Die enorme muil..
 Geplaatst op  17-07-2011  door Pieter
4283 keer bekekenHelaas is de kwaliteit van de foto niet waardig aan de vis, camera op zelfontspanner dus een gok!

Zaterdagmorgen half zeven, ik ben ruim voor de afgesproken tijd aan de helling. Voordeel is dat vismaat Jacco ook altijd ruim op tijd is daarom ben ik enigszins verbaast dat hij er nog niet is. Ik maak de boot maar vast klaar om te water te laten. Het is druk aan de helling, nee niet met boten dat valt hier aan deze plas nog wel mee. Eén of andere scoutingclub heeft hier een kamp opgebouwd en laten ze nou net een vuurtje boven aan de helling gestookt hebben. Ze raken een klein beetje in paniek als ze eindelijk door hebben dat ik helling gebruik om de boot in het water te laten. Ze ruimen de rommel in rap tempo op en de boot kan te water. Nog steeds is Jacco er niet en ik begin me nu toch een beetje zorgen te maken. Als ik de boot instap krijg ik een sms van hem dat zijn wekker verkeerd stond en hij een uurtje later zou arriveren.


Salmo spinners hebben hun vangstkracht bewezen de laatste tijd.

Dus ga ik dit eerste uurtje maar alleen op pad, ik besluit een drift aan de linkerkant van plas te maken en zo het kantje uit te werpen. Na een drift van een half uur kom ik aan de achterkant van de plas waar een doorgang zit. Nog steeds heb ik geen tik gehad terwijl de Salmo spinner toch prachtig een metertje onder het wateroppervlak loopt. Het water is redelijk helder zodat ik de spinner goed kan volgen. Ik werp voor de doorgang langs om zo de achterkant van de plas uit te werpen, hier staat het windje mooi op de kant.

Ik ben net de doorgang langs als ik de spinner op enkele meters van de boot zie naderen. Uit het niets verschijnt er een gigantische muil achter mijn spinner, wachten tot ik hem voel flits het nu door mijn hoofd. Die muil gaat dicht en een geweldige dreun volgt er op mijn hengel, de Seducer bladerunner van ITT gaat goed krom maar vangt de klap fantastisch op. Geen wonder want deze hengel heeft mijn volledig vertrouwen als het op zulke situaties aan komt. De vis neemt in eerst instantie enkele meters lijn en blijft diep hangen. Op dat moment baal ik een beetje dat ik alleen in de boot sta.


Ruim 1.20m pure schoonheid....

Hoe ga ik het aanpakken denk ik bij mezelf, het is groot zo zelfs niet enorm wat ik net gezien heb. Ik besluit tijdens de dril die nu nog redelijk rustig verloopt de camera in de zelfontspanner functie te zetten en op de voorstoel te plaatsen. Ik dril de vis rustig aan het oppervlak en dan zie ik voor het eerst haar ware omvang. De Salmo spinner zit ergens ver achter in de muil en lijkt goed vast te zitten met de beide dreggen. Geen reden om me zorgen te maken dus ze komt een keer volledig het water uit maar dan blijft ze redelijk rustig langs de boot liggen. Dit is mijn moment om haar uit het water te liften en ik voel mijn hand achter de grote kaak verdwijnen. Verdomme wat een bak zeg ik tegen mezelf..


ontzettend blij mee natuurlijk, en dat alleen in de boot.

Ik neem positie voor de camera en die schiet in rap tempo vier platen, ik vertrouw erop dat dit genoeg is. Nu nog even onthaken en met de lange onthaaktang moet ik nog uitkijken dat mijn hand niet in de muil verdwijnt. Rap heb ik de spinner eruit en gris het meetlint uit de tas, zet mijn voet erop en trek het uit. Ik houd de vis erlangs en zie het lint langs de 1.20m gaan en ik weet genoeg, die laatste cm boeien me eigenlijk niet meer want ik besluit dat deze dame lang genoeg in de boot geweest is. Heb alles alleen moeten doen dus nu niet langer meer zeulen met deze vis maar terug in haar element. Ze komt rustig op gang en zie haar de diepte in verdwijnen, op dat moment gaat mijn telefoon. Jacco belt dat hij aan de helling staat, oh ik zet net een snoek terug die de 1.20m ruim voorbij ging zeg ik een beetje droog tegen hem. Wat the f*#k zeg je nou, hoor ik aan de andere kant van de lijn


Jacco vol aan de bak, helaas voor hem zonder resultaat deze dag.

Ik haal Jacco van de helling en die moet natuurlijk het hele verhaal even aanhoren. Over de rest van de dag kan ik nog veel vertellen maar toch ook weer niet. Op een enkele aanbeet bij Jacco na gebeurt er niet veel meer. Voor mij niet erg meer natuurlijk, met die eerste vangst van de dag kon ik wel weer even vooruit. Voor vismaat Jacco, ach die komt ook wel weer aan de beurt

Pieter NederlofReacties

Er zijn 11 reacties

 meindert schreef op 19-07-2011 om 22:51:23
Ip opgeslagen


zoooooo wat een bak....... Hoop dit jaar men pr ook te verbeteren...... Gr meindert

 Michel schreef op 19-07-2011 om 21:50:12
Ip opgeslagen


Wat een bak van een vis man! Toch lijkt me de beleving een stuk minder nu jacco er niet bij was! met z'n smoesjes...  

Grtz michel
Commentaar van Jacco:
Dank je wel Michel  

 Wouter schreef op 19-07-2011 om 16:09:01
Ip opgeslagen


Loon naar werken. Proficiat.

 Kj visser schreef op 19-07-2011 om 09:06:35
Ip opgeslagen


top vis , waar de meeste van ons alleen maar van durven dromen,
gefeliciteerd....
gr KJ 

 Jacco schreef op 18-07-2011 om 22:04:28
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter!! En sorry van het verkeerd zetten van de wekker.. had graag de foto's willen maken. Jammer dat ze iets wazig zijn geworden, maar mooie bak!

 Sean schreef op 18-07-2011 om 18:07:15
Ip opgeslagen


Moooe vis op het speelgoed van Salmo. Nog veel reigers gezien daar? :)

 Joshua Martina schreef op 18-07-2011 om 13:26:25
Ip opgeslagen


Wat een belevenis. Leuk dat je het ook weer levendig hebt opgeschreven. Mooie verhalen schrijf je (niet alleen nu, maar altijd wel). Wat betreft de foto: misschien was er nog heel wat met fotografie mogelijk geweest om het formaat van de vis over te brengen, maar gelukkig heb je de fotosessie kort gehouden en kun je hem volgende keer mooier op de foto zetten :)

gefeliciteerd met de mooie ervaring en de vangst.

groetjes Joshua

 Rix schreef op 17-07-2011 om 20:08:26
Ip opgeslagen


o mijn god wat een bak weer Pieter. Denk dat we speciaal voor jou 'de viskoffer van...' maar even moeten veranderen in: 'de toverdoos van....'

Mooie bak man!!

 Marco schreef op 17-07-2011 om 20:03:19
Ip opgeslagen


Inderdaad, What The Fuck!!   
Geweldig man, gefeliciteerd. Je verdient hem  

 hilco schreef op 17-07-2011 om 13:53:45
Ip opgeslagen


De rode bedoel ik natuurlijk

 Hilco schreef op 17-07-2011 om 13:52:31
Ip opgeslagen


De morgenstond heeft goud in de mond, og was het de zilverkleurige?
Mooie bak man super de super!

groet Hilco
Commentaar van Pieter:
Hey Hilco, morgenstond had inderdaad goud in de mond. Was de goudkleurige dus.....

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02267 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign