Zo rood als een kreeft
 Geplaatst op  03-08-2011  door Jacco
4134 keer bekekenDe eerste melding van vandaag

Het is maandag dat ik om 7.30 heb afgesproken aan de helling met Pieter. Vandaag was tevens ook onze eerste officiële dag vakantie. Dat was wel weer even wennen moet ik zeggen. Maandag en dan het water op, heerlijk. We maken de boot klaar gooien de spullen erin, boot te water en vissen maar. We besluiten direct bij de helling een paar rondjes te doen. Hier werd namelijk de dagen ervoor goed gevangen. Waar op het open water de vangsten vaak lang op zich lieten wachten.


Mr. Rivier kreeft, het blijven schitterende beestjes!

Het is dan ook nog geen tien minuten trollen of ik krijg de eerste beuk op me Fatso. Na een tien minuten drillen konden we de eerste snoek van vandaag landen, een mooie 80-er. De kop is eraf, nu maar afwachten wat er volgt. En precies weer op het talud, de laatste dagen zijn er veel vissen verschalkt op dit talud. En je kunt er geen pijl op trekken, de ene keer zitten ze massaal bij de ingang van de haven en een tijd later is er geen groenjas meer te bekennen. Na nog wat rondjes te zijn wezen trollen gaan we het grote water op. Kijken wat we daar allemaal kunnen verleiden. De heen weg blijft het vrij rustig, Pieter mocht aan zijn eigen spinner creatie gecombineerd met een twinler een aanbeet waarnemen. We trollen terug en dan krijg ik een enorme ros op de shadclone. Dit bleef ook enkel bij 3 flinke beuken en wat scheuren in het kunstaas. Ik weet nog een vis te haken maar deze moest bij de boot weer gelost worden. Zoals Pieter het zo mooi omschreef: Side board releasing, tja ik vind hem geniaal haha. Zo trollen we het grootste deel van de dag een beetje rond, en zonder resultaat. Op een paar fikse aanbeten na hebben we niks mogen landen.


Mooie gave 90-er

We besluiten daarom om het volgende deel van het grote water maar te pakken. Kijken of daar de tijden al zijn gekeerd. Hier waren we pak hem beet zo wat al een maand niet meer wezen vissen. Aan het begin van het seizoen vingen we ons daar letterlijk helemaal de schompes en zo binnen No time kakte de hele boel daar weer in, en was het echt baggeren voor een visje. Ik zie dat de clone niet meer loopt en draai deze dan ook weer binnen. Op het moment dat ik deze het water uit pak zie ik wat opmerkelijks aan me haak hangen, een rivier kreeft! Nou zag dat er heel lullig uit, zon lomp stuk kunstaas en dan zon zielig arm kreeftje die even een dregmaat 1/0 door zijn schaar geperforeerd heeft gekregen. Even inspecteren: Nee, er zit mij te weinig vlees aan. Ik onthaak hem dan ook netjes, en hij zwom ook weer vrolijk verder. We zijn al een aardig eind op weg en hebben nog geen tik gehad. Ik had geen weersberichten gezien de vorige dag, en had dus ook totaal geen rekening gehouden dat het zulk prachtig weer ging worden. Vol zon, en amper bewolking, deed het ons toch zweten ook al zaten we met onze luie reet in de stoel. Op gegeven moment zit ik rustig van me af te turen en kijk een keer naar me steunhengel die ik krom zie buigen en dan plots begint te hengsten. Vis, schreeuw ik. Het deed weinig en bleef in rustig in de diepte. Krijgen we vandaag dan ook nog met een grote vis te maken? Na een kwartier te staan drillen kwam ook deze vis bij de boot. Het was geen monster maar ik kon ook zeker niet klagen! Deze mooie slanke vis kwam niet voorbij de 95 centimeter. Inmiddels had ik volgens geleerden nu 2,5e vis, aangezien Side board releasing als een halve telt haha. We trollen terug waar ook opgegeven moment Pieter zijn eerste aanbeet mag verzilveren. De Salmo skinner was net iets te verleidelijk voor dit snoekje, en kon hem dus ook niet laten gaan. Ook deze mooie 60-er mocht op de foto en kon weer snel terug. Zo waren we allebei inmiddels van de nul af en besloten we om toch nog wat rondjes te trollen voor de ingang van de haven.


Pieter met een gevangen snoek op de skinner

Daar een paar rondjes te hebben gedaan, komen we een bekende tegen. Jesper van rusky.nl was momenteel ook aan het rond trollen voor de ingang, en was bezig zijn vismaat te assisteren met het drillen van een mooie 80-er. Hier nog een paar minuten mee te hebben gesproken, besluiten we om nog een kwartiertje te vissen en dan deze dag af te sluiten. Ergens in de middag had ik me overhemd uitgetrokken en zat ik lekker in een hemd te genieten van de zon, waar me aan het eind toch alles begon te branden. Tja, onvoorbereid het water op met zulk prachtig weer, en dan geen zonnebrand mee hebben. Eenmaal in de haven konden we nog een paar rondjes trollen vanwege de drukte met te trailleren boten. Eenmaal de boot uit het water, praten we nog wat na en besluiten we om naar huis te gaan. Eenmaal had ik mezelf is bekeken op de kant en ik moet eerlijk zeggen, dat ik nog roder was als de kreeft die ik vandaag heb mogen vangen. Dat wordt nog een paar daagjes na genieten van de zon, door middel van een branderig en schurend gevoel. Al met al een leuk dagje met mooi weer, alleen iets tegenvallende vangsten. Maar goed, dat is vissen dus volgende keer beter.


Op de fire tiger shad clone

Jacco HeldoornReacties

Er zijn 4 reacties

 Rix schreef op 05-08-2011 om 00:02:24
Ip opgeslagen


Leuk leesvoer, en toch altijd heerlijk om met lekker weer op het water te dobberen!

 Pieter schreef op 04-08-2011 om 13:05:08
Ip opgeslagen


Top verslag weer hoor Jacco, het zijn toch iedere keer weer fantastische avonturen met je.

 Jesper schreef op 04-08-2011 om 05:36:23
Ip opgeslagen


Mooi verslag Jacco! Was inderdaad niet top maar gelukkig hebben we enkele visjes gevangen. Er zijn slechtere dagen dus iets te klagen hebben we niet. We spreken elkaar weer op het water, en doe de groeten aan die man uit Urk  

Groeten,
Jesper

 Marco schreef op 03-08-2011 om 22:26:46
Ip opgeslagen


Ben blij dat ik op de camping zit.....NOT  
Goed bezig mannen. Leuk verslag trouwens, heb weer zitten glimlachen.
Is dat trouwens een nieuw pr....kreeft?  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02838 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign