Internationale gasten in de boot!
 Geplaatst op  23-06-2011  door Pieter
4141 keer bekekenDe Russen aan boord bij Bertus....

Doordat de grootste Europese vakbeurs voor de hengelsportindustrie Efttexdit maal in Amsterdam gevestigd was, waren er nogal wat internationale gasten die iets met hengelsport te maken hadden in ons land. Van Bertus Rozemeijer kreeg ik het verzoek om enkele van deze standhouders van roofvismaterialen mee te nemen het water op. Natuurlijk moesten ze kennis maken met ons viswater en de manier waarop wij het roofvissen benaderen, en niet onbelangrijk natuurlijk de omgang met onze vangsten. Het resulteerde er uiteindelijk in dat ik drie dagen het water opging met iemand uit Estland, Rusland en Polen. Uiteraard een enorme uitdaging voor mij en wat er dan allemaal voorbij komt


Ivo uit Estland trost op zijn vangst met de Sebile lepel.

Zondag 12 juni mag ik mijn eerste gast verwelkomen aan boord. Ivo Sóót uit Estland die samen met zijn vader een groothandel annex hengelsportzaak runt. Samen met Bertus die de andere twee mannen aan boord heeft gaan we het grote water op om hun onze benadering van snoekvissen voor te stellen. Ivo was enthousiast en vroeg me het hemd van het lijf over ons viswater en het bestand aan snoek. Hij was ronduit verbaast toen ik hem vertelde van de goede snoekstand en het formaat wat we verwachten konden. Zijn wateren in eigen land hadden toch een opmerkelijk schraal bestand aan snoek laat staan van enig formaat. Tja het zijn uiteindelijk de landen waar catch en release nog niet echt hoog in het vaandel staan. Maar hij verzekerde mij dat de jongere generatie roofvissers toch langzaam tot dat besef komen, en dat mag een goede zaak genoemd worden.


Zijn vangst op de Multy bass......

Maar goed, ik kon Ivo dan wel vertellen over onze goede snoekstand, hij moest er dan ook maar één vangen natuurlijk. Gelukkig kon hij goed vissen en had ik hem daar niet veel over te vertellen. Met zijn Sebile lepel met enkele haak ging hij aan de slag en duurde het niet lang of hij ving zijn eerste snoek. Dolgelukkig was hij dat het aasje vis opleverde en bleek zijn doel bereikt met een snoek dik in de tachtig, voor hem het grootste formaat wat hij ooit in zijn thuiswater kon vangen! Zijn oog was daarna gevallen op mijn Multy swimbaits van ITT en vroeg of hij daarmee mocht vissen. Natuurlijk kreeg hij er één van mij en driftig ging hij er mee aan slag. Ivo bleek het kunstje te snappen want met een stop en go viste hij de swimbait langs de plantenbedden. Het duurde daarna weer niet lang of er schoof een snoek vol over de Multy Bass en stond Ivo vol trots weer een snoek te drillen. Thank you mister Rozemeijer waren zijn woorden tijdens de dril doelend op het resultaat van de swimbait. Schitterend om mee te maken en om daarna de ferme handdruk van hem te ontvangen als ik zijn vangst aan boord hijs. En ja, ook ik ving nog een snoek tussendoor maar totaal onbelangrijk voor mij nu natuurlijk met mijn enthousiaste gast aan boord die volop van het vissen genoot. Met de vangsten van Ivo was ook mijn dag geslaagd!


Mijn gast uit Rusland, was wel handig geweest als ik Russisch gesproken had!

Het is woensdag 15 juni als ik mij andermaal opmaakt om een buitenlandse gast te ontvangen aan boord. Ditmaal is het een Rus uit Moskou die mijn boot instapt waar ik de naam even niet meer van weet. Samen met zijn zakenpartner runt hij een groothandel die spinners bouwt genaamd Extremefishing.ru Zijn partner was samen met een redacteur van een Russisch hengelsportmagazine bij Bertus aan boord. Eenmaal aan boord probeer ik in het Engels contact te leggen met mijn gast maar wat schets mijn verbazing als hij geen woord Engels spreekt. Dit wordt een klein probleem aangezien mijn Russisch ook niet best is!


De man in oranje T-shirt rende de hele boot rond tijdens een vangst.

Ik kan er dan verder ook kort over zijn, het was compleet geen snoekweer zoals we het noemen. Bladstil en drukkend benauwd werd het de dag door, een gast aan boord die mij compleet niet begreep hoe goed ik mij best ook deed om hem te benaderen. Hij moest en zou met zijn spinnertjes formaatje baarsvangers vissen en daar kon ik hem niet van af brengen begreep ik al snel. Hij knikte op alles wat ik zei maar begreep er niets van, het grootste gedeelte van de dag verliep dan ook zwijgzaam. Als ik uiteindelijk een snoek vang en de Russische redacteur fotos vanuit de boot van Bertus van mij maak ontstaat er in het Russisch enige commotie. Wat bleek, mijn gast moest ook maar even met die snoek op de foto. Gelukkig weet Bertus er een betere dag uit te halen door enkele mooie snoeken te vangen. De redacteur rent de hele boot van Bertus door met zijn camera tijdens de vangst, alles wordt vast gelegd. Aan het eind van de dag kan ik toch maar tot één conclusie komen, ik had dit voor geen goud willen missen!


Salmo man Piotr Piskorski met een prachtige vangst!

Tot slot dan nog dinsdag 21 juni, de dag waar ik eigenlijk wel naar uit keek. We gingen het water op met de mannen achter het gerenommeerde kunstaasmerk Salmo. Piotr Piskorski en één van zijn werknemers Marcien waren onze gasten dit keer. Piotr de man achter Salmo stapte in de morgen bij mij in de boot om later bij Bertus over te stappen. Daarna zou ik Marcien in de boot krijgen. Voor mij best een spannende dag want Piotr bleek buiten het snoekvissen ook een fervent musky visser te zijn. Een man die het spelletje dus wel door heeft. Dan aan mij de opdracht om hem op de juiste stekken te brengen en ook nog eens leuk snoek te laten vangen. Ga er maar even aan staan Er stond deze morgen veel wind wat het vissen er niet makkelijk op maakt. Toch weet ik een aantal mooie driften te maken, daar heb ik me met mijn boot gelukkig geen zorgen over te maken. Piotr krijg al snel een aanbeet vlak bij de boot maar deze blijft niet hangen. Even later is het weer raak en haakt hij een hele mooie vis. Een prachtige dril volgt en even later weet hij de vis aan boord te hijsen. Een beste snoek van 1.09m is het resultaat die Piotr op een Salmo spinner ving. Een ferme handdruk na de tijd geeft aan dat hij me bedankte voor deze vangst.


en medewerker Marcien die gelukkig ook nog een leuke snoek kon vangen.

Piotr stapt over bij Bertus in de boot en Marcien wordt mijn gast voor de rest van de dag. De wind blijft aanwakkeren deze dag en het wordt er niet makkelijker op. Werpend blijven de vangsten uit en we besluiten aan het eind van de dag om een stuk te gaan trollen. Ik verzeker Marcien dat we tot het eind toe kans blijven maken op een leuke vangst. Marcien is vertwijfeld en geloofd er eigenlijk niet meer in dat hij nog een snoek gaat vangen. De Hollandse snoeken vinden me niet leuk zeg hij lachend. Toch krijgt hij op het eind nog een dikke beuk op zijn hengel en staat hij een leuke snoek te drillen. Hij geniet er zichtbaar van na zon taaie dag voor hem. Bertus en Piotr hebben beiden ook nog snoek kunnen vangen en zo eindigt deze dag al weer veel te snel. En ja ook ik wist nog een snoek te vangen, maar het vissen met deze mannen was al meer dan genoeg voor mij.

Pieter Nederlof


Tja, ik ving ze ook nog..............

Nogmaals de prachtige snoek van Piotr......

De Multy Trout van ITT bleek gelukkig een taaie dag om te kunnen zetten in vangst.

Ivo uit Estland had het goed naar zijn zin, hele leuke jongen!

Onder deze omstandigheden kan het taai zijn, bladstil.....................


Reacties

Er zijn 2 reacties

 Rix schreef op 24-06-2011 om 06:57:40
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter, en dat zijn zeker leuke dingen om mee te maken!

 Marco schreef op 24-06-2011 om 00:12:25
Ip opgeslagen


Да, те все вещи вы гуляете в, с теми вантами на борту. Славный рассказ.
Tja, zo maak je nog eens wat mee, en dan tussendoor ook nog een weekendje met een stel andere mafkezen vissen.
Leuk verslag en kan me voorstellen dat je deze ervaringen niet zo snel vergeet.  
Ohja, mooie stickers in de boot  
Commentaar van Pieter:
Jou mee als tolk was wel handig geweest zie ik

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02833 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign