendje op – voor ons - totaal onbekend water op Hecht te vissen. Een aantal maanden ervoor had ik op een Duitse website over snoeken (hoe gek kun je zijn als snoekvisser?) een aanbieding hierover gelezen. Samen met een 20 tal oosterburen kon je voor 175 € per persoon een weekendje vissen in de bekende Bodden. Dit was inclusief 2 hotelovernachtingen, 2 maal Duits ontbijt en de huur van een 50 Ps boot. Yeeehaa


Ons optrekje voor het weekend, wie is daar op zoek naar pay-tv?

De beslissing was snel genomen en Rick wou maar wat graag mee. Het geld werd overgemaakt en het grote wachten kon beginnen. Uiteraard werden de snoeken ongeveer een meter per week groter tijdens het wachten. Maar dat maakt het wel zo leuk, toch? Na een goede reis, afgezien van een paar files op de A1, kwamen we tegen een uur of 8 vrijdag ’s avonds aan in een winderig Altefähr. De reis had echter nog wel langer kunnen duren gezien het aantal bockworsten dat onderweg weggeslobberd werd. Een perfect vakantiehuisje voorzien van alle gemakken stond voor ons klaar, inclusief 75 zenders met daarop sekslijn reclame, pffffff.


Onze kapitein voor het weekend, nee niet de linkse

De volgende morgen zaten we om 6 uur in het hotel gezamenlijk broodjes, eieren, en andere gezonde dingen weg te werken. Tegen een uur of 7.30 zaten we in een heuse 50 Pk sterke zeer ruime polyester boot. Er moest een persoon in de boot zitten met een Duits vaarbewijs. Dat was waarschijnlijk de reden dat sommige boten 3 vissers had en sommige 4. Maar dat mocht de pret niet drukken. De boot was groot genoeg en je mocht alleen maar gooien en niet trollen. Enig nadeel was dat onze boot als enige geen gps had omdat onze oorspronkelijke boot kapot was. Daar ging mijn voorbereiding met alle hotspots, dieptes, lengte en breedtegradiënten.


De voorbereiding, nutteloos op groot water zonder GPS

Onze vismaten voor dit weekend waren Nico en Thomas. Beiden geschikte jongens en net als wij allebei maf van snoekvissen. Na een tijdje pluizen en zoeken kwamen we op de eerste spot aan en begon de drift. Deze driften duren in tegenstelling tot bij ons ongeveer een uur, gewoon omdat het water zo ontzettend groot is. En dat terwijl er toch een stevige wind stond dit weekend. Toch is het wel even wennen, jiggen met gummiköder op een grote boot, met toch wel beste golven. Op een gegeven moment roept Nico dat diegene die de eerste vangt ’s avonds het eerste biertje voor zijn rekening neemt. Niet veel later staat Nederland met 1-0 voor en vangt Rick de eerste Boddenhecht. Zo, we zijn van de nul af.


De snoek die hem een rondje kostte

Zo vangen we nog een paar leuke snoeken, variërend in de maat tussen 50 en 80 cm. Toch is het wel wennen, deze visserij. Het normale uitwerpen van plekken met jerkbaits, grinders en af en toe een shadje is nu vervangen door het continue gooien met shads, groot en klein met een lange stugge hengel, veelal voorzien van een molen. Onze vismaat Thomas blijft vooralsnog zonder vis, maar dat zal hij na de middag ruim goedmaken. Wel mist hij veel aanbeten op zijn 15 cm salt shaker. Na een ruim bijtuurtje valt de boel stil en een belletje naar de andere boten leert ons dat het daar ook geen gekkenhuis is.


Groot water, kleine snoek?

Geeft ons mooi tijd om eens rond te kijken en om een boterhammetje te eten. Deze konden we trouwens tijdens het ontbijt smeren en meenemen. Maar man, wat is het hier groot. Van de ene naar de andere stek is toch gauw een kilometer of 10 of zelfs nog meer. Dit hebben we niet gedaan omdat we daar simpelweg de tijd niet voor hadden en omdat de hele groep toch een beetje rond 1 stek bleef hangen. Na de middag gaat het echter los en bij een bepaalde boei kun je een mooie drift maken welke soms wel een uur duurt. Uiteindelijk pakken we die dag met z’n 4-en in de boot 23 snoeken. Met als grootste een 1.01 m voor Thomas. Ook nog een aantal 80-ers en 90-ers komen voor zijn rekening. Kortom, eindstand Duitsland – Nederland 17-6 of iets daar in de buurt.


Ein Bodden Mutti

’S avonds ploffen we doodop neer op de bank, weliswaar goed gevuld met een beste schnitzel voorzien van Pommes. In totaal hadden de 7 boten van ons 182 snoeken gevangen met meerdere meters daartussen. Onze huisgenoot Olli die op een andere boot zat, plofte er binnen een uur 2 snoeken van 1.20 m uit. De oehhss, en aahss waren dan ook goed te horen over het water.


Met een beetje mazzel komt de 1.20 m foto nog uit Duitsland

De volgende dag zijn we weer vroeg van de partij. Uiteraard beginnen we op dezelfde plek. Ditmaal geven de snoeken echter niet zo massaal gehoor aan onze lokroep en moeten we het doen met een tiental snoeken verdeeld over de dag welke tot 14.30 duurt omdat dan de prijsuitreiking is. De 3 grootste snoeken krijgen een leuk gummipakket en de grootste mag volgend jaar voor niks mee. Helaas vallen Rick en ik niet in de prijzen, maar genoten hebben we zeker. En dan hebben we de andere kant van de brug (Greifswalder Bodden) nog niet eens gehad. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.


Rick had de smaak te pakken

Groet'n
Marcus und Heinrich


Oeff, die ziet er toch iets groter uit

Und wieder ein

Glimmend snoekje

Nog een kneiter en een hele mooie

Schon wieder auf Gummi

Double strike

En dat was het weer, een geslaagd weekend


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Rix schreef op 30-10-2011 om 22:03:45
Ip opgeslagen


Dat was weer een machtig weekendje Marco! En die bakken die krijgen we ook nog wel! Je hebt het weer op z'n Marco's beschreven! Geweldig!

 Michel schreef op 30-10-2011 om 20:41:42
Ip opgeslagen


Wat een goed verslag Marco! Rick vertelde me tijdens onze visdag dat jullie daar heen gingen. Ik had nog niet veel gehoord over de Bodden maar het heeft dus wel potentie! Wel kl*te van de gps man!

Grtz Michel

 Kj visser schreef op 29-10-2011 om 22:50:49
Ip opgeslagen


mooi verslag Marco, ik had er al over gehoord tijdens het traileren van de week,die dag vergeten we maar snel weer  .
gr KJ

 Pieter schreef op 29-10-2011 om 21:16:43
Ip opgeslagen


Moet zeker een mooie ervaring zijn geweest en kijk, dit is pas groot water. Duitse Bodden staat ook al een tijdtje op m'n verlanglijstje. Top verslag Marco van jullie schitterende weekend.

 meindert schreef op 29-10-2011 om 20:07:39
Ip opgeslagen


zo mannen dat ziet er super uit man wanneer gaan we weer ???? 

 Ralluf schreef op 29-10-2011 om 11:26:23
Ip opgeslagen


Cool hoor, dat grote water. Ik zie me daar volgend jaar ook wel vissen. En het jaar erop mag ik dan mooi gratis mee .

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02065 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign