(Z)onweer!
 Geplaatst op  27-08-2011  door Marco
4134 keer bekekenEerste van de dag, op een dooie voorn

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, snoeken kom maar gauw. Op het moment van schrijven zit ik me alweer te verheugen op de volgende visdag (maar is dat niet altijd het geval?! Maar eerst even een terugblik op de afgelopen week. Waarin ik maarliefst 2 bootvisdagen mee heb gemaakt. Dat is wel eens minder geweest, tijdens mijn vakantie bijvoorbeeld. Toen er zonodig een verhuizing tussendoor moest komen @#$%^&*()(*&^%$#@.


Klein op groot

Maar goed, afgelopen maandag was het zover. Lekker het water op. In de korte broek nog wel. Het was heerlijk weer en het zonnetje scheen op meerdere fronten. Van te voren dachten we namelijk dat het de vangsten niet ten goede zou komen maar niets bleek minder waar. We hebben lekker gevangen. 5 stuks in totaal, 3 op doodaas, 2 op groot kunstaas. En als ik mijn 2 doodaasaanbeten had verzilverd was het dagtotaal nog iets hoger geweest. Het meest opmerkelijke van de dag was echter wat anders. Wouter, die toch alles al mee heeft gemaakt (aldus Wouter zelf) stond rustig te werpen totdat…. meneer ineens een bak van een snoek onder mijn over de rand bungelende swimbait zag zwemmen. Op zich gebeurt dit wel vaker. Maar het aantal decibellen als gevolg van enthousiasme, angst, euforie, verbazing wat vervolgens uit meneer zijn mond kwam is met geen pen te beschrijven. Ik daarentegen was de rust zelve want ik had de snoek niet gezien en had de hengel als “dode” hengel erbij gelegd. Ik zou de top wel krom zien gaan. Die ging echter niet krom want de snoek liet zich helaas niet meer zien.


Op de megaspinner

Maar spannend was het wel. Zeker nadat we er nog even een paar dooie vissen tegenaan hadden gegooid. Wouter had nog een aantal bijvangsten. Eerst een touw aan een steiger. Toen bijna een hond welke op zijn shad afkwam die op een andere steiger lag. Dat er ook “vissers” zijn die niet opletten bleek maar weer toen Wouter inwierp en dacht wat nu weer. Het was een vaste stok, welke door een baarsje van 10 cm zo het water in was getrokken zonder dat meneer de kantvisser er erg in had. Het moet niet veel gekker worden.


M’n zoon al stiekem aan het vissen met kapitein Iglo

Gister was het eindelijk zover. Een jaar geleden of zo hadden Wouter en ik mijn zoon al eens beloofd dat als ie z’n zwemdiploma had, dat ie dan eens mee mocht met de echte mannen. Inmiddels zwemt ie als Johnny Weissmuller en dus moest het maar eens gebeuren. Alle waarschuwingen van moeders, schoonmoeders, echtgenotes ten spijt. Wij gingen vissen met de boot. Gewoon buienradar scherp in de gaten houden en meteen reageren en naar de kant als het gaat knetteren. Uiteindelijk hebben we maar 1 buitje gehad, maar dat terzijde.


Nog zo’n mooie donkergroene rakker

In de auto (toen wel onweer en bliksem) waren we er van overtuigd dat de omstandigheden vele malen beter waren dan maandag. Je kent het wel, maar juist dat enthousiasme en “als dit, dan dat” maakt onze hobby zo mooi en lokt ons elke keer naar de waterkant.


Priceless

Om een lang verhaal kort te maken, het was bagger. Maar we hebben wel genoten. Ik kon uiteindelijk 1 snoek foppen en Thomas moest hier natuurlijk wel even mee op de foto. Z’n handen nog iets te klein voor de kieuwgreep, dus dan maar zo.


Nummer 2, iets kleiner, maar blijft kicken met een dobber

Wouter was iets te snel met het ophalen van zijn shad en zag een snoekje wegdraaien bij de boot. Dit moesten we overigens nog een uur of wat aanhoren. En zoonlief was er van overtuigd dat ie elke keer beet had. In alle gevallen behalve 1 bleek het om planten te gaan. Die ene keer zaten er wel degelijk bijwonden in zijn nieuwe shad. Helaas bleef deze niet hangen, maar goed, volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Groet’n,
Marco


Tja, hoe halen we die er nu uit

Even zelf sturen

De wanhoop nabij?

Altijd stoer blijven kijken tijdens het vissen natuurlijk


Reacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 02-09-2011 om 14:49:46
Ip opgeslagen


mooie he , vissen met je zoontje, kan ik ook erg van genieten, p.s het word trouwens tijd voor een eigen visbootje lijkt me .
laat ik nou net iets moois voor je hebben .
gr KJ

 Joshua Martina schreef op 29-08-2011 om 17:23:36
Ip opgeslagen


Leuk verslag. Jullie zijn er lekker er tussenuit geweest.

Groetjes Joshua

 Jacco schreef op 28-08-2011 om 02:43:37
Ip opgeslagen


Mooi en leuk verslag!! Bekende stekken  . En wat een super sexy kerel op die eerste foto :* haha

 Rix schreef op 27-08-2011 om 22:09:17
Ip opgeslagen


Geweldig verslag, en super foto met je zoontje!! Moeten we maar 2 stoeltjes extra bij in die boot van me timmeren!  

 Pieter schreef op 27-08-2011 om 22:02:50
Ip opgeslagen


Leuke avonturen weer Marco, prachtig om nu met je zoon te kunnen vissen.
En uhhh Wouter, wat heb je ook een goddelijk lichaam 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02004 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign