Devils Peak!
 Geplaatst op  24-07-2011  door Pieter
4143 keer bekekenAl dagen kon het mij niet los laten die vreselijke aanbeet en run op devils peak zoals ik beschreven had in mijn vorige verslag.
Dus toen mijn vismaat me belde dat hij vrij was om 3 dagen op grote vis te jagen, was mijn antwoord Yes yes yes.
Woensdag tot vrijdag lekker struinen met de boot wat kan een mens een rijkdom hebben in dit leven, plan van aanpak was om met groot kunstaas te gaan trollen deze drie dagen en met aasvissen te slepen,
en ongeacht wat, hier niet van af te wijken.
Dat we niet veel aanbeten zouden krijgen daar waren we ons van bewust, maar een kans op een echte zomersnoek van een meterplus daar waren we naar op jacht.


De eerste dag konden we niet zo heel vroeg beginnen aangezien ik in de ochtend nog wat verplichtingen had, maar om 14.00 lagen we op de plek waar het die dag moest gebeuren.
Eerst maar eens de boel met groot kunstaas verkennen, en daarna de boel afpeuteren met doodaas op de sleep hadden we afgesproken
De aasjes te water en zet de mercury in standje 5 kilometer per uur ik zit nog wat te pielen met de fishfinder, en bam de ratel maakt een takke herrie en mijn bertus 270 cm trolstok staat te klapperen in de steun.
Grijp de hengel, kijk nog eens verbaasd op de Hummingbird en zie toch echt dat het hier diep is, ik zeg tijdens de dril tegen Gert of ik heb een scuba diver aan de stok of de eerste echte komt zo boven stuiven.
En wham daar knalde een prachtig dier boven het water uit en stoof meteen weer naar de diepte, hengel hoepeltje krom en ik hang er in extase aan.
Na nog een paar keer vol door de slip te zijn gegaan voel ik dat het einde van de strijd in zicht is en komt er een super mooie vis boven, snel mijn hand in het grote handvat en ze is geland onthaken en snel op de meetplank met deze dame, 106 cm strak in der vel gezeten vechtmachine ligt me daar met een gemeen oog mij aan te loeren.
Op de gevoelige plaat en weer snel te water ik denk zal der even goed ondersteunen zodat ze op adem kan komen, ha dat oog kijkt me nog eens aan van pfff en klaboem krijg een slag water tegen mijn kop als dank.
Met een natte kop grijns ik maar wat dom om me heen, binnen 50 meter varen zo een vis tjonge tjonge, kan het haast niet geloven.


Verder die middag en avond nog van alles geprobeerd op de sleep en met trollen, maar buiten een enorme beuk op de hengel van mijn maat gebeurde er helemaal niks meer, dus om een uur of 9 naar stal met het spul.
Lekker op de veranda zittend met een goed glas cola barcardi hadden we het tot de late uurtjes gezellig met natuurlijke de sterke verhalen van oude vangsten die steeds mooier en mooier werden.


De tweede dag kregen we een opstapper in de vorm van Vincent, een forumlid die vorig jaar ook al eens is opgestapt bij mij.
Plan was om een stuk of wat grindgaten te bezoeken die dag en een stuk van het zwarte water en de vecht mee te pakken, dat bleek achteraf niet zo een hele goede keus want buiten een paar mooie vissen van Vincent bleef het de hele dag stil aan onze hengels.
Jammer want we hadden onze gast van deze dag graag een mooi pr bezorgd, maar zon en windstilte in de ochtend en middag brachten ons niks anders dan een gezond kleurtje en mooie plaatjes.


De laatste dag konden we niet super vroeg naar de stek van vandaag, want er moest nog eerst een bezoek worden gebracht aan de dealer mijn motor had namelijk al een poosje last van een gekke computer, en vandaag zou er een nieuwe worden gemonteerd.
Tegen een uur of tien waren we dan eindelijk op weg naar Devils Peak, waar mij een rematch lag te wachten met een grote boze dame, probleem was dat ik alleen niet wist of ze thuis was dus beetje op de gok maar op visite gegaan.
Stevig windje op het water en mooi bewolkt en wij hadden er zin aan, dus de grote jongens maar te water en op zoek naar die speld in een hooiberg, conclusie we hebben elkaar een dikke 3 uur aan zitten loeren maar wat vangen ho maar.
ik zeg tegen mijn maat al moet ik honderd keer rond hier ik ga niet weg zonder vis, antwoord was zullen ze shaorma bezorgen hier in de buurt!
kijk dat zijn de echte maten nooit opgeven en altijd met een lach en een kwinkslag de dag mooi maken.
En toen ik vaar over devils peak een doffe klap op mijn hengel, en weer dezelfde run als vorige keer dat kopschudden ik herken der uit duizenden I am back denk ik bij mezelf en oh please laat ze blijven hangen!
En dat deed ze ze vocht voor elke meter maar het was de dag voor 1-1 en daar is ze dan de dame van Devils Peak.


Hoe groot dat mogen jullie raden ik zal er een topic voor openen op het forum een ieder mag 1 keer raden, en voor de winnaar stel ik een leuk costum paint aasje beschikbaar.

Het blijkt maar weer dat als je echt je zinnen ergens op zet, de beloning vanzelf komt de meesten zullen zeggen man 2 vissen in drie dagen, das taai.
Mijn maat zelfs nul vangsten maar voor ons was en is het super geslaagd, de komende weken maar weer eens van alles aan de hengels, want ook gewoon lekker vangen ongeacht de maat is heerlijk.Groeten en veel Fish on gewenst,

Hilco.Reacties

Er zijn 6 reacties

 Kj visser schreef op 25-07-2011 om 13:38:38
Ip opgeslagen


mooie vissen Hilco. en leuk idee op het forum.

zal straks mijn adres gegevens wel even mailen , dan weet je waar je de prijs heen mag sturen   

 Rix schreef op 24-07-2011 om 21:02:27
Ip opgeslagen


Super verslag weer Hilco met monsters van vissen!!

 Pieter schreef op 24-07-2011 om 14:54:29
Ip opgeslagen


Voor alle duidelijkheid, voor het aasje wat Hilco beschikbaar stelt bij het raden van de juiste maat van de snoek in dit verslag ga je naar ons forum. In het topic, cafe De Roestige Blinker met onderwerp: Devils peak!
Veel succes iedereen!!!

 Hilco schreef op 24-07-2011 om 13:52:39
Ip opgeslagen


Ja als je dat super aasje wilt winnen, dan moet je in het topic roestige blinker zijn op het forum!

 Jacco schreef op 24-07-2011 om 12:26:14
Ip opgeslagen


Mooi verslag Hilco! Lol... nou moet ik dus naar het forum en nog wachten op de maat ook   Zal direct is even kijken. Leuke vangsten. En liever 2 grote bakken in 3 dagen dan me helemaal zot vangen in 70-80ers  

 Pieter schreef op 24-07-2011 om 08:44:13
Ip opgeslagen


En weer een leuk verslag van Hilco, bedankt daarvoor weer!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02938 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign