Snoeken zoeken met de mad rat!
 Geplaatst op  13-07-2011  door Pieter
4140 keer bekekenNa een lange tijd eindelijk weer eens op mij thuiswater aan het vissen, het kwam er niet van om de boot die kant op te krijgen de laatste tijd.
Dus eens kijken of ik ze nog te pakken kon krijgen was de missie van vandaag, helemaal in mij eentje lekker vissen, kan me eigenlijk niet heugen wanneer dat voor het laatst was.

Dus in de vroege ochtend lekker op pad, strijdplan was om in de ochtend uurtjes de ondiepte af te vissen met jerkbaits en ondiepe pluggen, later op de dag de diepte op te zoeken slepend met groot kunstaas.
Het werpend vissen doe ik met een techniek die ik maar de jerk vaar tactiek noem, ik zet de frontroller op 2 km per uur en laat de boot zo langs de pompebladen varen, ik gooi dan de jerkbaits naar voren en vis ze dan redelijk snel terug.
Het voordeel van deze werkwijze is dat ik zo op een zeer snelle manier veel water kan afvissen, en toch zorg dat het aasje lang in het zichtveld van de rovers is.
En dat deze werkwijze zich uitbetaald is duidelijk, heb veel aktie op het kunstaas en lach me ook een deuk als ik zie hoe baarzen van 30 cm vol de aanval inzetten op jerks van bijna dezelfde maat, ook de groene jongens laten van zich spreken en pak in de uurtjes van 5.30 tot 8.00 toch 4 snoeken en 7 mooie stekels.


Dan komt het zonnetje er goed bij en vallen de aanbeten weg dus tijd voor aanpak 2, grote pluggen zoals de Nilsmaster moeten me aan de grotere zusters gaan helpen de komende uurtjes dus slepen over water van 3 tot 7 meter diepte is het plan.

Waarom zulke grote pluggen zal je maybe denken. Nu ik zal mijn denkwijze uitleggen, in deze tijd van het jaar “begin zomer” stikt het nog van het speldaas. De snoek vreet zichzelf met de kleinste moeite helemaal de barsten hierin, de aasvis van 8 tot 15 cm is zo vlug als water dus waarom jezelf moe maken? Maar op een dikke platte die gewond is daar kan je ze nog wel redelijk makkelijk op vangen.


Zo gezegd zo gedaan en na een strak half uur knalt de steunhengel met de nilsmaster krom en de eerste grote dame van 96 cm mag na een hoop gesplets aan boord, vind trouwens dat je toch de meeste sport hebt aan de snoek van in de 90 cm, zeker de echte grote dames zijn goed voor je ego maar geven vaak minder sport.


Mijn dag kan eigenlijk al niet meer kapot zat ik me te bedenken, hoe anders kan het gaan in het leven zou ik snel te weten komen, ik trol rusig verder richting “devils peak” zoals we dit noemen, een bergje midden op 7 meter water wat toeloopt na 3 meter diepte en meteen weer afzakt na 7 meter diepte.
Al vaak niks geen leven te bekennen op die plek maar een paar keer per jaar kan je het daar treffen op dikke vis, vaar erop en er over en bam mijn Stcroix van 150 gram knalt helemaal dubbel vast?? Als na dikke klappen op de stok mijn hart 200 beats per minuut slaat, voel ik me net alsof ik aan de coke zit.
De vis neemt lijn en lijn en ik zet de slip strakker en strakker maar blijft lijn afnemen voel zwaar kopschudden en kopschudden terwijl de lijn blijft lopen de ratel brult en ikke nog harder dan boem en niks meer.
Ik sta verslagen naar het water te kijken en denk die had ik graag een zoen willen geven, de kick van de dril kan niemand me afnemen maar oh wat had ik haar graag geland.
Met een glimlach vervolg ik mijn weg 1 tegen 0 voor de grote dame maar ik weet waar je huis woont dus I be back, en das ook de charme van vissen op snoek dat je niet altijd wint toch?

Een strak uurtje later ik denk eigenlijk al aan pannenkoeken eten die mijn vrouwtje zal maken, weer een ram op de nilsmaster en een mooie van 91 cm mag een bezoekje brengen aan de tandarts, goed bevonden en geheel gesaneerd kan ook deze haar weg vervolgen. Als nog geen 15 minuten later weer de nilsmaster wordt geramd en weer een mooie van dik 90 cm kan ik parkeren.


Ik draai maar eens een sjaggie en kijk over het water het is reeds 11 uur en de wereld is ontwaakt, de sloepjes en de jachtjes varen weer druk op en neer naar nergens heen. De temperatuur stijgt en ik, ik ga naar huis naar de pannenkoeken en heb weer een verhaal te vertellen.

Wens een ieder veel Fish on, en veel veel mooie ochtenden.

Groet Hilco.Reacties

Er zijn 7 reacties

 Martijn schreef op 21-07-2011 om 11:55:05
Ip opgeslagen


Mooi stukje Hilco!

Meer van dit!

Gr,
Martijn

 Hilco schreef op 15-07-2011 om 13:20:48
Ip opgeslagen


Graag gedaan Pieter ik lees altijd met veel plezier de verslagen van de snoeken.net jongens, dus doe graag wat terug.

En jacco ja inderdaad, ik zin op revanche!!

Gr Hilco

 Pieter schreef op 14-07-2011 om 23:20:55
Ip opgeslagen


Heel leuk verhaal Hilco, bedankt dat je dat wilde delen met ons op snoeken.net

 Jacco schreef op 14-07-2011 om 19:09:25
Ip opgeslagen


Mooi verhaal Hilco!! En lekkere vangsten man voor een ochtendje! Jammer van de bak, maar volgende keer je revanche maar halen é  

 Hilcp schreef op 14-07-2011 om 00:08:59
Ip opgeslagen


Ja das zeker jammer maar was ook al weer redelijk vroeg van het water, ben over 2 weken daar 3 weken lang vakantie.
Dus dan moet het toch een keer lukken elkaar te treffen.

Gr Hilco

 Rix schreef op 13-07-2011 om 23:59:55
Ip opgeslagen


Lekker gevangen man! En inderdaad jammer dat we je niet even hebben gesproken!! Komt nog wel....

 Marco schreef op 13-07-2011 om 23:15:34
Ip opgeslagen


Mooi verslag Hilco, en zeker mooie vissen. Jammer van die losser. Wij moesten het zaterdag doen met alleen 2 lossers, en dan niet van zulke dikke.
Jammer dat Rick en ik je niet zijn tegengekomen

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02967 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign