15: Minuten
 Geplaatst op  27-06-2011  door Jacco
4125 keer bekekenTrollen maar

Het is zaterdag morgen dat ik rond 6 uur arriveer bij de trailer helling. Hier had ik afgesproken met Pieter. Ik was iets te vroeg en besluit daarom lekker in de auto alvast een bak koffie te nuttigen en een shagje te roken. Het duurt ook niet lang of ik zie Pieter de bocht door zeilen. Hup, boot klaar maken voor te water lading, hup, boot in de plomp gegooid en varen maar.


De eerste vis van de dag

We besluiten om te gaan smijten bij wat planten bedden. Deze liggen echter op een half uur vaar afstand. Dus we besluiten het hele traject er naar toe te trollen. Kijken of we zoals gewoonlijk hier een paar snoeken kunnen vangen. Ik had nog wat nieuwe pluggen in de tas liggen. Dus hier moesten we de lak maar even van testen.


Mooie sprongen

We zijn ondertussen al een aardig stuk op weg en hebben maar één aanbeet gehad en voor de rest geen tik. We snappen er allebei niks van, want dit stuk doet het vrijwel altijd bijzonder goed. Hmm, dit kon wel is een taai dagje gaan worden. De stekken zijn in tussen al in zicht, dat ik plots op me steun hengel een dikke beuk krijg. Vis! Na een paar minuten drillen kan de vis geland worden. Een mooie 90-er. Deze pakten ze mij in ieder geval al niet meer af. Voor de rest blijft het stil tot we de stekken hebben bereikt.


En weer die verhipte pike cake.....

We leggen de boot dwars op de wind en beginnen onze eerste drift. Na een half uur staan te smijten hadden we ook hier niks gezien. Volgens mij op één aanbeet bij Pieter na. We varen nog een keer terug om de drift te herhalen. Dit doen we in totaal drie keer maar zonder resultaat. Het is ondertussen ook alweer aardig laat aan het worden en we besluiten het diepere gedeelte maar uit te trollen. Nou was ik er ook wel weer aan toe om me kont fijn in die stoel te parkeren. En dan is het uiteindelijk ook Pieter die met de pike cake een snoek weet te verleiden. En ik moet zeggen dat ik dat stuk kunstaas de laatste weken heel wat heb zien vangen. Soms tot frustraties toe. Maar goed, Pieter mocht ook een mooie snoek van in de 80 landen. En zo was ook hij van de 0 af.


1.03 (beetje belabberd vast houden)

We besluiten om een stek goed te gaan uit trollen waar veel bodem structuur is. Hier had ik voor een aantal weken terug een bak van een snoek verspeeld. Deze dacht bij het landen nog 1 keer er flink vandoor te gaan. Waardoor de wartel was uitgebogen tot mijn verbazing. En deze vis ging zeker over de 1.20. Dus ik moest mijn revanche gaan halen vandaag. Ik besluit om de shad clone aan me steun hengel te hangen. Deze heeft me de laatste tijd niet in de steek gelaten. Eenmaal op de stek te zijn aan gekomen en er de eerste keer er over heen zijn gevist, draaien we terug. Ook hier blijft het merkwaardig stil. Tot we besluiten de laatste keer er over te gaan.


Nog een keer

Me steun hengel knalt krom. Ik voel dat er wat aan hangt alleen het is niet erg energiek. Maar dat mag niet baten want het is vaak een goed teken. Na een aantal minuten komt de vis bij de boot en mocht ook deze op de gevoelige plaat. En daarbij was ook de eerste meter van de dag binnen (1.03). We varen een stukje terug omdat we aardig waren afgedreven en hervatten het vissen weer. Het is dan ook nog geen 30 meter trollen of het is weer me steun hengel die krom knalt. Weer vis, en weer deed het niks. Weer een meter dacht ik bij mezelf? En ook deze mocht na een aantal minuten de boot van binnen bekijken. En ja hoor, meter nummertje 2 is binnen. Een mooie vis van 1.10. Na hem terug te hebben gezet, zat ik natuurlijk met een big smile in die stoel. Mijn dag kon niet meer stuk! Zou nummer 3 zich dan ook nog melden, dacht ik stiekem. Maar dit mocht helaas niet blijken. Het bleef tot aan de helling stil, op een enkele aanbeet na.


1.10

Het was al met al een taai dagje, die in nog geen 15 minuten een fantastische dag werd. We sluiten de dag dan ook met een gerust hart af.

Jacco Heldoorn


En nog een keer hangend

Wat een acrobaat

Catch and release uiteraard


Reacties

Er zijn 3 reacties

 Marco schreef op 27-06-2011 om 19:38:34
Ip opgeslagen


Pfff, zulke kwartiertjes heb ik maar al te vaak..........en dan wordt ik badend in het zweet wakker  
Goed bezig mannen!

 Pieter schreef op 27-06-2011 om 19:00:52
Ip opgeslagen


Zo gaat lekker hé, en ondertussen nu al de derde metervis bij me in de boot, bij de volgende 1.10 ga je overboord..........
Mooi verslag maat.............
Commentaar van Jacco:
Hahaha... ik heb nog heel wat keren over boord te gaan, wist je dat al wel :P?? Plus alle schade nog inhalen van de vorige keren dat je het zei  . En dank u dank u. Jij goed gids werk!

 Rix schreef op 27-06-2011 om 18:39:13
Ip opgeslagen


Gaaf verslag, en toch een aantal hele mooie vissen!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01926 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign