Hoogte punten! ( film vangst zware 1.06m snoek!!!)
 Geplaatst op  17-08-2011  door Pieter
4139 keer bekekenAbosuut hoogte punt, roofblei van 84cm! Prachtige foto gemaakt door Bertus Rozemeijer.

Mijn tweede vakantieweek is al weer achter de rug, het vliegt echt voorbij nu met mijn laatste week in zicht. Terwijl ik dit verslag tik moet ik eerst aan de hand van de foto’s de dagen terug halen. Ik weet niet eens meer wat voor dag het vandaag is, laat staan welke visdag bij welke dag hoort. Goh eigenlijk wel eerlijk hoor om niet in een dagelijks ritme van werken en slapen te leven. Er zijn natuurlijk wel enkele momenten die in mijn geheugen gegrift staan. Prachtige dagen weer meegemaakt met als absolute hoogtepunt het vangen van een bak van een roofblei. Daar zo meteen meer over……


Prachtige bak van een snoekbaars van 90cm voor Jacco.

Het begon eigenlijk allemaal toen ik met Jacco naar een stek ging waar je rond deze tijd van jaar vaak grote snoekbaars kunt vinden. Ook deze keer is het weer raak en vangen we er een aantal leuke snoekbaarzen. Werpend met shads als de Soft Provoker en Beavertail die met een maatje van rond de twintig cm best aan de forse kant zijn. De snoekbaars is rond deze tijd dan ook niet vies van een forse hap en gaan er dan ook vol op. Hoogtepunt van deze dag is een prachtige bak van een snoekbaars met een lengte van 90cm voor Jacco.


Ontzettend zware snoek van 1.06m.

Twee dagen later keren we weer terug naar de stek. Het is er weer raak met kapitale snoekbaarzen met een lengte van meer dan 80cm. We vermaken ons prima met keiharde aanbeten. Dan sta ik opeens een wel heel sterke vis te drillen en het blijkt al gauw dat een hele zware snoek op de Beavertail geklapt is. Een prachtige dril volgt en even later sta ik met een snoek in handen die niet te tillen is, een ontzettend zware vis. Een absoluut hoogtepunt weer…..


Bijzonder aasje die Beavertail....

Jacco zit ondertussen vakantie te vieren op het tropische eiland Curaçao en waarschijnlijk dikke tarponnen aan het drillen op de vliegenlat.

Ik blijf echter aan de slag in ons eigen regenachtige kikkerlandje. Zo ook deze keer als ik met Bertus Rozemeijer op een regenachtige zondagmorgen op de stek aan kom. Helaas laten de snoekbaarzen die we eerder vingen het grandioos afweten. We veranderen het plan en gaan lange driften maken. Ik hang een nieuw aasje aan de wartel wat straks in het nieuwe pakket van ITT komt. De Multi Rowdy is een meerdelig plugje met een ratel erin en heeft in de testfase tot nu toe al heel wat mooie vissen opgeleverd. Ook deze keer is het weer raak en klapt er uit het niets een bak van een roofblei op na een paar worpen. Een hele mooie forse vis en gelijk al het hoogte punt van deze regenachtige dag. We vangen verder nog een aantal leuke snoeken en komen nat tot op het bot aan het einde van deze visdag.


snoekbaarzen gingen ervoor.

Tijdens het tikken van dit verslag zit ik ondertussen maar te denken en te denken wat er allemaal weer voorbij gekomen is de afgelopen week. Alles loopt door elkaar en weet je wat, bekijk maar eens lekker de foto’s die voorbij komen want ik kom er niet meer uit. Ik ga maar weer eens het water op want voor je het weet is de vakantie alweer voorbij en begint het dagelijks ritme van werken en slapen weer……

Voor wie nog een heel leuk avontuur van snoekvissen in Zweden wil zien kan ik het aanraden om de nieuwe Rovers bij de boekhandel te halen. Bij dit visblad zit een dvd van onze laatste trip naar Zweden dit voorjaar, ontzettend leuke beelden van sterk vechtende Zweedse snoeken!

Pieter Nederlof


Kapitale snoekbaars....

en ze bleven komen.

Ook voor Jacco keiharde aanbeten...

Dik tevreden.....

hij dus ook......

wat wil je ook met zulke prachtig vissen!

Goh, wat een bak....

prima aasje de nieuwe Multi Rowdy!Reacties

Er zijn 5 reacties

 Jacco schreef op 25-08-2011 om 15:00:30
Ip opgeslagen


En weer een leuk verslag pieter!! Mooie roofblei!! En jammer van de zondag met bertus.

 meindert schreef op 18-08-2011 om 13:33:17
Ip opgeslagen


ziet er goed uit Pieter dat itt spul is echt super vangen altijd die dingen 
gr meindert

 Marco schreef op 17-08-2011 om 15:10:19
Ip opgeslagen


Bofkonten!! 
Geweldig jongens, machtige roofblei. Maar ik heb toch wel een zwak voor die snoek  

 Rix schreef op 17-08-2011 om 12:19:27
Ip opgeslagen


Geweldige vissen weer Pieter!! En wat een super gaaf filmpje van die dikke snoek zeg!! Pluimpje voor Jacco!

 Alfred en grietje schreef op 17-08-2011 om 11:20:32
Ip opgeslagen


Prachtige vissen weer Pietertje!! Gefeli met de roofblei. moet ook maar weer eens een dagje opstappen

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01992 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign