Ultra Highlights.
 Geplaatst op  08-09-2011  door Derk
4130 keer bekekenVan een zomer kan je niet echt spreken... Natuurlijk klaag ik lekker mee met de buren, vrienden of op het werk maar eigenlijk vind ik het ook wel lekker want het is prima visweer!!! Regelmatig ga ik er op uit met de spinhengel of met de UL. De jerkpoken staan even op non-actief maar met de herfst in het vooruitzicht kan ik niet wachten om die ook weer te pakken! Voor de UL gebruik ik 3,5 grams loodkopjes met hooguit 5 cm shadjes. De spinhengel word gebruikt voor de grotere shads met 10 grams erie loodkoppen. De techniek is eigenlijk heel simpel. Je laat je shadje zakken naar de bodem en tikt hem wat fel omhoog om onder begeleiding weer af te laten zakken en dat zijn de momenten dat de aanbeten meestal komen. Als je eenmaal het gevoel te pakken heb dan voel je de kleinste baarzen en voel je de enorme dreunen van de grotere vissen en van snoek die er ook niet vies van is!!


Het is dan ook zaak om met onderlijnen te vissen want zonder is vragen om problemen en onverantwoord in mijn ogen. Ze hoeven niet lang te zijn want doordat je er zo fel op zit zijn slikkers eigenlijk uitgesloten. Neem het dunste materiaal daarvoor daar kan je makkelijk een snoek mee afdrillen met beleid. Ik gebruik de dunste 7 dradige onderlijntjes die ik zelf maak.

Zoek de bruggen en de sluizen op en andere obstakels die je vanaf de kant kan bereiken en je zal zien dat je de baarzen best aan de schubben kan komen.


Het leuke van deze manier van vissen is dat je er vrij simpel mee kan beginnen. Iedereen heeft wel een spinhengel van rond de 2,40 en het voordeel daarvan is is dat je dus makkelijker van de kant kan verticalen dan met een kortere hengel en de techniek is eigenlijk gelijk. De UL is weer vrij kort waardoor ik vanaf een brug weer makkelijk kan manoeuvreren. Een UL hengel hoeft helemaal niet duur te zijn. De shadjes kan je ook vrij goedkoop aan komen dus om te beginnen ben je niet meteen kapitalen kwijt.


Je zal zien dat deze visserij eigenlijk vrij gemakkelijk te doen is en je weet nooit wat je vangt!! je kan met weinig materiaal op pad en dat maakt het struinen wel zo comfortabel natuurlijk... Een klein bakje met shads, loodkopen en reserve onderlijnen in een doosje mee en je kan al op pad. Uiteraard een schepnet met onthaakmateriaal maar die heb je natuurlijk altijd bij je. Oh ja en een fototoestel want anders geloven ze je weer niet thuis.


Voor de mensen die naar Huizen gaan de 25e, ik ben er ook weer van de partij met demonstraties van airbrushen en ik zal weer het nodige kunstaas mee nemen om te laten zien. Schiet mij gerust aan als je vragen heb daar en kom gezellig langs voor een babbeltje.

Veel visplezier en wie weet tot in Huizen of de waterkant!!

Groetjes DerkbaitReacties

Er zijn 4 reacties

 Rix schreef op 09-09-2011 om 21:26:21
Ip opgeslagen


Leuk man, en zo zie je maar weer dat de vissen niet altijd groot hoeven te zijn om er plezier aan te beleven!

 Derk schreef op 09-09-2011 om 07:21:05
Ip opgeslagen


Inderdaad de SNB manifestatie Pieter, we zien elkaar inderdaad daar weer en kom je wel even opzoeken bij Bertus en ITT om de laatste nieuwtjes eens even te bekijken!!!

 Marco schreef op 08-09-2011 om 23:58:36
Ip opgeslagen


Goed bezig Derk, mooie heldere pics ook  

 Pieter schreef op 08-09-2011 om 23:41:27
Ip opgeslagen


Derk doelt in het laatste gedeelte van zijn verslag op de SNB manifestatie op zondag 25 September in Huizen. Ook ik zal daar aanwezig zijn in de stand van ITT. We zien elkaar daar dus Derk, en hoop velen van jullie daar ook te ontmoeten. Prachtig verslag weer hoor Derk!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01841 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign