Klaar voor de herfst.
 Geplaatst op  26-09-2011  door Pieter
4155 keer bekekenZonaanbidder?

We hebben er lang op moeten wachten maar de zomer schijnt een inhaal slag te willen maken, en dat terwijl de herfst officieel begonnen is. Wat is er geklaagd over de afgelopen zomer en vaak terecht als je een zonaanbidder bent. Ik ben dat niet en de afgelopen zomer heb je mij dan ook niet horen klagen. Wind, regen en bewolkt weer is nu eenmaal beter om de rovers los te krijgen dan zonnige windstille omstandigheden. Dit bleek ook het afgelopen weekend toen we onder zomerse omstandigheden het water opgingen. De vangsten haalden het lang niet bij wat we de laatste twee weken gewend waren, onder herfstachtige omstandigheden.


Uit de planten....

Het meer ligt er als een spiegel bij als we er smorgens vroeg overheen varen om de eerste stekken te bereiken. Het is nu nog wel fris zo in de vroege morgen maar de temperatuur zal snel oplopen. Op de elektromotor trek ik de boot langs het talud met daar bovenop de plantenbedden. Wind is er niet om een leuke drift te kunnen maken. Jacco gaat vliegvissend aan de slag en ik probeer een spinnerbait dwars door het fontijnkruid te vissen. Aanbeten blijven lang uit wat we eigenlijk al wel verwacht hadden onder deze omstandigheden. Uiteindelijk weet ik er nog één uit de planten te trekken maar daar houd het ook mee op.


Ongeloofelijk hoe goed deze kleur werkt de laatste tijd....

We proberen het trollend op dieper water en het is Jacco die een leuke snoek vangt. Zijn Multi Bass in oranje kleur blijkt nog steeds hot. Op een diepte van 4 meter krijgen we uiteindelijk meer aanbeten en vang ik er één op Bullhead van Salmo. Een aantal malen proberen we nog enkele stekken af te werpen maar het is duidelijk dat de vis zich dieper ophoud. Mijn Fatso krijgt nog enkele beuken te verwerken als we verder stekken af gaan trollen, helaas blijven deze niet hangen.


Van diep water op de Bullhead, een klein plugje met een venijnige actie.

De goudvis van Jacco doet betere zaken en uiteindelijk mag hij weer meer dan helft van onze vangsten aan de Multi Bass toeschrijven. De fel oranje kleur blijkt heel goed te werken in dit heldere water. In mijn weblog op www.itt-international.com ga ik daar nog iets dieper op in, klik hier voor het betreffende artikel. Met 5 snoeken mogen we achteraf nog niet klagen want het kwam maar moeizaam op gang de dag door. Dus wat mij betreft hebben we de zomer nu wel achter de rug en ben ik klaar voor herfstachtige omstandigheden.

Pieter Nederlof


Uit het diepe....

Glashelder water, goed zichtbaar die fel oranje kleur....

Jacco in zijn nopjes met dit aasje....

Spinnerbaits zijn en blijven goed waar planten staan....

Komt er weer één.....

dus hoor je Jacco niet klagen met meer dan de helft van de vangsten....

Ja en dan kun je tevreden achterover leunen.


Reacties

Er zijn 4 reacties

 wouter schreef op 27-09-2011 om 09:06:42
Ip opgeslagen


Laat de herfst maar komen wat mij betreft! Mooi leesvoer mannen. Marco, dat geldt in jou geval toch voor het meeste kunstaas?
Commentaar van Jacco:
Hier heb jij ook last van zolang je geen schepnet bij je hebt  

 Jacco schreef op 27-09-2011 om 08:50:51
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter! Heerlijk joh die zon!! Maar t moest niet warmer haha.

 Rix schreef op 26-09-2011 om 23:04:33
Ip opgeslagen


Oranje is denk ik zowieso wel een onderschatte kleur, ik herrinner me nog de tijd dat ik vanaf de kant altijd viste, en ving toen ook het meest op een fluor oranje twistertje!
Leuk verslag man! En 'relaxte' foto's!

 Marco schreef op 26-09-2011 om 22:01:42
Ip opgeslagen


Dacht dat Jacco al genoeg zon had gezien op vakantie  
Goed bezig weer mannen, leuke vissen. Ik moet mijn eerste nog vangen op die verdraaide grinder  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03619 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign