Bloemen bij de finish
 Geplaatst op  29-09-2011  door Wouter
4140 keer bekekenTot over 5 jaar

Zaterdag 17 september. Rond 7.15 uur haal ik Pieter op in Urk. Ik zie zijn boot voor de deur al klaar staan. Heel grote snoek op dito water is ons doel vandaag. Onderweg daar naartoe, krijgen we een sms van Ralf: “Een snoekje voor Marco.1-0!”. Oh ja, voordat ik het vergeet te zeggen; het alom geroemde tv-programma ‘Reel Wars’ van Discovery krijgt vandaag weer een vervolg. Pieter en ik zijn namelijk uitgedaagd voor een heuse ‘Battle’. De uitdagers, Ralf en Marco, zouden vandaag overigens een ander water bevissen dan wij. Via de sms zouden wij elkaar op de hoogte houden van onze vangsten. Bij voorbaat was het natuurlijk klip und klar dat deze ‘jongs’ kansloos waren, maar dat terzijde.


89 cm voor Marco

Het waait flink, maar stuurman Pieter controleert zijn boot als geen ander. Ik ben dan ook niet verbaasd als hij als snel de eerste aanbeten aankondigt. Even later blijft het niet bij een aanbeet alleen: een mooi snoekje is mijn deel. Tot over een jaar of vijf. We laten onze tegenstanders weten dat het zojuist 1 - 1 is geworden. Dan pakt Pieter in tien minuten tijd even twee mooie snoeken. We zijn net uit de startblokken of het is al 1 tegen 3 voor ons. Ik had ook niet anders verwacht, want Marco zit met Ralf opgescheept (die haalt het gemiddelde nogal drastisch omlaag namelijk -;). Marco doet z’n uiterste best om ons bij te benen en weet toch een mooie 89-er te landen, zo wordt per sms vermeld. Tussenstand: 2 - 3.


Schilderij voor Piet

Anderhalf uur later komen Pieter en ik aan bij een haven. 2 zielen 1 gedachte, want Pieter legt de boot precies op werpafstand van de ingang. Hier komt eigenlijk altijd wel een vanaf, zegt Piet nog. De woorden zijn nog niet zijn mond uit of ik voel een duidelijke aanbeet op dik 20 meter van de boot. Plots is de spanning helemaal weg. Ik snap er niets van. “Het lijkt wel of de lijn gebroken is”, zeg ik. Dan ineens wordt mijn hengel onder de boot strakgetrokken. De snoek is kennelijk met sneltreinvaart onder onze boot door komen zwemmen. Helaas blijft het hierbij. Ik baal flink, want ik zie een flinke sneeën in alleen kop en staart van een alles behalve kleine shad..


Grindersnoek

Na een ongezond WVV-tje (ik citeer onze Rick’s Hunt: ‘Warm, Vet en Veul’) gaan Pieter en ik voor fonteinkruid op open water. Door knap stuurwerk met de electrom’tor drift Pieter’s boot daar precies over heen. Het duurt dan ook niet lang of nummer 4 komt er uit (2 – 4). Een schilderij voor Pieter. De voorspelde regen blijft uit en – al jerkend – vermaken wij ons prima. Pas na anderhalf uur jerken haakt Pieter, direct naast de boot, een mooie snoek op de Grinder. Nummertje vijf.


Blij met deze snoek

Aangezien het al wat later wordt en Pieter een verjaardag heeft die avond, trollen we langzaam weer richting trailerhelling. Terwijl we op afstand een jagende visarend mogen beleven, wordt mijn Balzer gearresteerd. Met 94 cm een wat groter exemplaar, zoals de dril al deed vermoeden.


Nieuwe Fatso

Voor de vorm meldt Ralf per sms nog dat zij er ook weer eentje bij vingen: 3-6. Uiteindelijk vangen zowel Pieter en ik er nog eentje bij wat de eindstand brengt op 3 snoeken voor Das Boot tegen 8 snoeken voor ons. Pieters 5e snoek vandaag, met de trailerhelling in zicht, kon een nieuw model Fatso niet laten gaan (Klaarblijkelijk vond deze snoek dit nieuwe kleurtje vele malen mooier dan al het andere wat er al op de markt is (-;). Op de terugweg in de auto horen we pas dat Ralf en Marco, uit pure wanhoop, een onfortuinlijk gehaakte schele pos mee hebben geteld bij het dagtotaal.


Kieuwgreep! Kieuwgreep!

Zonder hoofddeksel deze keer..


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Jan hendrik schreef op 30-09-2011 om 09:15:24
Ip opgeslagen


Mooi verslag en mooie vissen, ook leuk te lezen dat de competitie drift overal aanwezig is....

 Marco schreef op 30-09-2011 om 09:01:04
Ip opgeslagen


Heb hier niks aan toe te voegen. Behalve dat ik er niets aan kon doen  

 Hilco schreef op 30-09-2011 om 02:42:38
Ip opgeslagen


Mooie verslag mannen en victorie kraait de haan!


 Rix schreef op 29-09-2011 om 21:43:25
Ip opgeslagen


Mooi verslag hoor, en het is trouwens vwv! Vet warm en vuele! Maar opzich komt het op hetzelfde neer.
Zit nu trouwens nog na te boeren van een bbq die ik zojuist heb beeindigd, want met 27 graden overdag kan ik 's avonds natuurlijk niet gewoon aardappels gaan zitten eten!
Wil trouwens samen met Marco nog wel een keer een strijd aangaan tegen jou en iemand anders!
Gaan we mijn tactieken eens even toepassen!
Ik denk aan het meeste gehaktballen binnen een uur ofzo! Zie de uitnodiging wel verschijnen!!
Zonder dollen... mooi verslag, mooie vissen!

 Wouter schreef op 29-09-2011 om 20:00:44
Ip opgeslagen


Toch wel ja! Niet omdat het koud was of zo, maar ik had geen regenbroek bij me en die was af en toe best nodig!

 Jacco schreef op 29-09-2011 om 19:53:57
Ip opgeslagen


Leuke vissen en verslag wouter!! Je meent toch niet echt dat je al een warmte pak aan had getrokken??  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01814 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign