Zweedse taferelen op Hollandsch water
 Geplaatst op  21-06-2011  door Jan hendrik
4141 keer bekekenéén van de snoeken van 2e pinksterdag

Na de aanschaf van 2 bellyboten waren Lub en zijn zoon Pieter tweede pinksterdag een dagje aan 't bellyboten geslagen. Helaas was ik die dag verhinderd en moest ik 's avonds aanhoren wat ik wel allemaal gemist had. Ze hadden een leuke middag gehad met roofblei van +- 75/80 cm!!! (deze staat alleen op film, en komt nog op youtube) en een paar snoeken.


de eerste van de middag

Na dit allemaal te hebben aangehoord, begon het bij mij ook wel te kriebelen om even met de bellyboot op stap te gaan. Dus werd de afspraak gemaakt om vrijdag te vissen op een mooi stukje water waar we nog niet eerder waren geweest.
Vrijdag middag vertrokken we en om een uur of 5 lagen we met z'n drieeën te vissen. Na een honderd meter was Pieter de eerste die een mooie dikke snoek wist te verleiden en na een stevige dril kon de snoek geland worden. (ja Rix dat doe ik nu dus... ;) )


stevige dril en geweldige runs...

Even verderop kreeg Lub een misser en 100 meter verder weer één, het gaf ons moed..... Die zelfde moed was na een anderhalf uur aardig in de flippers gezakt en ik had het eigenlijk al opgegeven. Zelf al in gedachten om te stoppen, riep Lub dat hij er een snoek aan had en kon ik omdraaien. Bijna aangekomen melde hij dat ie gelost was. Ik dacht: doe nog een paar gooien en dan hou ik het voor gezien. De eerste gooi en de PADDLE MINOW shad van DAM werd al gegrepen door een snoek, de opwinding, de spanning.... ik weet het niet maar reageerde te snel en trok de shad zo weer uit de bek..... heelaas.... maar het bloed begon toch sneller te stromen.


even op de foto, Lub kwam ook niet aan vissen toe......

Nog maar een paar keer gooien, de volgende driekwartier speelde zich op een stuk water van ongeveer 100 m2!! hier werden door mij en door Pieter (helaas voor Lub, sorry was je gegund) nog eens acht snoeken gevangen. Allemaal op rubber en in ondiep water. Wat een drukte en geweld, want ik kreeg het idee dat ze sterker waren als "normaal" een snoek van dik 80 cm nam zomaar 5 á 6 keer een geweldige run en dat heb ik toch niet vaak mee gemaakt. maar ook de "kleineren" gaven zich niet zomaar gewonnen..... zo werd het toch nog een mooie dag.


nummer 6 !!!!

zware dobber zo'n snoek die zo te keer gaat.....

Pieter nadat hij voorover gevallen was met de BB, gelukkig op ondiep water.


Reacties

Er zijn 4 reacties

 Pieter schreef op 21-06-2011 om 22:18:05
Ip opgeslagen


Top man, moet een geweldig bellyboot avontuur geweest zijn. En dan die kleine man die daar toch mooi met enkele prachtige snoeken in de bellyboot zit.

 Rix schreef op 21-06-2011 om 19:09:05
Ip opgeslagen


Gaaf verslag man, moet een dol avondje zijn geweest!

 lub schreef op 21-06-2011 om 14:12:22
Ip opgeslagen


leuk stukje jan ik hoop de volgende keer op meer vistijd dan heb jij de camera

 Kj visser schreef op 21-06-2011 om 13:24:58
Ip opgeslagen


geweldig,was er graag bij geweest, maar wie weet aankomende week een herkansing,
het heeft me een etentje gekost maar ik weet nu wel de stekken    .
vooral het koppie van Pieter is goud waard...

GR KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01836 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign