De kant is koning
 Geplaatst op  31-07-2011  door Meindert
4132 keer bekekenHet putje

Het is zaterdag morgen 5 uur als ik in de woonkamer tv zit te kijken, kon niet erg slapen beetje last van de BBQ van vrijdag , je kent het wel een paar biertjes en een stuk vlees dat net niet gaar was en dan is het zover SCHIJTERIJ maar okè er staat een morgen vissen met de belly boot gepland, dus om half 7 sta ik bij KJ voor de deur. Even spullen inladen en dan wordt er koers gezet naar de eerste stek,een putje tussen de bomen en strijken een perfecte belly boot stek.


KJ verweg.

Daar aangekomen even het water bekijken. Ja, dit wordt hem uit de kleren . Waadpak aan, flippers aan, hengel in de hand en plons! Vissen. We gaan elk een kant uit en al vissend peddelen we het putje over KJ is aan het verticalen en ik klooi wat met verschillende kunstaasjes om onze gewilde rovers tot een aanbeet te kunnen verleiden. Dit laat naar mijn mening te lang op zich wachten en stiekem praten we al wat over een andere stek waar we ook nog even willen kijken die morgen.


Nummer 1.

Als we aan het einde van de put zijn gekomen en rustig weer terug peddelen ligt KJ een stuk bij me uit de beurt als ik met een shadje de kantjes onder de overhangende bomen en stuiken afvis en ja hoor BOEM!!!! De snoek zet zijn vechthelm op en gaat helemaal lossssssss. Verspeeld.. maar wel een goed gevoel ER ZIT VIS. Niet veel later is het wel raak. Een mooi snoekje van zoon 70cm hangt vol aan de staart dreg, al vechtend peddel ik richting KJ en hij komt als een speer met een rem parachute mijn kant op om een foto te schieten. Na dit ritueel volgt KJ me om ook met dodelijke precisie de kantjes uit te pluizen.


Nummer 2.

Nog geen half uur later weer BOEM!!!!! Het lekkerste gevoel als het op vissen aankomt. Een iets kleiner maar zeker niet minder agressief snoekje. Dit snoekje gaat een gevecht met me aan leeeeeeuuuuuuk vissen van uit de belly boot, foto maken en snel weer terug zetten voor de volgende keer.


Vals gehaakt baarsje.

Al vissend gaan we de put rond en nu is het voor KJ ook raak. Na een schijnbeweging knalt het rovertje op de shad maar deze weet het snoekje er weer uit te gooien en weg is hij. Een stukje verder komen we aan bij de rode boom, niet omdat hij rood is, maar omdat KJ er achter komt dat er rode baars onder zit,ligt,wacht op een prooi of gewoon in de weg ligt. KJ haakt namelijk een klein baarsje. Dus wordt er meteen omgeschakeld Naar een kralen ketting van kleine shadjes met daaronder een grotere shad, deze word met de precisie van een bommenwerper op de bodem laten zakken en BOEM!!!!! Vis na een gevecht der titanen komt er een gestreepte krijger boven met de grote shad in zijn bekje. Na het onthaken willen we de krijger vastleggen op de gevoelige plaat (oké micro SD kaartje) springt de baars echt zoon bommetje het water weer in Jammer, het had echt een top foto geweest.


Lekker bakkie.

Na dit spektakel besluiten we naar de andere stek te gaan, eerst even een bakkie met een broodje, 10 min rijden en plons dit water was een stuk groter dan het vorige putje,en door de wind en het vele wier waren we hier snel klaar en we besluiten terug te gaan eerst nog bij een ander watertje langs die was ook zo dood als een pier. We hadden nooit weg moeten gaan uit dat eerste putje waarop KJ zegt we hebben nog een ruim uur dus hup het water uit auto in en na 5 min liggen we weer in het putje. Ik zit goed en wel in men belly boot en men shadje raakt het water nog maar net en BOEM!!! Een klein agressief snoekje springt met alles wat hij heeft het water uit. Na een kortstondig gevecht dat meer in de lucht plaats vind dan in het water verspeel ik deze acrobaat hierna blijf het rustig.. voldaan stappen we weer in de auto op weg naar huis.
Gr MeindertReacties

Er zijn 6 reacties

 Pieter schreef op 02-08-2011 om 21:17:39
Ip opgeslagen


Leuk avontuur en het heeft toch een bepaalde charme dat bellyboten. Helaas doe ik het zelf veel te weinig de laatste jaren.

 Jan hendrik schreef op 02-08-2011 om 19:01:52
Ip opgeslagen


Hey Meindert, leuk verslag van jullie belly boot avontuur... hier vanuit het warme zuiden de groeten aan alle snoeken.netters we hebben de belly boten ook mee (4stuks) en zijn al op een meer geweest dit leverde 1 dikke baars op... verslag volgt op snoeken.net........

 Joshua Martina schreef op 01-08-2011 om 13:09:36
Ip opgeslagen


Leuk verhaal, waarin de charme van de bellyboat goed naar voren komt!

groetjes Joshua

 Kj visser schreef op 01-08-2011 om 09:11:12
Ip opgeslagen


Hey mein, mooi verslag heb je ervan gemaakt, ik vond het een erg geslaagde ochtend, en we hebben er weer een leuke stek bij , op naar de volgende sessie ......gr KJ  

 Marco schreef op 31-07-2011 om 23:04:55
Ip opgeslagen


Goed bezig mannen, leuk verslag van een geslaagd belly avontuur. Geweldig dat baarsje trouwens.
Heb het er al met rick over gehad. Ik kruip eerst bij hem in de belly....om een beetje te wennen zeg maar   

 Rix schreef op 31-07-2011 om 21:44:34
Ip opgeslagen


Leuk verhaal, word tijd dat ik weer eens bellyles van jullie krijg! Heb stiekem al wel een beetje geoefend hoor!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02115 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign