Tuff, taai , troosteloos, maar nooit hopeloos…….
 Geplaatst op  24-08-2011  door Kj visser
4278 keer bekekentop stek......

Als ik zo het schitterende verhaal lees van Rick in het zonovergoten Italie,
Baal ik toch wel van het oerhollandse weer, een weersverwachting klopt de laatste dagen van geen kanten,volop zon , betekend tegenwoordig , zwaar bewolkt , regen en wind.
echt snoekweer dat ben met Rick eens, maar 3 weken snoekweer gaat vervelen geloof me.
Vandaag leek een mooie droge dag te worden, het begon rond 10 uur bij een brug en naastgelegen diep talud, we lieten de shads zakken en niet veel later bleek dat er erg veel waterplanten los dreven die je raadt het al ,in de diepere plekken samen stroomden om vervolgens massaal op onze shads te duiken. Waterplanten drillen van het soort irritantes gigantus gaat vervelen , na 20 meter liepen de lijnen weer vol , er stond dan ook weinig stroming , in tegenstelling tot de vorige keer.


groot aas, grote vis......

We besloten dan ook na een uurtje verder te gaan ,we hadden inmiddels de eerste buien over ons heen gehad en nu kwam die grote gele kneiter dan toch achter de wolken vandaan,we pelden snel onze regenkledij af en zaten warempel in korte broek te vissen.
Onze magen gaven te kennen dat het tijd werd voor een versnapering , en we voeren de haven in op zoek naar iets gezonds …….leuk trouwens om te zien , dat toeristen alles interessant vinden en dan ook massaal langs de waterkant kwamen kijken wat die dekselse kerels aan het uitvogelen waren.


mooie kneiter

Ik zoch een steiger op en opdat moment knalt dan eindelijk 1 van de hengels krom , o ja we waren hier om te vissen,…wat er dan gebeurt is onbeschrijfelijk, een circus voorstelling komt het meest in de buurt, plotseling komt er een grote snoek uit het water en alle toeristen,burgers,voorbijgangers,vreemde vogels,kijkt op dit moment naar mij als ik ,,vakkundig,,ahum ahum een snoek sta te drillen, de vis is zich bewust van deze belanstelling er doet er nog een schepje bovenop , al kopschuddend komt de vis meerdere keren boven water.


culinair hoogstandje.......

Ooohhhh een karper hoor ik van meerdere kanten,
‘’meneer lukt het’’ hoor ik vervolgens , als ik dit met ja beantwoord , doet hij er een schepje bovenop , das vast een karper , die zijn sterk ,mijn zwager ving hier pas nog 2 palingen…….als ik zeg dat het een snoek is . is hij met stomheid geslagen, even twijfel ik of hij ooit van snoek gehoord heeft want hij valt helemaal stil.
Ik til de kingsize voornverslinder uit het water en onthaak hem snel , Jaap is fotograaf en niet veel later leg ik de dame netjes terug in het water .


mooie snoek , fel op de SD

Ik krijg nog net geen applaus , maar zie veel knikkende gezichten.
Back to reality om in net nederlands te spreken,Jaap ging op zoek naar een uitbater van culinaire hoogstandjes en even later lag er een heerlijke fricandel en heel veel friet in de boot ,de kipnuggets waren blijkbaar verdampt want daar kwam ik later een leeg doosje van tegen.
Hier knapt een mens van op…. We hervatten de vistocht en komen door een oud sluisje, hier haak ik een 2e snoek die ook weer een showtje weggeeft


Het is inmiddels 2 uur als we besluiten de sluis door te gaan , het leek bij het uitvaren of echter de sluisdeuren boven ook waren opengezet, want het begon te regenen, je kent het wel zo’n klef plakkerig druil regentje waar je denkt niet nat van te worden maar na een half uurtje doorweekt van bent.
Mede door dit slechte weer , besluiten we naar huis te gaan , we varen de sluis weer door en je raadt het al….droog…
Prachtige potentiele visstekken achter ons latend, bij de helling krijg ik nog wel een felle aanbeet, maar deze lost net zo snel weer …..klef en plakkerig stap ik in de auto.
Het had zo mooi kunnen zijn, maar ach dat hoort er bij , verslavend blijft het dat is zeker….
Vr gr KJ VisserReacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 25-08-2011 om 14:54:40
Ip opgeslagen


Haha, geweldig zulk "publiek" en inderdaad, ze weten altijd precies hoe het zit en wat het is.
Maar, toch een paar mooie vissen   en nog vitamientjes gehad ook. Das dubbelop genieten zullen we maar zeggen  

 meindert schreef op 25-08-2011 om 06:21:02
Ip opgeslagen


zo man lekker zoon dagje het wordt zeker tijd voor een dag meters vangen  

 Rix schreef op 24-08-2011 om 23:06:49
Ip opgeslagen


OOOOOOWWWW wat een schitterende goudbruine frietjes! En ook wel leuke visjes trouwens.... pm me die stek even.... kan ik ook 'lekker' snoeken!  

 Pieter schreef op 24-08-2011 om 22:32:53
Ip opgeslagen


Leuk verhaal weer KJ, en mensen kunne inderdaad soms heel raar reageren als ze je zo'n vangst zien doen. En zo te zien lust Jaap er wel patat van.....

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01854 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign