Dronken tocht..
 Geplaatst op  31-08-2011  door Rix
4150 keer bekekendoor: Michel

Zaterdag middag kreeg ik een berichtje van Rick “He Michel, heb je zondag al wat te doen?? Ga waarschijnlijk naar het ……., Marco en Pieter zijn daar ook. Als je zin hebt om een keer op te stappen....”
Ik moest hier wel even 10x over nadenken want vanavond heb ik feest, we runnen met vrienden tijdens een tentfeest een complete kroeg! En dan 7:30 aan het water?? Met een reistijd van 45 min Ă©n ik moest alles nog bij elkaar pakken (want daar had ik zaterdag geen tijd meer voor) even rekenen…… Wow.. dat word 5:30 m’n bed uit!!! Dan mag ik nog geen auto rijden, mááár mijn passie voor vissen is enorm en Rick schijnt een gezellige vismaat te zijn dus de afspraak stond.


Maar hij zat wél op slot!

Zondagochtend
De wekker knalt muziek door de kamer en ik slaap nog heerlijk door net als Nicole totdat ik wakker word van ^%$^#%$^%&!!! Moeders staat in de kamer te vloeken! Oja ik woon weer even thuis omdat we net een ander huis hebben gekocht. Toch fijn dacht ik bij mezelf want anders was ik er nooit op tijd geweest *dacht ik*. Letterlijk zwalkend loop ik de trap af naar beneden, want ik had immers maar 2 uur geslapen en gisteravond natuurlijk niet rustig aan gedaan!!
Gauw wat brood in een tas, pakje vleeswaren erbij gesmeten (niet in staat om te smeren) pak drinken erbij en hĂşp de schuur in hengels+kunstaas pakken wat allemaal erg snel ging tot mijn verbazing. Navigatie instellen en rijden maar!
Eenmaal op de snel weg denk ik bij mezelf, dit gaat lekker aankomsttijd 7:15 dan kan ik nog even helpen met traileren, 140 op de klok en toen gebeurde het… Ik rij lekker en van roammmm ging het naar WRRRRRRAAAAAAAAAA!!!! Nee!!! M’n uitlaat het zal toch niet?? Ja dus wel! Demper eraf gebroken, en hing nog nĂ©t vast. Kl*tezooi nu moet ik gauw wat bedenken. Ik bij een tankstation onder de wagen liggen met wat ijzerdraad wat ik toevallig achterin had liggen de boel vastgeknoopt met de hoop dat het goed gaat plankgas verder. Onderweg Rick gebeld dat het wat later werd, en dat hij maar vast moest gaan en mij later op moest pikken. Zo gezegd zo gedaan. Ik kom aan op bestemming, alles uit de auto loop naar de helling en daar kwam meneer aangevaren. Nadat we de hand geschud hadden en hij natuurlijk moest lachen om mijn auto en mijn dronken kop stap ik bij hem in. Even alles organiseren , camera hier telefoon daar en de auto sleutels in de tas doen… uhm autosleutels??? Weg! Oh oo… ik heb geen reserve meer! Snel de route terug lopen of ik ze ergens verloren ben, en gelukkig vond ik ze terug! Tjah drank…


Maar hij zat wél op slot!
Ondertussen had Rick al een klein rondje gedaan en een losser gehad van een mooie 80er, natuurlijk balen maar er is actie!
Nu gaan we echt varen! Hengels uit en tijdens de eerste meters trollen pakte Rick nog even een bak koffie. Ehh Rick.. m’n eten ligt nog in de auto, en opnieuw kon ik de boot verlaten. Eenmaal terug in de boot waren we er echt klaar voor, er kan gevist worden Woehoe!! Het eerste stuk wat we aftrollen zien we veel signalen van grote vis maar op geen enkele manier weten we ze te verleiden, maar eigenlijk we willen nog niet weg van deze stek want hier liggen we beschut uit de wind. Uiteindelijk gaan we toch verder want we hebben totaal geen aanbeten hier. Rick gooit het gas open en 5 minuten later gaan de hengels weer overboord (niet letterlijk!). Allebei krijgen we een aantal laffe aanbeten maar geen enkele die blijft hangen. Totdat ik een aanbeet op de Fox-rage Hitcher krijg. Een klein snoekje vaart even met ons mee waarna ze weer overboord gaat.


Ze lijkt echt groter!

“In ieder geval niet geblankt” zegt Rick, want dit was hem te vaak gebeurd de laatste tijd! Alleen maar last van lossers!
We trollen deze plek meerdere malen af zonder succes en besluiten om op de drift te gaan werpen. Geen tikje niks, maar toch veel “bananen” op het scherm. Dan maar even bij Pieter en Marco kijken hoe het gaat, langzaam trollen we hun kant op BAM!!! Mijn handhengel slaat compleet dubbel “Hanguh!! “ schreeuw ik naar Rick die een meter van me af zit. De vis gaat tot het gaatje en even leek op een beste bak, totdat ik hem zag huh? Die is “maar” 80-90 ofzo. Ook deze pakte vol de hitcher, en na een schitterende drill kon de kapitein hem landen met de grip! Gauw een foto, “zullen we hem even meten? Ik ben toch benieuwd” En weer viel mijn bek open.. 70? Nu snap er niks meer van, ik zie echt dubbel van de drank!


MonsterPerch

Moeiteloos zwemt ze weg en wij zetten weer koers richting de andere mannen. “Koffie!” roept Rick, maar de mannen waren net begonnen met trollen hadden hier blijkbaar geen tijd voor. Ze hadden nog niks gevangen wel had Pieter een snoek gelost net voor de boot. Even gauw een bakkie gedaan en toen geprobeerd om wat af te driften terwijl we met shads stonden te werpen, weer zonder succes. Nu maar even terug trollen via de andere kant langs een stek waar Rick al een paar keer vis had gepakt, en toen gebeurde het. Rick krijgt een enorme beuk op zijn steunhengel!! Ik dacht dat de zijkant van de boot eraf zou knappen. Snel grijpt hij hem uit de steun en na 2 of 3 klappen valt de spanning weg. $#%$% Niet weer! Alleen maar lossers.. dagenlang had hij er al last van! Snel draait hij het spul binnen en wat blijkt, zijn zware stalen lijn van de stinger is compleet afgerafeld.. “wat was dit nou weer voor een monster??” Zeiknat van de regen knallen we het gas erop richting een haven om even te schuilen in een “bushokje” tegen de regen, want de hemel knapt nu echt los! Als het zo doorgaat kappen we ermee is de conclusie. Nadat we een hoop gezwijmel van een of andere eppie op teenslipper, t-shirt en korte broek (met noodweer..jaja) hebben aangehoord begint het op te klaren. We werpen het kraakheldere water in de haven af en zetten daarna weer koers richting de trailerhelling om daar nog even een hoekje uit te peuteren. Ik knoop een onbekend blauwe shad aan de speld en kan hem feilloos zien in het heldere water. Whaa! K*t!! Roep ik een mooi snoekje grijpt hem op de staart en haakt ‘m niet! Ik doe nog een paar pogingen maar zie haar nooit meer terug.
Dan maar proberen om een paar baarzen te pakken met een klein spinnertje en dat lukt! Althans 1tje dan. Even iets de foto beĂŻnvloeden en zo lijkt het een beste knaap!


Zoek vis!

Zelf Rick (je gelooft het niet!!) weet er eerlijk waar eentje te HAKEN! “Hier moet wel een foto van” hij had het nog niet gezegd of de vis valt.. Huh? Ik hoor geen plons, waar is hij nou? Alles afgezocht, nergens meer te bekennen!


Alweer zo’n monstervis!

Krom van het lachen zit ik met de camera te wachten en uiteindelijk komt hij dan tevoorschijn, onder de stoel vandaan!


Zonder succes werpen we enige tijd door en met de volgende wolkbreuk houden we het voor gezien. We traileren de boot nadat Rick toch 5 keer moest steken met de auto (prutser!) “Normaal gaat het in 1 keer hoor” jaja.. alles ging toch al mis vandaag dus dat kon ook nog wel, het viel me mee dat we niet ergens gezonken zijn die dag! We geven mekaar nog even de hand en zetten beide koers richting huis!


Rick bedankt voor deze Supergezellige dag, het was echt top!!! Dit was zeker voor herhaling vatbaar.. Maar dan wel een snackbar aan het water als het kan!
Grtz,
MichelReacties

Er zijn 7 reacties

 meindert schreef op 01-09-2011 om 22:17:43
Ip opgeslagen


superrrrr jongen leuk verslag herken me zelf we biertjes en vissen is soms een over haaste beslissing haha   vraag maar aan KJ  

 Michel schreef op 01-09-2011 om 21:02:44
Ip opgeslagen


No hard feelings Pieter, ik snapte de oorzaak wel! Maar jullie hebben het beter gedaan al ons!

 Pieter schreef op 01-09-2011 om 17:38:03
Ip opgeslagen


Hey Michel, heel leuk en met veel beleving geschreven verslag, super! Toen jullie langs kwamen om een bakkie te doen hadden we net alle hengels uitstaan na een eindeloze drift werpen, uiteraard was het wel zo gezellig geweest om even een bakkie te doen. Volgende keer zal ik dit wel even doen.....wel zo sociaal.

 Michel schreef op 01-09-2011 om 16:12:49
Ip opgeslagen


Het Joshua,

Ik kan maar 1 ding zeggen en dat is dat je helemaal gelijk hebt! Eigenlijk mag dit nooit gebeuren, het is dan ook echt een uitzondering geweest wat ik nooit meer zal doen! Maar dat terzijde; Ik heb een onwijs leuke dag gehad ondanks het slechte weer! Nogmaals Thnx Rix!!

 Joshua schreef op 01-09-2011 om 10:15:19
Ip opgeslagen


Jullie hebben in ieder geval weer een poging gewaagd (en ook nog wat gevangen). Maar toch even een voor de hand liggende opmerking. Achohol in combinatie met autorijden en een tekort aan slaap en dan ook nog vissen met scherpe haken... Misschien moeten we het met een korreltje zout nemen, maar anders komt het op mij niet helemaal over als een supercombi. Ik ben ook niet roomser dan de paus, maar in het algemeen denk ik wel dat we als vissers goed aan doen om uitgerust op het water aanwezig te zijn en waar het de veiligheid van anderen op de weg of op het water betreft zeker. Anders sla ik zelf liever een dagje over. Vissen is tof, maar niet tegen elke prijs of risico. Lijkt me, zonder vervelend te willen zijn toch wel een kanttekening die onder dit verslag hoort. Het kan ook gewoon zijn dat ik er te serieuz op in ga... Sorry!

Joshua Martina

 Marco schreef op 01-09-2011 om 08:35:44
Ip opgeslagen


Schuilen voor de regen in een bushokje?? Mietjes!  
Haha, geweldig verslag jongens. En...mooie snoeken en bakken van baarzen  

 Rix schreef op 31-08-2011 om 23:48:40
Ip opgeslagen


Geweldig verslag heb je er van gemaakt Michel, dat had ik niet kunnen overtreffen! Doen we zeker nog eens over!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02905 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign