De nieuwelingen.
 Geplaatst op  06-09-2011  door Meindert
4136 keer bekekenprachtige natuur.

Het is zaterdag morgen 6:00 uur als men wekker gaat, shit nu al denk ik bij mezelf, ik had het gevoel of ik 2 uurtjes had geslapen.
Men vrouw is namelijk nogal druk in haar slaap,zullen de HORMONEN wel zijn? ze is namelijk zwanger. Voor mij valt dat allemaal wel mee maar voor de vrouw??? Is het een HELE GROTE VERANDERING.(dat zegt genoeg)


klaarmaken om ter water te gaan.

Het plan is om het altijd visnamige Friesland onveilig te maken met de bellyboot. Om 7:45 sta ik bij KJ voor de deur,dus spullen in de auto en op naar JH en LUB daar zouden we een bakkie doen, dus lekker bakkie beetje praten over de vakantie`s enzo hier spraken we de nieuwelingen Kees en Frans ook.
Volgens mij was Frans een beetje zenuwachtig voor het onbekende?
Kees was al eerde mee geweest dus die kon de klappen van de zweep al wel een beetje. dus als de koffie er in zit rijden door de dichte mist naar de eerste stek, een prachtig stuk water met veel diepte variatie, mooie plantenbedden dus SNOEK!!!!! Op de parkeerplaats aangekomen worden de bellyboten tevoorschijn gehaald opgepompt spullen erin gedaan waadpakje aan. Komt er een boerenjongen aangefietst of we wat stiller konden zijn ?????? de koeien durfden er niet langs ?????? oké koeien waar???? maar toen onze neusgaten vulde met de indringende koeien lucht wisten we waar ze langs gingen achter de heg van het parkeerterrein. JH vond het wel een lekker luchtje ?????


kees de nieuweling....

Maar genoeg over de parkeerplaats. iedereen pakt zijn spullen en waant zich een weg door de mist naar het water en we beginnen rustig aan met ons ding te doen. VISSEN iedereen gaat zen eigenweg ik klamp me een beetje aan KJ vast en het plan was om de dieptes een beetje af te tikken met een shadje.
JH is ondertussen de kantjes aan het uit gooien en haakt een karper visser die de run van zen leven kreeg maar jammer het was JH.
Lub en de nieuwelingen halen ons na een tijdje in en deden ook hun ding.
Aan de overkant aangekomen werden er hier en daar een roodbaarsje gehaakt het krioelde werkelijk van de baars en de meeuwen boven ons hadden de grootste lol met het opgejaagde aas vis wat meer boven water was dan onderwater.


Even verder kwamen we over een droog stuk heen hier werden de blazen van de meeste bellybooters even geleegd en werd er weer rustig verder gevist, tot we ineens het magische ja vis het was kees de nieuweling. JH was bij hem in de beurt en die ging hem helpen dus dat moest goed komen, toch hij heeft het tenslotte van RIX geleerd vis landen in de bellyboot ;) dus de eerste snoek was binnen, niet veel later was het raak voor Frans zijn eerste snoek in de bellyboot was ook binnen. De verslagenheid was ondertussen wel af te lezen van onze gezichten, wij als semi prof snoekvisser worden even ingemaakt door twee nieuwelingen??? Wat zou dat nou kunnen zijn er wordt gesproken over 95% geluk 10% kunde ???????? maar ik weet het niet ????????? de nieuwelingen gingen er vandoor en toen was het mijn beurt dacht ik bij mezelf. Dus aas gewisseld een itt zwemmertje en na een paar worpen was het raak een leuke snoek niet al te groot maar leuk. Hierna gingen we even wat eten althans dat was de bedoeling LUB en JH hun broodjes waren een beetje nat geworden en verandert in vissenvoer. Maar LUB zou LUB niet zijn als hij geen reserve bij zich had die werden verdeelt onder de gene die nog wat luste, (smaakte goed al zeg ik het zelf) toen dat op was viste we verder.


sterke grapjas

Iedereen was druk om een aanbeet uit te lokken, ik besloot er weer een shadtje aan te doen en over een diep stuk de bodem af te tikken ik merkte op dat het zachtjes aan ondieper werd en BOEM vis zo aan het gevoel snoekbaars harde bonken naar beneden STERK dit moest groot zijn, iedereen verzamelde zich om me heen om maar een glimp van de worsteling vast te leggen. toen de snoekbaars zich gewonnen gaf en naar boven kwam bleek het een grapjas te zijn het was een snoek 1 van 87cm , ik was blij heel blij. We visten op deze put nog een klein uutje verder, en besloten naar een verder gelegen brug te gaan dus in de auto naar de brug even overleggen en te water, het was er druk heel DRUK overal bootjes mensen die raar keken wat doen die daar nou 1 meneer zij dat het vissen voor gehandicapten was ( grapjas dacht hij zelf ) dus werden een paar blikken geworpen door mij en KJ hij wist nu dat hij niet grappig was.


de grapjas

Na een goed half uur was het ons genoeg en besloten naar een ander putje te rijden, 10 rijden en plons, vissen weer gaat iedereen een kant op en ik ga op dit putje onder de kant met een shatje de bodem aftikken dit bleek de vorige keer ook succesvol te zijn, ondertussen werd er al geroepen, zit hier wel vis? En ja hoor een klein snoekje kon men shadtje niet weerstaan en melde zich, dat was nummer 3. De middag vorderde en we zouden richting huis, nog even een klein blinkertje er aan en ja hoor baarsje ik sloeg aan en het baarsje belande in èèn keer op men schoot daar is dus dat netje van je bellyboot voor, voor vliegende baars .. dit was de hekken sluiter van de dag. Een mooie dag een dag voor herhaling.
Gr Meindert


foto LUB

klein maar fijn.

vliegende baars.


Reacties

Er zijn 5 reacties

 Kees schreef op 07-09-2011 om 18:08:32
Ip opgeslagen


Even een rectificatie voor het bericht over de snoek. Ik had niet veel later ook nog een tweede snoek aan de haak. Mischien dat de semi profs hun verbetenheid een beetje kunnen laten zakken na een week
Commentaar van Meindert:
sorry kees je had er inderdaad 2

 Pieter schreef op 07-09-2011 om 17:20:01
Ip opgeslagen


Als ik dit verslag zo lees wordt het tijd dat ik mijn bellyboot ook weer eens van zolder haal. Weet nu dus ook waar dat netje voor dient voorop de belly! Leuk verhaal weer Meindert!!!

 Rix schreef op 06-09-2011 om 23:30:47
Ip opgeslagen


Haha, mooi verslag hoor! Dan is het in ieder geval toch nog ergens goed voor geweest dat ik JH dat snoeken landen even heb bijgebracht!  

 Marco schreef op 06-09-2011 om 22:29:50
Ip opgeslagen


Leuk verhaal Meindert. Toch leuke vissen ondanks de hitte. Mooie vissen ook voor de nieuwe jongens, well done
Jammer dat ze die dingen niet in mijn maat hebben   Rick had het al over een traktorband voor mij  

 Kj visser schreef op 06-09-2011 om 20:23:35
Ip opgeslagen


je hebt er een pracht verhaal van gemaakt Meindert,het was niet bepaalt mijn dag , maar dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb,het was op het eind van de dag wel puffen in dat ding zeg,
je hebt de titel ''bellyboot master'' dan ook meer dan verdient,
vooral de vliegende baars kon ik nog net zien landen .....echt een toppertje   

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01846 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign