Als de snoek niet thuis is.....
 Geplaatst op  22-07-2011  door Derk
4146 keer bekeken



Vang je baarzen!!!

Zoals ik in mijn vorige verslag al schreef ben ik dit jaar wat meer gericht op het genieten van het vissen. Zo ook de laatste sessie die ik gedaan heb welke overigens een uurtje of drie heeft geduurd. Ik had late dienst die dag en was er lekker op tijd uit en dacht.. Ach weet je wat!! Ik ga nog eventjes lekker op pad voor een mooie snoek. Gelukkig had ik plan B ook meegenomen. Tegenwoordig kijk ik toch op een wat andere manier naar mijn water. Maar ik moet ook eerlijk zijn dat het de laatste tijd wat moeizaam gaat het snoeken. Ook ik blank zo hier en daar nog wel eens...
De manier waarop ik nu vaak te werk ga is als volgt. Ik ga lekker met de jerkbait of ander aas spelen in de hoop mijn snoeken te vangen. In mijn ooghoek kijk ik altijd over het water naar plekjes waar ook baars zou kunnen zitten, dat soort plekken gooi ik ook uit met de jerk of ander aasje en als ik er een dikke baars achter zie plakken dan markeer ik dit soort plekken. Dan ga ik lekker verder met jerken of of welke manier van vissen ik ook maar hanteer en vis het water af. Daar waar ik in het verleden dan wel eens naar huis ging en de geur van de aftershave op mijn handen nog niet weg was ga ik nou de plekken af die ik gemarkeerd heb. De UL gaat dan plaats maken voor de andere hengel en ik schakel over naar het kleinere aas... Afgelopen keer was het dus net zo. Beetje balend van de snoeken die niet thuis gaven hongerde ik naar de baars die wel actief was. De Kopyto 5 cm shad gaat aan het stalen onderlijntje en na 1 worp is het raak. Ik zie de baars de shad naar binnen zuigen en met een korte tik haak ik de straatvechter. Zusje zwemt er naast en ziet dat broerlief zich moet overgeven... Netje eronder en hij mag voor de lens verschijnen!!


Zijn kammetje mag dit keer blijven liggen..

Op de zelfde plek zitten er meer en nadat ik de techniek van het vangen en terugzetten uitoefen maak ik de boel klaar voor de volgende. Zuslief trapt er ook in en ook zij mag dan voor de lens verschijnen.


Ook zij mag de stekels naar beneden houden en terwijl ik op de ontspanknop van mijn afstandbediening druk tover ik mijn mooiste glimlach tevoorschijn. Gelukkig de dag is weer gered!!! Ik ruik gelukkig naar vis...
Dan is het eventjes stil. Ik ga even verderop vissen en laat de stek even met rust. Broer en zus vertellen vast dat er een grijze man aan de kant staat en hun steeds op de foto wil zetten. Maar ik hoop dat ze het snel vergeten zijn want er zitten nog meer.


Na een kwartiertje doe ik de stek nog even aan en is het de derde baars die zich verslikt in het foprubbertje. Deze besluit wel zijn kammetje mooi omhoog te zetten. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het tijd is. Ik wil even bij de buurvrouw langs die een viszaak heeft om een bakje kibbeling te scoren voor ik naar het werk moet. Zoals zo vaak krijg ik weer veel te veel kibbeling van haar maar het smaakt wel een stuk lekkerder als je gevangen heb!!

Op het werk vragen ze meteen of ik nog gevist heb en natuurlijk of ik gevangen heb. En gelukkig kan ik deze keer weer zeggen dat het me weer gelukt is!! Tegen de klok van tien uur ben ik dan weer thuis en kijk nog even in de garage naar de boot en naar mijn visspullen en dan ben ik weer helemaal tevreden. Ik geef de vrouw een dikke kus en kruip achter mijn computer en lees en beantwoord mijn mailtjes en lees de laatste verslagen op snoeken.net. Weer een dag voorbij maar wel gevangen!!!!


Voor degene die er lekker op uitgaan van het weekend veel visplezier maar bovenal lekker genieten!!!!

Groeten,

Derk

De kunstaasdokter...



Reacties

Er zijn 2 reacties

 Pieter schreef op 24-07-2011 om 08:47:52
Ip opgeslagen


Inderdaad een erg leuk alternatief voor als de snoek niet thuis. Zou ik ook wat vaker moeten doen want rond deze tijd van het jaar is de snoek nog al eens op vakantie. Tja dat heb je in deze vakantietijd... Derk, bedankt weer voor je verslag!

 Rix schreef op 23-07-2011 om 12:34:28
Ip opgeslagen


Leuke vertaling van hoe lekker het kan zijn om er snel even een paar uurtjes tussenuit te piepen!

Geef zelf een reactie











Berichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!




 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02531 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign