Als de kansen keren.
 Geplaatst op  12-09-2011  door Pieter
4142 keer bekekenHilda is er dik tevreden mee na al die lossers.

We konden weer eens lekker genieten van een nazomer weekend en met name zaterdag leek het wel zomer. Dit betekent natuurlijk dat Hilda weer eens mee gaat het water op, Spot onze bordercollie is daar dan ook vast onderdeel bij. We gaan naar het water waar ze graag mag vissen en ook nog eens vaak leuke vissen pakt. Ook deze keer mocht ze weer de meeste aanbeten krijgen maar kon er helaas maar één van verzilveren. De enigste aanbeet die ik kreeg die dag kon ik gelukkig ook verzilveren. Met ieder een leuke snoek sloten we de dag dan ook af. De overige boten die we op het water tegenkwamen met de snoeken.netters KJ, Pim, Lub en schoonzoon JH bleken het ook taai gehad te hebben die dag met magere vangsten.


Spot, hij vindt het prachtig dat vissen!

Het is de zondag erna dat ik met vismaat Jacco het grote water opga. We hebben door de vakantie periode elkaar zes weken niet gezien dus werd het echt tijd om samen de draad weer op te pakken. Als ik op het punt sta van huis te vertrekken smorgens krijg ik een sms bericht van hem dat het waarschijnlijk tien minuten later wordt dan de afgesproken tijd. Toch bleek hij een kwartiertje vroeger aan de helling te staan, perfecte planning Jacco!


Op de Twinler, aasje dat me steeds weer wat opleverd.

We besluiten om eerst eens een stuk te gaan trollen om te kijken of er vis los te krijgen is. Het is namelijk voor ons beiden een poosje geleden dat we dit water bevist hebben. Het blijft te lang rustig naar onze smaak met trollen en we gaan verder op weg naar het weid om daar de plantenbedden af te werpen. Ondanks de prachtige bedden fontijnkruid en het heldere water blijven aanbeten nog steeds uit. Rond het middaguur trekt de wind hard aan zodat een normale drift maken niet meer mogelijk was.


Opvalled aasje...

We besluiten nog een stuk af te gaan trollen maar ook dit valt met de hoge golfslag niet mee. Toch weet Jacco een mooie snoek te haken op de getrolde Multi Bass in goudvis kleur, de eerste vis is binnen. We gaan desondanks deze vangst terug naar een deel van het water wat nog enigszins in de luwte ligt. We zijn het beuken op golven meer dan zat ondanks dat Jacco het grootste deel knikkebollend doorbracht, zijn nachtrust bleek iets te kort geweest.


Jacco met de eerste van een reeks op de multi bass.

Het is dan al in de middag als we een aantal stekken in de luwte af beginnen te werpen. Hier krijgen we leuke aanbeten en vang ik nog een mooie snoek, de teller staat dan nog op twee snoeken. Maar dat zal snel veranderen de komende uren! Delen trollend en werpend afvissend vangen we in enkele uren nog zeven snoeken, lossen we er vijf en krijgen we nog enkele aanbeten. De Multi Bass van Jacco blijkt in trek want van de negen snoeken die we samen vingen kon hij er vijf aan dit ITT aasje toeschrijven. Voor mij bleek de Twinler met drie snoeken weer een goede verleider, een mooie dikke negentiger viel voor een getrolde shadclone.

Pieter Nederlof


Vol over de shadclone.

Topvisser!!!

Twinler in opvallend kleurtje deed het goed.

Ze bleven vallen voor deze kleurige multi bass.......

Jacco vindt het best.

Winderige omstandigheden.

Net na een regenbui.


Reacties

Er zijn 5 reacties

 Michel schreef op 13-09-2011 om 23:11:41
Ip opgeslagen


Jullie zijn flink bezig met campagne voeren voor bertus ofniet? Hahah!

Maar wat een vangsten weer! super dat het goed gaat mannen (en hilda)  

Grtz michel

 Marco schreef op 13-09-2011 om 22:10:17
Ip opgeslagen


Kijk nou, de vakantieman is ook weer terug. En de heren zitten beiden meteen weer in het goed ritme.
Goed bezig, dame en heren  

Die zonnebril pic van Jacco is wel erg gaaf, die kan zo in welk blad dan ook  
Commentaar van Jacco:
Hard werkende mensen hebben af en toe vakantie nodig om weer een boost te krijgen voor het daarop volgende jaar Marco  . En idd, Pieter heb ik gemist alsof het me vriendin is :P haha

 Rix schreef op 13-09-2011 om 19:49:00
Ip opgeslagen


Huh? wou commentaar geven op jacco's commentaar, maar nou is jacco's commentaar opeens weg, en staat mijn commentaar er voor in de plaats! Naja, loat goan!
Commentaar van Jacco:
Dat is volgens mij normaal rickert?

 Jacco schreef op 12-09-2011 om 23:38:39
Ip opgeslagen


Pieter, mooi verslag weer!! Leuke vangsten ook met Hilda, alleen jammer van de gemiste aanbeten. En tja zondag Zal ik maar wijselijk me mond dicht houden  . Maar hij is met verve geschreven!! Heb er van genoten, en erg gelachen haha

 Rix schreef op 12-09-2011 om 23:12:01
Ip opgeslagen


Mooi dat jullie er actie hebben gehad, ben er afgelopen weekend ook nog ff geweest, maar geen tikje mogen waarnemen helaas! Mooi verslag met toch nog mooie vangsten!
Commentaar van Jacco:
Haha oke, dan kan het een keer gebeuren  . Dus vooruit

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0222 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign