Het roer om....
 Geplaatst op  08-07-2011  door Derk
4179 keer bekekenHet is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik jullie van een verslag heb voorzien... Redenen daarvoor zijn genoeg te bedenken maar vervallen snel in smoesjes want zo simpel is het denk ik dus daarvoor trek ik dan ook zelf het boetekleed voor aan!! Een van de redenen of smoesjes zoals dat heet is vistijd. Die neem ik gewoon veel en veel te weinig. Hoe dat komt?? Druk met aasjes spuiten en bouwen, beurzen draaien en daarvoor ook voorbereiden en de constante aanvoer van aasjes maakt dat ik vaker in de garage sta dan aan de waterkant. Maar er is nog een reden..... Een hele belangrijke voor mij....

Afgelopen winter voor mijzelf eens de balans opgemaakt van het vissen. Vind ik het nog wel leuk?? Geniet ik nog wel?? Heb ik nog steeds dezelfde passie als voorheen?? Een snoek is eigenlijk ook maar gewoon een vis maar waarom vind ik de rovers nou zo leuk!!! Tja en dan krap je je achter de oren en ga je denken.. Aan eerder bijvoorbeeld. Waarvan genoot ik toen en waarom wilde ik vissen en was de drang nou zo groot!!!
Vroeger lopend met mijn spinhengel en een blinkertje langs de kanten was ik helemaal in en andere wereld.. Ik genoot van het weer, de natuur en de vis. En dat moest ik weer terug zien te krijgen!!!!

Waar ik de laatste jaren steeds maar gooide en harkte met xxl aasjes en zware poken nam ik een besluit. Mijn hoofdmoot werd "genieten" met een grote G.

De stoute schoenen werden aangetrokken en op naar de winkel. Voor mijn spinhengel kwam er een reranium molen en ik ga ULTRA LIGHT!!!! Afscheid nemen van mijn zware jerks en zware poken zal ik nooit. Die visserij fascineert mij nog steeds en de snoeiharde aanbeten van de grote boomstammen wil ik van mijn leven nooit meer missen maar ik wil meer en wil de leegte die ik ervoer opvullen.. Dus heb ik mij een prachtige tica hengel gehaald met een werpgewicht tot 5 gram. Een piepklein molentje erop en voor de veiligheid 9/00 spyderwire erop... Nou schop ik tegen het been van de echte ultra light vissers maar zoals de meesten mij wel kennen trek ik mij niets aan van onafgesproken wetten en regels en is de vis bij mij altijd nummer 1.. en ik ben blij dat ik het gedaan heb want een 80-er snoek afdrillen op dat hengeltje is een belevenis die zijn weerga niet kent. dus die lijn houd ik lekker erop. want dat zal mij niet gebeuren dat de kapitale vis ervandoor gaat met mijn aasje... Een stalen onderlijn was ook gevonden in de dunste vorm met 7 stalen draadjes in elkaar gewikkeld. Perfect!!!


Op het moment dat het bekend werd op diverse fora dat ik ook wel ultra light wilde gaan vissenwerd ik overspoeld met allerlei kunstaasjes en shadjes waarvoor ik een ieder nog steeds zeer dankbaar voor ben. Ik bestudeerde het kleine spul en had toch wat vraagtekens!! Iel, klein en erg teer was mijn gedachte...


Het moment was daar... Ik ging naar een kleiner watertje waarvan ik weet dat er snoek zit. een klein plugje van rapala gaat aan de speld en na wat worpen word het aasje tegen gehouden... De hengel komt in een stand te staan die ik nog niet kende en de slip ging verder om de hengel te sparen. Ik voelde een enorme warmte in mij opkomen en ik had plezier voor twee!! Dat moet meer gebeuren zeg wat gaaf dacht ik nog!!! Onthaken en snel wat plaatjes ervan.. En verder vissen. zo ving ik die dag een stuk of drie snoeken, een baars en miste er nog een paar maar dat gaf niets...


Het hengeltje werd weer opgeruimd maar toch was ik verliefd op dat dunnen sprietje met playmobiel molentje......

Nu heb ik af en toe eventjes een uurtje, soms twee en dan pak ik dat hengeltje weer en geniet ik weer volop!!!
Vandaag mocht ze ook weer mee. Ik nam wat shadjes mee en na wat gegooid te hebben zag ik dat de actie verbeterde. De aanbeten volgden snel en de vangsten lieten niet langer op zich wachten.
Secuur werpend naar takken, pompebladen en andere obstakels vis ik de shadjes binnen bruut onderbrekend door af en toe een vlijmscherpe aanbeet!!!
Want dat zijn het wel hoor.. Aanbeten die zijn weerga niet kennen. Vol gaan ze ervoor en het is een echt spectakel hoe de straatvechters gaan voor dat aasje!!!


De camera op statief en schieten maar... Hahahaha!! Ik geniet van het zonnetje, het water en de natuur... Mooier kan het bijna niet.


Een paar meter verderop is het weer raak. Ferme tikjes voel ik en dan gaat de lijn ene onnatuurlijke kant op en weet ik dat er weer eentje hangt. Het valt op dat vandaag de aasjes vaak geheel naar binnen gezogen worden en dat de hele 5 cm shad achter in het keeltje zit.


Dan opeens de bekende witte schim door het water... onder de bladen door een snoekje die vol gaat voor mijn shadje.. Mijn favo shadje waar ik alles op gevangen had vandaag was bij het aanslaan ineens door de midden de staart was eraf gebeten en ik heb een kapotte shad!!! Ik bedenk mij dat de snoek de haak niet gevoeld kan hebben dus doe ik er snel een andere aan en ja hoor. Vol erop!!! Na twee drie runs een slappe lijn. Losser.. Het deert me niet want ik heb genoeg actie vandaag. Soms win ik maar soms ook de vis moet je maar denken...


Dan besluit ik na mijn laatste vangst weer naar huis te gaan en heb ik weer twee uurtjes volop genoten.. starend naar mijn zwaardere hengels en groter kunstaas denk ik bij mijzelf.. Ja jullie komen de volgende keer weer aan de beurt!!!


Grote snoeken vangen blijft dan ook natuurlijk ultiem en van de winter mijn PR weer scherper weten te stellen naar 116 centimeters.... Maar ik kan weer genieten nu... Van deze was ik vol van adrenaline maar het middagje van vandaag geeft mij net zoveel voldoening! Ik ben weer terug bij de basis, het roer is om ik geniet weer van roofvisserij!!!

En in de garage staan de volgende aasjes alweer in de primer. De spuit gaat weer in elkaar en het werk gaat daar ook gewoon door, maar toch..... Met een schuine glimlach naar het vissen met de ultra light!! Het is niet alleen meer xxl wat de klok slaat hahahaa!!!


Dit zijn overigens wat recente kunstwerkjes die mijn garage weer hebben verlaten..


Iedereen een goed weekend en neem eens de tijd om na te denken waarom we alles doen zoals we doen en geniet je er nog wel van??? Ik ben blij dat gedaan te hebben want ik ga weer voor de volle 200% als ik aan het water sta!!!

Groeten,

Derk

www.derkbait.com
catching colorsReacties

Er zijn 6 reacties

 Derk schreef op 17-07-2011 om 22:40:47
Ip opgeslagen


Hahaha!! Ja komt goed Hans. We spreken wel even weer af voor aan dagje (blanken)    

 Hans Koopman schreef op 15-07-2011 om 22:48:28
Ip opgeslagen


Dat was weer een mooi verslag ,wie het kleine niet deert is het grote niet weert een west Friese spreuk
en wel blijven vissen he kunstaas dokter,
mvg Hans de meter opnemer.

 Derk schreef op 09-07-2011 om 23:05:18
Ip opgeslagen


Dank voor de leuke reacties mannen!!!

 Marco schreef op 09-07-2011 om 18:22:10
Ip opgeslagen


Dat is waar het uiteindelijk om draait; het "goede gevoel".
Mooie verwoording DerkLight  

 Rix schreef op 09-07-2011 om 00:20:54
Ip opgeslagen


Geweldig verslag met een briljante beschrijving van een 'gevoel' die alles bepalend is bij de visserij op welke soort dan ook!

 Pieter schreef op 08-07-2011 om 20:54:41
Ip opgeslagen


Derk, het is je vergeven dat het zo lang stil rond je was  Maar je hebt het dan ook gelijk weer goed gemaakt met een prachtig verslag, bedankt daarvoor! Een verslag met een inhoud die menig roofvisser aan het denken zal zetten. En die aasjes...........tja ik heb het vaker gezegd, je bent een meester!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01941 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign