Ontbijt en avondeten
 Geplaatst op  22-09-2011  door Michel
4140 keer bekekenWat een schitterende vis is het toch

Vandaag staat een visdag met Hilco gepland op groot water, de eerste keer bij hem in de boot dus ik heb er zin in!

Iets voor 09.00 sta ik bij de helling waar het zonnetje al heerlijk schijnt. Dit word een prachtige dag aangezien de voorspelling perfect is, weinig wind en de gehele dag zon!
Iets later dan gepland komt Hilco aanrijden met zijn boot "ik had materiaalpech" zegt hij terwijl we elkaar de hand schudden. Snel gooien we de spullen in de boot en laten hem te water. Het enige wat we op dat moment tegen elkaar zeggen is iets over waterdieptes en aaskeuze en al snel liggen de aasjes in het water. Het is nog geen 100meter dat we trollen of ik krijg al een flinke beuk op mijn handhengel! "dat schiet op!" zeg ik nog terwijl Hilco de boot van een aantal grote pijlers van een brug weet weg te houden. Na een stevige dril kan Hilco hem landen, even lostikken en gauw op de foto.


Een felle rakker die op de plank 81cm aangeeft

het resultaat van een meesterchef!

"Binnen 3 minuten vis" zegt Hilco waarop ik antwoord; "Dat belooft wat vandaag!" De hengels gaan weer uit en vol goede moed gaan we verder. Maar wat we ook doen de aanbeten blijven uit, terwijl het vol zit met vis! Het enige wat we haken is groen.. Meterslange waterplanten komen boven, dus als iemand nog een bruiloft heeft en een boog moet maken dan kan ik je de stek wel even noemen! Tegen de middag trollen we richting een haven en plots zie ik Hilco een zakje met 2 hamburgers pakken. ?? Hij zal toch geen koude hamburgers gaan eten denk ik bij mezelf?? Een koffer komt tevoorschijn met daarin een gasstel waarop hij zegt "je lust toch vast wel een broodje hamburger? " Jazeker wel! zeg ik hem terwijl ik hem lachend aankijk. "Vissen hoeft niet moeilijk te zijn" roept hij en ik neem een overheerlijk broodje in ontvangst (waarvoor nog bedankt!!)


En de dag is weer goed!

In de haven aangekomen krijg ik een beste beuk op mijn steunhengel!! "Dit is een beste" en ros de hengel uit de steun, maar ik voel niks..? Ja hoor, m'n aasje op de bodem geparkeerd. Snel brengt Hilco de boot in positie en de kunstaas redder gaat op de lijn. Knettervast! 2 keer weten we de haak te pakken maar er is geen beweging in te krijgen.. tot overmaat van ramp draait er ook nog even een enorm vrachtschip over onze stek heen die net klaar is met lossen. Nog 1 keer zeg ik en dan trek ik wel, met als gevolg dat het aasje niet meer bovenkomt. Jammer maar helaas.. Het is nu al een beste tijd later en beginnen de terugweg in te zetten en omdat we al een best eind weg zijn besluit Hilco zijn boot in plane te gooien. 10minuten later vissen we weer op een hotspot en het duurt niet lang of mijn hengel gaat dubbel, Hanguh!! maar niet voor lang. Een vis van een flink formaat weet zich snel te lossen! Hier balen we beide flink van want we hadden inmiddels al zeker 5 uur geen teken van leven gezien.
Dan gaat de hengel van Hilco en "iets" komt ver achter de boot het water uit. Wat is dat dan weer?? volgens mij geen vis.. We vragen ons af wat het is terwijl hij de hengel binnendraait. Toch een snoek! Het is er een van het formaat 70 die vals gehaakt is. "arm beessie" zegt Hilco en onthaakt hem buiten de boot. Wél snoek maar niet op de manier zoals wij ze willen. Aan het einde van de dag pakken we nog een paar keer de stek waar ik die ochtend succes had, maar dit keer zien we niks. Als allerlaatste gaan we nog even een haven op en neer voordat we traileren, het is immers al bijna 19.00 uur en Hilco moest nog zijn materiaalpech op orde maken en hij wou op tijd voetbal kijken! 3,5meter water onder de boot dus mijn immers geliefde Hitcher gaat op de speld. Een flinke ros krijg ik op de handhengel! Zouden we dan toch op het einde nog een mooie vis pakken?? Een dikke 90er roept Hilco die 'm al uit het water zag komen. Blij als een klein kind begin ik aan de dril en voel een goede tegenstander aan de andere kant van de lijn. Na een aantal pogingen pakt Hilco haar uit het water "Beste bak man!! "


Superblij met deze afsluiter na een taaie dag!

Onthaken en snel op de plank, na 2 keer meten komen we dan toch uit op de magische grens! Exact 100cm
Even mooi poseren voor de foto :)


Het is mooi geweest zo, en we gaan de boot weer uit het water halen. De snoek van vanochtend heeft ontbeten en die van vanavond haar avondeten gehad. Een tussendoortje zat er helaas niet in! Ondanks dat hebben we een schitterende dag met mooi weer en veel lol gehad! Afspraken voor het najaar zijn alvast gemaakt want dit beviel erg goed samen in de boot. Niet veel later schudden we de hand en keren we huiswaarts nagenietend van tóch nog die mooie kneiter...


Groeten MichelReacties

Er zijn 4 reacties

 Pieter schreef op 24-09-2011 om 22:07:56
Ip opgeslagen


Hey Michel, welkom bij het team. Leuk verslag en mooie vangsten, tja broodje hamburger gaat er altijd wel in.....

 Marco schreef op 23-09-2011 om 10:59:56
Ip opgeslagen


Goed bezig Michel de laatste tijd  
En inderdaad, het blijven schitterende tot de verbeelding sprekende vissen

 Rix schreef op 23-09-2011 om 07:06:50
Ip opgeslagen


[quote]Het is nu al een beste tijd later en beginnen de terugweg in te zetten en omdat we al een best eind weg zijn besluit Hilco zijn boot in plane te gooien[/quote] Kijk, en hier gaat het dus mis, je kunt gerust je boot in plane gooien, maar laat dan het kunstaas er gewoon in liggen! Haha, zonder gekheid, mooie vissen mannen, en wat ik er nog mooier uit vind zien zijn die burgertjes, ik heb ook nog zo'n ding, thx voor het idee!  

 Hilco schreef op 22-09-2011 om 19:31:35
Ip opgeslagen


Ja was toch een mooi dagje, zit net te denken dat als we willen speedtrollen op het grote water, we beter geen hamburges kunnen bakken.

Maar was net zo blij als jij kerel dat er toch nog een beste bak afkwam die dag.

Tot snel kerel!

Gr Hilco

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01884 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign