PRachtige visdagen
 Geplaatst op  06-07-2011  door Rix
4278 keer bekekenOok op mijn boot staat de sticker van snoeken.net te pronken!

Het is 5 uur, de wekker begint vrolijk te fluiten en ik wip uit bed. Een heerlijke dag voor de boeg. Gezellig samen met Marco het grote water op, het was al weer een paar weken geleden dat we samen in de boot zaten en ik had er dan ook weer veel zin in. Vandaag zouden we het grote water gaan bestoken samen met Ralf en Luuk. De weersberichten waren positief, half bewolkt met een stevig windje. Snel trek ik mijn kleren aan om vervolgens een heerlijk potje koffie te zetten.


snoekje uit de haven!

Ik dwing mezelf een beetje op te schieten, want Marco, Luuk en Ralf kwamen met 1 auto, we zouden elkaar om 7 uur bij de helling treffen. Ik was op tijd weg gereden want ik wou nog even een paar schitterende snoeken.net stickers op de boot plakken die ik het weekend ervoor van Pieter in de handen kreeg gedrukt. Gelukkig ging dit voorspoedig en al snel kon ik op weg. Om half 7 sta ik bij de helling en rustig maak ik alles klaar en gooi de boot van de trailer af. Net als ik alvast even een klein rondje wil trollen komen de 3 bandieten uit Oldenzaal aangereden. Net als ikzelf had ook dit trio er erg veel zin in vandaag. Snel maak ik kennis met Ralf en Luuk, vooral over Ralf had ik al de meest sappige verhalen gehoord, maar we hadden elkaar nog nooit ontmoet.


Mooie kop!

We spreken even kort door wat de bedoeling is en beginnen vol goede moed te vissen. De wind trekt in de loop van de morgen al mooi aan, maar wat we ook proberen, geen teken van leven bij ons in de boot. Net voor de lunch, die we gepland hadden ergens bij een snackbar op een camping krijgt Marco een mooie aanbeet in de ingang van een haventje, en even blijft er vis hangen. Echter is dat van korte duur, want na een aantal seconden rolt de vis alweer van de haak en staan we nog steeds met lege handen! Tijdens de lunch, met een vette hap ‘on the side’, zijn we het er over eens dat het een taai dagje lijkt te worden. Ook Ralf en Luuk hebben nog geen tikje gehad. Na onze kleine buikjes rond te hebben gegeten besluiten we wat plantenbedden uit te gaan gooien om zo eventueel nog een groenjas over de streep te kunnen trekken.


werpkoningin

Als we de haven uitvaren knalt er een snoek op mijn handhengel, als de snoek naast de boot komt zien we dat hij maar net gehaakt zit en met een soepele beweging word de vis binnenboord getild! Yes!! We zijn van de nul af…. Mocht ook een keer na dik 6 uur vissen! Marco schiet een paar schitterende platen en we zetten de vis terug in zijn element. Natuurlijk zit de moed er weer flink in en we zetten al trollend koers richting de plantenbedden. Met nog een paar honderd meter te gaan tot de ‘hotspot’ knalt mijn steunhengel met een fox shad eraan plotseling vreselijk dubbel!! Wat was ik blij dat ik samen met Marco plankjes achter de steunen had gemonteerd ter versteviging, anders had ik voor zeker een gat in m’n bootrand gehad! Met veel moeite pak ik de hengel uit de steun en meteen voel ik dat hier een gigantisch gewicht aanhangt. De vis beukt als een bezetene en neemt lange runs terwijl mijn slip toch echt strak afgesteld staat! De hengel staat krom tot in het handvat, en ik durfde er een flink bedrag op te zetten dat ik hier een heeeeele dikke meter aan het knokken was!! Dan gebeurt het opeens, de nachtmerrie van elke fanatieke visser, lijn slap… weg vis! ** #-censuur-#**


snoekje op de 'dode' hengel

Balend als een klein kind die net te horen heeft gekregen dat hij naar de tandarts moet varen we verder. We moeten ons er maar overheen zetten en hopen op meer. Als we de plantenbedden bereiken leg ik een zindende SD in de steunhengel zo’n 10 cm onder het wateroppervlak. Als ik mijn 2e hengel pak om mee te gaan werpen zie ik uit mijn ooghoek opeens een snoek op de sd duiken en deze blijft hangen. De druk valt deze keer niet van de lijn en de 2e vis word geland.
Helaas blijft het hier vandaag bij en moeten we dus concluderen dat het vreselijk taai was. De boot van Ralf en Luuk bleef ook visloos, maar ondanks dat kan ik zeggen dat ik het erg gezellig vond met de jongens.


Iedereen is tegenwoordig druk met vissen

De slechte resultaten zaten me toch niet helemaal lekker en dinsdag ben ik onderweg voor mijn werk als ik me bedenk dat ik ’s avonds nog wel eens even een paar uurtjes kan gaan maken dicht bij huis. Ik stuur Marco nog een mailtje met mijn idee met de vraag of hij eventueel nog zin zou hebben. Ik verwachtte dat hij niet zou komen, omdat hij dan net zo lang in de auto zou zitten als op het water, maar wonder boven wonder kwam er een ‘tuurlijk!! Leuk!!’ Hij zou om 7 uur in de auto springen om vervolgens om 8 uur bij de helling te zijn, hier zou ik hem dan oppikken en zo zouden we doorvissen tot het donker was.


Helaas gelost!!

Als ik een belletje krijg dat hij bij de helling staat gooi ik de boot in standje planeer, en binnen 30 seconden lig ik bij Marco voor zijn neus. Hij gooit gauw zijn troep in de boot en we drijven een stukje het water op. Ik gooi een shad onder een bruggetje bij de helling, draai 2 slagen binnen en BAM! ‘Snoek’ zeg ik, en Marco kijkt blij verrast. Dat is snel!! ‘Kleintje’ zeg ik, maar als de snoek 4 keer onder de boot door is gedoken en verschillende meters lijn van de spoel heeft getrokken vraagt Marco of ik wel zeker weet of dit zo’n kleintje was. Euh.. valt toch wat groter uit dan ik dacht zeg ik, en als we de vis zien lijkt het een mooie 80er. De vis knokt voor wat hij waard is maar hij lijkt goed gehaakt! Marco schiet vast een fotootje en net als ik de vis in de kieuw wil pakken slaat hij nog een keer met zijn kop en weer sta ik met lege handen. Ach ja, de dril was mooi en daar had ik dan ook wel weer vrede mee.


Mooie rooflblei

Dan de brug maar even verder uitgooien en 2 worpen later knalt weer mijn hengel dubbel, ditkeer gevolgd door een vreselijke harde run. Ik blijk een vis vals gehaakt te hebben. Eerst denken we aan een brasem, maar deze lijkt toch nog even een slag sterker. Al snel word het duidelijk dat het om een roofblei gaat, en een beste ook! Na meting bleek dit voor mij een pr, met 73 cm een schitterend exemplaar.


nog een keer de roofblei, ook ik blij!

We vissen door tot het donker is, we krijgen nog een paar aanbeten maar weten geen vis meer te landen. Toch heerlijk om ’s avonds zo even lekker weg te zijn en de taaie dag van afgelopen weekend was wel weer vergeten. Hopelijk blijven er in de toekomst wat meer hangen!!
Rix


donker!!

----- snoeken.net volgen op twitter?? Voeg @snoekennet toe aan je vrienden!-----Reacties

Er zijn 5 reacties

 Ralf schreef op 12-07-2011 om 09:09:55
Ip opgeslagen


sappige verhalen over Ralf???? Lekker Vogelzang...dat was toch ons geheim!!!!  

 Kj visser schreef op 07-07-2011 om 14:19:18
Ip opgeslagen


hey Mannen, ziet er weer gezellie uit , jammer dat de vangsten wat tegenvielen,
maar he , die roofblei maakt veel goed lijkt me.
word weer tijd voor zo'n 1.16 cm ...toch...!!!

gr KJ

 wouter schreef op 07-07-2011 om 08:10:15
Ip opgeslagen


Die laatste foto van Marco in het donker is ook geniaal.. Volgens mij ziet hij het niet meer zo zitten.
Commentaar van Marco:
Dat noemen ze berusting....en concentratie..

 Pieter schreef op 06-07-2011 om 23:28:03
Ip opgeslagen


Prachtige foto's gemaakt heren van de vissen, werkelijk! Jullie enthousiasme en passie voor het vissen is enorm, respect, respect........ En die roofblei, tja ik had ook graag al zo'n exemplaar gevangen. Top verslag!!!

 Marco schreef op 06-07-2011 om 23:11:43
Ip opgeslagen


En niet eens gegeten die laatste avondsessie  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0191 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign