Belly blazen
 Geplaatst op  20-07-2011  door Rix
4226 keer bekekenvol op de shad

Het moest er toch een keer van komen, de bellyboot die ik al begin juni gekocht had lag nog steeds onaangeroerd op zolder. ’s Avonds besluit ik tijdens het eten om dat ding nou eindelijk maar eens even te gaan testen.


heerlijk genieten zo!

Bij een mooie recreatieplas hier in de buurt blaas ik de bellyboot op! Niet met mijn mond natuurlijk, maar met een elektrisch pompje! We moeten er natuurlijk niet al te veel moeite voor gaan doen. Al snel is de drijvende stoel gevuld en kan ik hem in de plomp leggen. Gelukkig zat ik al snel op het water omdat ik het al een paar keer met een ‘leenbelly’ had gedaan met het Urker visteam.


deze had honger..

Heerlijk is het, er stond weinig wind, en op het heldere water zag ik overal visjes om me heen zwemmen. Hier en daar een rug van brasem of karper boven het water en af en toe wat opspattend water wat lijkt op jagende baars. Blinkertje eraan en gooien maar, maar wonder boven wonder krijg ik geen tikje. Het lijkt wel of ik een totale blokkering op visvangen krijg als ik in zo’n drijfstoel zit, want verder dan 2 lossers mocht ik in mijn vorige sessies ook niet komen. ‘Joehoe’ klinkt het opeens vanaf de kant…. vrouwlief was even langs komen fietsen om te kijken hoe idioot ik er nu weer bijzat. Maar ze vond het eigenlijk wel geinig en gaf aan het ook zeker eens te willen proberen. Persoonlijk zat ik gelijk te denken aan een combi…. met een touw achter de boot ofzo!


Op gelijke hoogte met de vis!

Maar wat er ook gebeurde, ik was nog steeds visloos, ik gooide de kantjes uit met shadjes en taste de taluds af. Maar er gebeurde niets. Ik besluit een stuk verder te flipperen en de shad gewoon op een meter of 2,5 diep mee te laten slepen. Net als ik even mijn mail wil checken (jaja, het kan tegenwoordig allemaal) knalt er een visje op de shad, een dapper snoekje had zich vol overgave op de shad gestort en hing goed vast. Snel schoot ik een paar leuke plaatjes, iets waar de bellyboot zich goed voor leent naar mijn inziens, omdat je heel mooi dicht bij de vis kunt komen. Dan leg ik de camera opzij en pak de snoek even snel uit het water om hem te onthaken. In het water vond ik te link omdat de haak ernstig kort bij het oog bleek te zitten. Gelukkig ging het onthaken vlot en kon de vis onbeschadigd terug.


adembenemend uitzicht

Ik beleef hierna nog een schitterende zonsondergang. Een verschijnsel die op een of andere manier vanuit zo’n bellyboot ook weer een extra dimensie heeft. Even de hengel opzij en genieten. Heerlijk is dit, fotogeil als ik ben schiet ik er ook nog even wat plaatjes van. ( altijd leuk voor op de site )


Om door een ringetje te halen... wat is vissen toch mooi!

Dan hou ik het voor gezien en gooi de boel weer in de auto, een kwartiertje later zit ik thuis op de bank. Toch wel lekker! Nu maar wachten op de uitnodigingen van het Urker visteam en andere bellyboters die ’s avonds wel eens ff de plomp induiken met zo’n ding. Het is in ieder geval aan te raden!
RixReacties

Er zijn 10 reacties

 ebumubg schreef op 08-08-2018 om 17:10:52
Ip opgeslagen


doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor

 yerivitifu schreef op 08-08-2018 om 16:38:58
Ip opgeslagen


doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor

 Rix schreef op 25-07-2011 om 22:29:56
Ip opgeslagen


Mannen, bedankt voor de leuke reacties, daar doen we het voor, en het motiveert om de volgende keer nog beter te willen! THX!

 Joshua Martina schreef op 25-07-2011 om 15:19:47
Ip opgeslagen


Prachtfoto's!

 Manon schreef op 23-07-2011 om 23:22:35
Ip opgeslagen


Wauw wat een mooie foto's!! Maar eh..wat voor ding zat je nou in? Heb je daar ook een foto van? 

 Jacco schreef op 21-07-2011 om 18:38:17
Ip opgeslagen


Mooi verslag rik! En toch nog wat gevangen! Mooie foto's! Ik heb ook zn ding in de garage liggen, maar gebruik hem nooit. Volgens mij ben ik er 1x mee wezen vliegvissen in die 2 jaar tijd haha

 Michel schreef op 21-07-2011 om 16:51:32
Ip opgeslagen


Wauw wat een einde.. en die foto!
Schitterend man!

 Kj visser schreef op 21-07-2011 om 11:12:36
Ip opgeslagen


Hey Rick , ik ben het met de andere medesnoekers eens het zijn echt weer topplaatjes die je geschoten hebt, zouden echt niet misstaan in een roofvisblad, vooral die zon door het oog van je hengel vind ik een toppertje , we zijn gisteravond met de opblaasband het water op geweest , dit keer het echte grote water , alleen de aanwezige golven (waar ze vandaan kwamen ,joost mag het weten)gooiden roet in het eten, we hebben toen een brug opgezocht maar ook daar geen enkel teken van leven , pas toen we vanaf de kant gingen gooien ving ik een snoekje net iets groter dan mijn swimbait...maar ik ben het met je eens het is een hele aparte visserij , die verslavend werkt .

enne volgende week op een avondje maar eens effe op stap met wat mannen lijkt me?

gr KJ  

 Marco schreef op 21-07-2011 om 10:25:04
Ip opgeslagen


Schitterende foto's man, echt cool!  
Congrats met je eerste BBS  

 Pieter schreef op 20-07-2011 om 21:22:38
Ip opgeslagen


Goh, genieten man. Die foto's van jou zijn altijd op de Ă©Ă©n of andere manier speciaal. Je hebt echt de feeling voor het fotograveren! Echt een prachtige reportage!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02312 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign