Schone slaper versus de handlijnvisser!
 Geplaatst op  05-07-2011  door Pieter
4148 keer bekekenTwinler weet altijd wel snoek te verleiden

Weer een weekend vissen erop zitten waarin het niet altijd even soepel liep. Het was beiden dagen sommige uren echt afzien om even later zomaar weer in de aanbeten te vallen. Het is soms net of er een knop om gaat daar onder water. Bizarre momenten van dit weekend waren wel de zondagmorgen dat ik me versliep en dat is me echt nog nooit overkomen in al die jaren. Dan de lijnbreuk van Jacco op een aanbeet waarbij hij de lijn uit het water weet te vissen en op de hand een snoek verder af staat te drillen. Momenten waar we na de tijd elkaar nog even mee weten te pakken natuurlijk.


Na een moeizame start.....

Zaterdag ga ik met Hilda naar een water waar we graag vissen samen. We kunnen hier de dag prima trollend door brengen met altijd wel wat leuke vangsten. Zoals altijd wordt het op zon dag ook niet al te vroeg het water op en zakt de boot rond half tien in het water. Al trollend gaan we op weg maar de eerste uren blijven aanbeten uit.


volgt ook al snel een vis voor Hilda.

We komen aan op een gedeelte wat we altijd wat meer aandacht geven en hier vangen we dan ook al rap de eerste snoek. Het is nog bijna een dubbel strike als Hilda net na mijn aanbeet ook een dreun op haar hengel krijgt. Helaas lost ze deze vis direct en blijft het bij mijn vangst. We gaan door en krijgen nu werkelijk aanbeet na aanbeet maar helaas blijven de meesten niet hangen. Het levert mij en Hilda nog een vangst op maar dan is het ook net zo vlot weer gebeurd. We trollen de weg terug naar de helling maar zien geen aanbeet meer.


Jacco blij met deze snoekbaars als eerste vangst....

Zondagmorgen schiet ik om half acht wakker uit een diepe slaap en besef me direct dat ik op dat moment aan helling had moeten staan. Het is ook het moment dat mijn telefoon afgaat met Jacco aan lijn of ik al onderweg ben. Onderweg uhhhh nee, ik heb me verslapen en ben nog thuis is mijn antwoord. Het valt even stil om daarna een lachsaldo te ontvangen met de vraag hoe ik dat voor elkaar krijg. Tja, is me ook een raadsel want ben normaal altijd ruim op tijd wakker voor een visdag. Oververmoeidheid zullen we het maar op houden na al die werk en visdagen van de afgelopen weken.


dan gaat het in één keer wel los....

In een recordtempo weet ik de trailerhelling te bereiken en kunnen we snel op pad. We besluiten eerst een tijdje te gaan trollen om daarna wat stekken af te werpen. Maar net als de dag hiervoor blijft het ook nu heel lang stil met de aanbeten. Op een enkele flauwe aanbeet na gebeurt er vrijwel niets de morgen door. Door de draaiende winden gaan de driften die we al werpend proberen te maken ook al niet lekker, en zo modderen we dan de dag maar een beetje door.


Snoek op de hand afgedrild na lijnbreuk!

Dan is het later in de middag net of die knop onder water weer omgaat want nu krijgen we ineens aanbeet op aanbeet. En dat op de plekken die vanmorgen nog zo dood leken. In anderhalf uur tijd krijgen we een tiental aanbeten, vangen we vier snoeken en lossen we er nog twee bij de boot. Op een gegeven moment krijgt Jacco een dreun op zijn hengel waarbij deze tegen de rand van de boot klapt. Hij breekt een hengeloog en krijgt hierop lijnbreuk waarbij we de lijn in het water zien drijven. Terwijl ik snel achteruit vaar pikt Jacco de lijn uit het water en staat hij op de hand een snoek af te drillen. Voor mij een enorm hilarisch moment om te aanschouwen natuurlijk en ik heb dan ook echt in een deuk gelegen. Het maakte deze dag samen met mijn verslapen tot een bijzondere dag..

Pieter Nederlof


Jacco de handlijnvisser...........

Wil je ook zo'n prachtige snoeken.net sticker, kijk even op het forum onder Ideeenbus!

Op rooftocht..........

Hard voor gewerkt dus......


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Steven schreef op 10-07-2011 om 11:25:31
Ip opgeslagen


Mooie vangsten Pieter,ik ben zelf een fervent aanhanger van de Twinler,vooral de oude kleur groen en oranjegeel.
Nu heb ik nog maar twee groene en verder niets meer,ik ben benieuwd hoe jij aan de oranje/gele komt.
Of ben je zeer zuinig op je twinlers,of heb je nog een adres waar je deze kleur(en) kunt krijgen?
Mvg Steven

 Kj visser schreef op 06-07-2011 om 19:15:46
Ip opgeslagen


weer goed bezig mannen, p.s de sticker is inddaad mooi geworden,zal niet lang duren of we zien hem overal...

gr KJ

 Robbert Noteboom schreef op 06-07-2011 om 17:54:37
Ip opgeslagen


Leuk verslagje. Vind het best knap dat Jacco zo'n snoek met de hand heeft kunnen drillen. De lijn zal waarschijnlijk wel wat pijn hebben gedaan maar het is het waard, mooie vangsten hoor!

 Marco schreef op 06-07-2011 om 10:08:33
Ip opgeslagen


Ha, geweldig. Funniest fish adventures met Pieter en Jacco  
Dat verslapen komt gewoon omdat jullie teveel vangen  
Jacco, volgende keer gewoon de hengels thuislaten, een lijntje en een paar stroeve handen zijn genoeg voor jou   Ohja, heren, mooie vangsten weer

 Rix schreef op 05-07-2011 om 23:54:09
Ip opgeslagen


Mooi verhaal weer, het word steeds fraaier met jullie 2en! Pas maar op, vandaag of morgen stapt Jacco met pijl en boog bij je in de boot!

 Jacco schreef op 05-07-2011 om 22:23:59
Ip opgeslagen


Haha Pieter onze schone slaap'ster'  . Mooi verslag hoor! En ik was even bang voordat ik er aan begon, compleet te worden afgezeken. Maar dat valt gelukkig heel erg mee. Het zou helemaal compleet zijn geweest als ik die laatste snoek bij de boot die ik loste, goed grip had kunnen vatten op zijn staart en die ook nog is met de hand had mogen binnen hijsen :P.. want ik had hem vast alleen hij was net iets te glad  , mja volgende keer beter.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02925 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign