Snits......
 Geplaatst op  07-07-2011  door Kj visser
4148 keer bekekengezamelijk begin van de dag , met een lekker bakkie

Een dagje vissen in Friesland , dat was het plan, trokken we er een paar jaar geleden met een hengeltje en een paar plugjes op uit , nu gaan we met 3 tot op de tanden gewapende visboten de Friesche water onveilig maken .
Echter werden de oorspronkelijke plannen gewijzigd en gingen we nu de omgeving van Sneek met een bezoek vereren , ons doel was de ‘’Wite en Swarte brekken’’ (geen schrijffout ,is Fries…)
Er stond een flinke bries te verwachten dus dan konden we de stad in als het te erg zou gaan waaien,
Het begon met een gezamenlijk bakje koffie om half 7 , hierna vertrokken we met 3 boten richting de helling.


de eerste van de dag, ......van het taludje geplukt

Een prachtige helling mag ik gerust vermelden , het zonnetje scheen en van wind was geen sprake.
We hadden er allemaal erg veel zin in en binnen een mum van tijd lagen de hengels te water ,en lagen we te vissen .
het doel was om op de diepere gedeelten van de brekken de snoekbaars te gaan verleiden maar de eerste vis die zich aanmeldde was een fel heftig snoekje dat de shad vanaf een taludje had gegrepen , het begin was er …de wind inmiddels ook ..
Die gooide hoe langer hoe meer roet in het spreekwoordelijke eten , van secuur vissen was geen sprake meer ,
De vangsten viel tegen , of zeg maar gerust, bleven lang uit…


nummero 2 klein maar welkom...na 4 uur blanken

Er lagen nog veel meer boten op het water maar ook die vingen geen vis…
De Donderdag ervoor was ik samen met zoonlief een water bij ons in de buurt op geweest , en dit had geresulteerd in 3 knotsen van snoekbaarzen, dat had ik eigenlijk ook op dit water verwacht , maar nee pas toen we de kleine zijkanaaltjes in trokken ving ik de 2e vis van de dag , kort hierop kreeg Meindert een flinke aanbeet , maar loste deze helaas , de tandafdrukken op de shad lieten zien dat het om een grote vis ging ( of een kleinte met wel erg grote tanden) dit was knap balen om het maar zo uit te drukken,
Inmiddels waren we alle 3 een ander route ingeslagen maar na telefonisch contact bleek er nog weinig nieuws te melden.


de ITT swimbait vol genomen

De dag vorderde en de wind was aan getrokken naar een pittig vijfje .de woonwijk bleek een goede uitwijk mogelijkheid, ik stelde voor om de aanwezige’’ pompebleren’’ ( waterlelies ) af te gaan gooien.
Onder het genot van een lekker bakje koffie zochten we de kleine plante bedjes op .
Meindert wisselde zijn plug voor een swimbait van ITT en dit bleek een goede keuze ,na de 2e worp stond zijn hengel dan eindelijk krom ,en een fel vechtend snoekje kwam meerder keren kopschuddend boven, ik genoot misschien nog wel meer dan de vanger ,een dag is vaak pas compleet als je beiden vis weet te vangen .
We kregen een berichtje dat de andere boten inmiddels aan het traileren waren, maar wij gingen nog even door , een volgende inham was het na een paar worpen weer aak voor Meindert , dit keer plukte hij een snoek onder een treurwilg vandaan , deze ging helemaal door het lint , keer op keer sprong hij boven water , ( gek.. dat je vaak net te laat afdrukt als je aan het fotograferen bent ) nummer 4 was een feit ,


de 2e voor Meindert , en meer dan gegunt

Dit laatste half uurtje maakte de dag dan toch nog een beetje goed , we besloten dan toch ook maar om huiswaarts te gaan, op de helling spraken we nog even met de andere mannen,die op het punt stonden om weg te rijden . samengevat een mooie omgeving om te vissen , helaas vielen de vangsten tegen ,wellicht een stekje om in de winter te gaan vissen , wie weet .


mooie afsluiting van een winderig dagje......

Gisteravond weer op het stekje geweest waar we vorige week een paar mooie snoekbaarzen wisten te vangen , dit keer waren mijn 2 oudste zoons mee , die na een uur vissen liever gingen zwemmen, ik heb ze afgezet op een steigertje en ben zelf de kantjes af gaan gooien dit ging perfect in combinatie met de elektromotor .
Toen ik op wat dieper wat kwam heb ik de pluggen gewisseld voor shads en langzaam trollend leverde dit weer een mooie snoekbaars op , de jongens keken mee vanaf de kant en wilden na de vangst natuurlijk weer gaan vissen ,helaas bleven meerder aanbeten uit en werd er afgesloten met een zwemparty bij de helling .. zo had iedereen toch nog een leuk avond , en lagen ze en ook ik een uurtje later voldaan in bed .
De volgende dag staat alweer in de planning , waarschijnlijk in de bellyboat….

VR GR KJ Visser


boot weer op de trailer en gaan met die banaan


Reacties

Er zijn 4 reacties

 meindert schreef op 10-07-2011 om 20:13:48
Ip opgeslagen


het heeft even geduurt hier mijn reactie op die dag het was als altijd gezellig en dat itt zwemmertje heeft al flink aanbeten moeten verduren 
gr meindert

 Marco schreef op 08-07-2011 om 16:26:00
Ip opgeslagen


Goed bezig weer mannen. Toch weer mooie vissen  

 Rix schreef op 07-07-2011 om 23:54:48
Ip opgeslagen


Leuk verslag mannen, gelukkig herkenning in de taaie vangsten! Toch weer een paar leuke vissen over de streep getrokken!

 Pieter schreef op 07-07-2011 om 22:57:27
Ip opgeslagen


KJ, zoals we van je gewend zijn weer een leuk geschreven verslag! Zeg Meindert, fantastisch aasje hé die swimbait 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0181 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign