Dauwsnoeken
 Geplaatst op  15-06-2011  door Wouter
4144 keer bekekendauw-snoe-ken (werkwoord): folkloristisch gebruik.
'Dauwsnoeken', soms ook dauwsneuk'n genoemd, is heel vroeg opstaan om vervolgens een vissessie in de natuur te maken. Vroeger stonden de mensen op Hemelvaartsdag al om 3 uur 's nachts op om zingend en blootsvoets in hun boot te dansen, vandaar de naam dauwsnoeken. Het dauw in de boot weg snoeken..


Voor Friso en mij begon de seizoensopening op 2 juni. In tegenstelling tot menig ander, waren wij alles behalve vroeg op het water. Groot water en dito snoek was ons doel deze Hemelvaartsdag. Het KNMI beloofde 17 – 22 graden en een windkracht 3 – 4. Vanaf de trailerhelling leken de omstandigheden prima. Dat bleek, want Pieter en Jacco – die ons toevallig passeerden – hadden op dat moment 5 snoeken. Ook zag Pieter z’n kunstaas al gemist worden door een dikke metersnoek. Dat gaf de burger moed.


Onze eerste 2 snoeken meldden zich direct toen wij met Fatso’s besloten te trollen. Opmerkelijk, want jerkend hadden wij immers al een flinke slok water bestookt. Om kort te gaan; we vingen die dag in totaal 5 snoeken, zowel jerkend als trollend. De 2 mooisten – beiden om en nabij de 90 cm – werden uitgedrild en al, verspeeld naast de boot. Zul je altijd zien. Shads waren vandaag duidelijk in het voordeel ten opzichte van jerkbaits. Het was weer een mooi dagje op het grote water. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.


Kleintjes bleven vandaag wel hangen...

Good goan,

WouterReacties

Er zijn 4 reacties

 Patrick schreef op 17-06-2011 om 17:09:26
Ip opgeslagen


Mooi verslag,ik zag jullie bij de trailerhelling. Helaas hadden wij die dag niets....

 Rix schreef op 15-06-2011 om 23:30:06
Ip opgeslagen


Dijk van een verhaal Wouter! Ik had het niet mooier kunnen verwoorden! Denk dat Jan Wolkers jaloers op je was geweest! Hoe dan ook, we zullen dit weekend die snoeken daar eens een poepie laten ruiken!

 Marco schreef op 15-06-2011 om 22:37:11
Ip opgeslagen


Dan kunnen we zaterdag ook eerst lekker uitslapen en beginnen we na de lunch?
Verder kan ik niet vaak en duidelijk genoeg zeggen dat dit echt een verslag is van buitengewoon niveau. Echt geweldig! Joost Zwagerman zou er jaloers op zijn.

 Jacco schreef op 15-06-2011 om 19:43:32
Ip opgeslagen


Mooi kort en sterk verslag Wouter!! En toch nog leuke vangsten, alleen jammer van de verspeelde snoeken! Aankomend weekend misschien meer geluk :D

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.019 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign