Niet voor mietjes!
 Geplaatst op  26-07-2011  door Marco
4146 keer bekekenDat belooft een lekker dagje te worden...

Eigenlijk heb ik helemaal geen tijd om een verslag te schrijven, laat staan om te vissen. Dit omdat ik midden in een verhuizing zit. En je wilt niet weten hoeveel rotzooi een mens (de vrouw des huizes) in ruim 10 jaar kan verzamelen, echt niet meer normaal. Laat vriend Piet nu net baggerweer en windkracht weet ik hoeveel hebben voorspeld voor dit weekend. Dat komt dus allemaal mooi uit, of toch niet?


Dat werd ook wel weer eens tijd

Vismaat Rick belt me toch in de loop van de week op, of ik hem dat weet ik niet meer, met de plannen voor het weekend. Laat ik nu toch nog een gaatje gevonden hebben op zondag. En met goedkeuring van het thuisfront, omdat we zaterdag zo hard gewerkt hebben, gaan we zondag ďlekkerĒ vissen. Ik zal een lang verhaal kort maken. vanaf het moment dat ik om 6 uur in de auto stap, tot het moment dat ik er ís middags om 17u weer instap is het niet droog geweest #$%^&*()@#$%. Nu maakt me normaal een buitje niet uit, maar dit was echt niet normaal. Ik was nat tot aan mín kloten, en neem van mij aan dat ik die goed inpak.


Niets mis mee

Eerst dachten we nog bij een verkeerd water te zijn aangekomen daar de helling op 10 cm na gewoon verdwenen was en compleet onder water stond. Het bankje in de boot was net zo hoog als de kade. Wel zo makkelijk voor het instappen van de ietwat corpulente vissers onder ons. We beginnen de dag vol goede moed en nog droog met het uitgooien van de plek waar ik met Ralf een week of wat geleden een stuk of 3 vissen ving en er nog wat verspeelde. Nu gebeurt er echter niets en besluiten we, mede door de belachelijke harde wind te gaan trollen. Tegen de tijd dat wij denken dat het maar eens moet gebeuren, gebeurt er eigenlijk niet zo veel. Op een flauwe aanbeet na. Echter na een tijdje van ik een leuke snoek. En dat zou ook wel eens tijd worden, want ik had vanuit de boot lang geen vis meer gevangen.


In de Rick pose

Een klein stukje verder krijgt Rick een lekkere aanbeet en de vis blijft lekker diep. Op het moment dat ik de overige hengels binnendraai voel ik ook ineens flinke weerstand op mijn handhengel. Eerst denk ik nog dat ik de vis van Rick stiekem ook heb gehaakt, maar als Rick schreeuwt en ik ook een beste buik zie bovenkomen, weten we voldoende. Een double hook-up. En dat op dit water. Maar zo snel als die van mij kwam, verdwijnt ie ook weer en moeten we het doen met Rick zijn vis. Na een tijdje is onze verbazing groot als er een leuke snoekbaars bovenkomt. Dat hadden we niet verwacht op dit heldere deel van het water. Maar welkom is de ruime 60-er zeker. Toch baal ik van mijn losser, temeer omdat ik denk dat het een beste vis was.


Afgelopen week na het werk op een oppervlakte plug, cool!

Even verderop vang ik alsnog een mooie donkere snoek en stijgt het goede gevoel net zo snel als dat het regenwater naar beneden komt. Op een 2-tal vissen na, die helaas na een korte dril weten te ontkomen zit er geen vis meer in het vat voor ons. Jammer maar helaas, volgende keer beter. Ik heb in ieder geval weer genoten en stukken beter gevangen dan de laatste keren in de boot, wat wil een mens nog meer? Een snackbar misschien?


Groetín

Marco VogelzangReacties

Er zijn 5 reacties

 Pieter schreef op 27-07-2011 om 17:23:58
Ip opgeslagen


Respect mannen om afgelopen zondag door dat weer te baggeren. Was dus echt een dag "Niet voor mietjes!"
Moet nog wel wat bekennen, ben zondag thuis gebleven 

 Kj visser schreef op 27-07-2011 om 13:18:18
Ip opgeslagen


blijft een apart water, ben al lang blij om te lezen dat er uperhaupt weer wat snoek word gevangen daar, was de laatste tijd niet makkelijk om ze daar aan de schubben te komen.

gr KJ

 Ralluf schreef op 27-07-2011 om 09:43:02
Ip opgeslagen


Wat wil een mens nog meer??? Misschien een keer lekker uitslapen. En dan genieten van de regen tegen de ramen, terwijl je lekker tegen je vrouw aankruipt!
Maar wel weer een leuk verslag hoor. Al kan ik me die stuk of 3 vissen die je ving en daarnaast al die missers niet meer heel goed herinneren...  

 Rix schreef op 27-07-2011 om 07:05:55
Ip opgeslagen


Nou, daar mankeerde afgelopen zondag anders niet veel aan Hilco! Ik had een geluk, ik had alleen maar last van de regen, want met marco voor in de boot heb ik nooit last van de wind!
Mooi verslag moat!

 Hilco schreef op 27-07-2011 om 00:59:25
Ip opgeslagen


Mooi man dat je gevangen hebt, en zolang je meer water onder je hebt dan boven je, gewoon doorvissen!

Gr Hilco

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03074 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign