Ik heb nog nooit...
 Geplaatst op  25-07-2011  door Jacco
4147 keer bekekenspetter spetter pater, wat zie ik daar in het water

Het is zaterdag ochtend dat ik om half 7 bij een voor mij onbekende trailerhelling aan kom. Dit keer had ik me wekker prima op tijd gezet, evenals Pieter die er ook al ruim van te voren stond. Vandaag gaan we een water proberen welke we allebei nog nooit hebben bevist. Was dat de reden waarom ik er vrijdag al zo’n zin in had? Denk het wel, want ik mag graag nieuwe dingen uit proberen. En de verhalen die Pieter mij zo in het oor verluisterde, die logen er ook niet om.


No. 1

Alles goed en wel hadden we een klein puntje. Het water stond aardig laag, waardoor de trailer helling niet gelijk met het water stond, maar zowat een halve meter er boven. Weer wat nieuws voor mij, nu ging ik ook nog voor het eerst een kantel trailer in werking zien. Tot mijn verbazing ging dat heel wat vlotter dan ik zelf verwacht had. De spullen allemaal erin gegooid en we konden beginnen.


De eerste heeft zich gemeld op naar de rest

We trollen eerst een rondje door de haven en gaan daarna de vaart op. We duiken de eerste insteek haven in. We zeggen tegen elkaar, dit dagje gaat wel goed komen met zulke stekken. Na een uur te vissen en nog geen aanbeet gezien te hebben, duiken we de tweede insteek haven in. Hier komen we aan het eind een Duitser tegen in een ini-mini bootje, te verticalen. We vroegen of hij al wat had gevangen, het ging allemaal zo mopperig en snel dat ik er geen drol van verstaan had. Dus nam ik het maar aan als een ‘nee’. Het waren prachtige stekken, mooie dieptes en flauwe en steile taluds. En nog geen tik gezien.


Een overzicht van de vaart

Voordat we de haven uitvaren krijg ik een beuk op me steunhengel. En ik roep ‘vis’! Na een leuke dril te hebben mogen weerstaan kon ik de vis landen. Prachtige 70-er, deze had Ă©Ă©n lelijk nadeel, en dat was het gezwel wat onderaan zijn onderkaak zat. Na wat beter kijken bleek dit zijn tong te zijn. Dit was tevens ook mijn eerste snoek met een ‘Mexicaanse stropdas’. Even snel een plaatje ervan geklikt te hebben kon hij weer terug. We hervatten onze trol tocht.


De Fatso in actie

Het blijft lang rustig. Of rustig. Het barst er van de karpervissers. En wij vaarden rustig aan het overkant erlangs heen tot er twee mensen wakker schrikken onder een paraplu en vlug een hengel uit de steun graaien. Pieter, volgens mij heb ik er Ă©Ă©n te pakken haha. En ja hoor daar kwam een bonk lood en een bol te voorschijn. De boel netjes uit de knoop gehaald en weer terug te hebben gegeven gingen we weer verder. Na een heel stuk te hebben getrold heeft Pieter twee aanbeten mogen waarnemen.


Mooie 80-er voor Pieter

We besloten terug te keren en na een x aantal meters kreeg ik weer een beuk op me steunhengel. Deze hangt even en lost daarna direct weer. Shit dacht ik, nja volgende keer beter. Me nieuwe plug doet zijn werk wel deze ochtend. Al snapte ik er geen zak van. Want de plug deed niet helemaal zijn ding zoals die het hoort te doen, volgens mij. Althans de actie die erin zat was ver te zoeken tot helemaal niks. Ik liet hem even naast de boot aan het oppervlak lopen, zodat Pieter dit ook kon aanschouwen. Op het moment dat ik zei van ‘ik snap er geen drol van, waarom dat ding vangt kijk is’. Pieter haalde mij de woorden uit de mond en begon wat te lachen en zei: ‘Lol, ik heb een plug nog nooit zo k*t zien lopen!’. Waarop ik antwoordde ‘volgens mij is dat ook niet helemaal de bedoeling zo’. Deze quote van Pieter werd wat mij betreft ook direct 'Quote van de week'. Maar goed, ik had er Ă©Ă©n gevangen en een losser gehad, dus hij zal zijn werk wel doen. Verder blijft het een hele poos stil. En weer weten we de middag door wat karper vissers van de bodem af te plukken. Goh, wat begon ik me te ergeren aan die lui wat allemaal met een klomp lood de hele vaart blokkeren, omdat ze zo nodig aan de overkant moeten vissen. Maar goed, ik kan er niets van zeggen want karpervissen behoort ook tot mijn eigen visserij.


Pieter knoopt er intussen een fatso aan. En dan eindelijk rond een uur of twee is het zover. Pieter haakt een vis, wederom een mooie 80-er. Verder blijft het rustig, ondanks dat we alles uit de kast halen. Dan is het ook om vier uur tijd om af te taaien. Al zag ik het niet helemaal gebeuren dat wij de boot op de trailer gingen krijgen. Maar ook dit keer tegen alle verbazing in was dit zo gepiept. En nog net op tijd, de lucht trok dicht en de regen kwam met bakken eruit. Tijd om naar huis te gaan. Toch twee leuke vissen en een aantal aanbeten. Maar we hadden er meer van verwacht. Al met al weer een leuke en rustige dag gehad.


Jacco HeldoornReacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 26-07-2011 om 21:42:03
Ip opgeslagen


Goed bezig weer mannen, leuk verhaal en toch zeker leuke vissen.  
Maar is dat Pieter wel? Ik bedoel, das toch echt een ander petje  

 Pieter schreef op 25-07-2011 om 18:48:12
Ip opgeslagen


Schitterend vertaald weer Jacco. Ondanks dat het "ding" vis ving en aanbeten bleef krijgen blijf ik bij de quote van de week, ik heb nog nooit......
Commentaar van Jacco:
Ik blijf daar ook bij haha. Ik ga wel ff een paar nieuwe scoren.. kijken of die ook zo kak zijn als deze..

 Rix schreef op 25-07-2011 om 18:18:37
Ip opgeslagen


Toch een paar leuke vissen gevangen mannen! Dat het water bij jullie zo laag stond...... Waarom? lees je zeer binnenkort wel!  
Commentaar van Jacco:
Had je na dorst rik?

 Hilco schreef op 25-07-2011 om 17:08:01
Ip opgeslagen


Toch maar weer mooi een nieuw watertje erbij, en zo te lezen komt het daar met de vangsten op een later tijdstip wel goed.

Mazzels Hilco

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01825 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign