Västervik EPC 2011
 Geplaatst op  08-07-2011  door Pieter
4138 keer bekekenDe winnaars van vorig jaar, gewoon vanuit de huurboot. Dit jaar is de eerste prijs 10.000 euro cash!

Dat zweden het als snoekland goed doet is algemeen bekend. Er is echt veel te vangen en de mentaliteit rond de snoek gaat met sprongen vooruit. Dat begon al langer geleden en de wedstrijd in Västervik is eigenlijk een toonbeeld hoe je een wedstrijd op voor de vis verantwoorde manier houden kan. Een voorbeeld wat nu steeds vaker gevolgd wordt. Dit jaar valt de wedstrijd in de eerste week van oktober (zie: www fishingcamps.se)


Kantjes uitgooien is de beste manier en wie kan dat niet?

Waar het om gaat? Natuurlijk om een geweldige week te beleven in Zweden. Je vist in Västervik in een kleine competitie, met zelden meer dan dertig teams. De eerste prijs is een bedragje van maar 10.000 euro cash!! Maar dat is natuurlijk bijzaak Toch? Je vangt zeer zeker snoek en soms zijn dat ook nog eens flinke aantallen. Worden jij en je maat geen eerste, dan heb je toch kans om een set hengels van ITT te winnen, of een Condor visvinder of een van de vele andere prijzen, want de sponsoring is geweldig. Oh ja, elk team krijgt ook een doos kunstaas voor de wedstrijd begint, en daarin vindt je al genoeg materiaal om in Västervik aan de slag te gaan.


In Vastervik waren we de eerste die zo een wedstrijd hielden. Nu door vele anderen gevolgd maar er gaat natuurlijk niets boven Vastervik!

Hoe het werkt? Na het inschrijven mag je gaan vissen in een baai waarin geen wedstrijddagen gehouden worden. We noemen dat het zuiden. Een baai van rond de 25 km lang met daarin weer tientallen kleine baaitjes. Op de wedstrijddagen mogen de langzame boten ( meestal de huurboten) een half uur eerder vertrekken en een half uur langer doorvissen. Bij de start krijg je een camera mee met je wedstrijdnummer en een meetplank met het gelijke nummer. Vang je een vis, dan meet je die op de plank en tegelijk neemt je vismaat een foto van de vis, die je daarna netjes terug zet. Aan het eind van de dag lever je de camera in. De meetplank blijft bij je in de boot. De volgende visdag vis je op een andere stek en krijg je de camera voor de start weer terug. Derde dag loopt net zo. Het team wat over drie dagen de grootste vijf snoeken gevangen heeft is uiteindelijk winnaar. Lees voor meer details de site er nog maar eens op na. Tot slot, vangen van snoek is niet zo een probleem maar val je niet in de prijzen, dan staat het wel vast dat je een knoertgezellige week beleven gaat.

Bertus RozemeijerReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01803 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign