Sverige 2011 deeltje twee!
 Geplaatst op  08-06-2011  door Sybren
4134 keer bekeken102 cm

Eerst maar even een plaatje bij het praatje.


Na de operatie Cormoran shad die al minimaal 40 keer in de bek van een snoek heeft gehangen wie kan mij aan een nieuwe helpen?

Zo deeltje twee van het avontuur in Zweden. Na het succes en verkennen de eerste drie dagen gaan we er de vrijdag weer vol goede moet op uit. Om 7 uur gaat de wekker om even snel naar de camping af te rijzen om het ontbijt van een paar gasten te serveren. Om een uurtje of 11 liggen we weer op het water, het doel is grotere vis voorafgaande dagen hadden we veel actie op taluds rond de 7 meter volgas brullen we hier letterlijk heen.! Al snel meld zich de ene na de andere vis we besluiten het hele bbq feest over te slaan en stug door te vissen als het dan toch stil word gaan we even snel aan wal om wat worsten te bakken. De zon zakt langzaam het is inmiddels al een uur of zes het duurt nog vier uur voor het donker is snel word het talud weer opgezocht en al trollend staat de steun hengel plots als een hoepel. De vis schiet er letterlijk van door. Helaas lost deze volgens Sybren was dit echt een grote. Geloste vissen zijn immers altijd groot en vooral als je ze niet hebt gezien..? Als sybren zijn totaal verwoeste shad weer te water laat die net een staart transplantie had ondergaan en eigenlijk nog niet was hersteld.


Hij staat weer te bellen!

Kan hij de hengel zo snel niet in de steun krijgen of hij moet wouter weer vertellen dat hij vis heeft. Deze schiet er ook weer vandoor de diepte in heerlijk de adrenaline giert weer. Als de vis na wat gestuntel aan dek is, word snel de meetlint er langs getrokken deze stopt bij 90 cm weer een mooie. Als wouter zijn hengel dan nog maar net binnen boort kan houden staat hij naar een gierende slip te kijken waar het einde van het draad snel in zicht komt snel keer ik de boot en vaart Sybren een klein stukie achter de vis aan na 10 tallen keren volledig tot de bodem te duiken ligt de vis aan boort ook deze meet exact 90 cm. De zweer zit er goed in als dan ook Whiskey in the jar van Metallica voor de 4de dag op rij voorbij komt op de radio worden de hengels gebruikt als gitaren ! Met 14 tegen 12 hebben we vandaag zeker een geslaagde dag.


90cm

De zaterdag moet ik het alleen doen ik help wouter sochtens tot 12 uur op de camping waarna ik het water op ga. Ik besluit lekker kantjes uit te werpen en te genieten van wat er om me heen gebeurd ik zie de ene na de andere volger maar bijten ho maar ik vang op deze manier een stuk of vier. Dat mag de pret niet drukken de natuur is in zweden zo ontzettend mooi de meest vreemde futen eenden en roofvogels vliegen je voor bij, en dan vis je op 707 hectare water helemaal alleen waar vind je dat nog meer?


En dan wouter met de 2de van 90cm

Om zes uur meld ik mij weer bij wouter om even heerlijk van het eten te genieten. Savonds ruil ik mijn hengels in voor bier visstek lokaal stads hotel en vis ik op blond. Vangsten 1 lengte ik denk 180 had geen meetlint mee…


Het oog is weer eens groter dan de maag! Volgas op de crane.

Zondag vertrekken we na wat opstart problemen weer richting ander water in een klein stukje rivier van amper een meter diep weet Sybren twee mooie baarzen van dik in de dertig te vangen en twee kleine snoekjes. Op het meer is het ontzettend stil als de lucht ernstig begint te dreigen traileren we de boot snel weer. Als we in de auto zitten richting huis begint het flink te onweren net op tijd!


Wandelend landvast?

Maandag doen we wat andere leuke dingen, Zweden heeft tenslotte veel meer te bieden dan alleen vissen. Dinsdag gaan we er al vroeg op uit voor de laatste vis dag Wouter drukt Sybren nog even goed met de neus op de feiten dat Sybren heeft gezegt: we gaan hoe dan ook een meter vangen…


En nog een dikke

Mijn dagelijkse beroep is Kok “dus rustig blijven geen stress”. Het weer is verschrikkelijk maar gelukkig zijn we weer op ons vertrouwde 707 hectare grote meer. Met een wind kracht 5 en in buien 6 is het doorzetten en scheert er een windhoos langs ons op nog geen 50 meter van de boot. Het valt vandaag niet mee om de boot goed op snelheid te houden in de golven van een meter hoog en vooral het talud is bijna niet te bevaren. Toch vangen we nog een aantal mooie vissen als ik besluit een nils master van dik 20 cm aan de speld te hangen haal ik met gemak 6 meter diepte het duurt dan ook niet lang voor ik vis heb ik meld wouter dat het om een grote gaat het valt niet mee zijwaarts over de golven driften en een vis drillen. Word ik dan ook dik 10 minuten bezig gehouden. Eenmaal in de boot word er snel gemeten. 102 cm een mooie bak. We vangen in totaal een 15 vissen vandaag een mooie afsluiter. Een geslaagde week met voor wouter een 40 vissen en voor Sybren 60 hebben we ons zeer goed vermaakt en ook zeker ontzettend veel gelachen, genoten van alles wat er om je heen gebeurt. Voldaan reis ik woensdag middag weer naar huis met een paar ontzettend afgekloven aasjes. In de auto bedenk ik al het 1 en ander aan verbeterings punten een diepte meter met gps word zeker toegevoegd op de boot bij de volgende reis. Zeker voor herhaling vatbaar met de gastvrijheid van Wouter ben je daar zeker goed te plek. Met de hele familie of om lekker te vissen! www.savsjocamping.se


Tide lines

Groeten Sybren Schoustra


Zondag morgen???


Reacties

Er zijn 5 reacties

 wouter schreef op 14-06-2011 om 14:31:30
Ip opgeslagen


hey syb,

leuk verslag! ik mis het nu al weer vissen, bbq, blonde snoeken van dik over 1 meter in het stadhotell, wat een week. ik zal zo de boot weer in het water gooien en er weer eens op uit! spreek je later
Commentaar van Sybren:
hahaha steek me de gek even aan jo gek :P

 Kj visser schreef op 09-06-2011 om 11:54:03
Ip opgeslagen


Mooie vissen , als ik de foto's zo zie krijg ik meteen zin om die kant weer op te gaan,

binnenkort maar weer eens een dagje met alle snoeken.netters plannen?
gr KJ
Commentaar van Sybren:
Goed idee moeten we doen !! Met veel gehakt ballen enz

 Pieter schreef op 08-06-2011 om 21:50:10
Ip opgeslagen


Tja het is en blijft een prachtige omgeving om in te vissen! Mooie vangsten voor jullie die je in een leuk verslag geplaatst hebt.

 Marco schreef op 08-06-2011 om 21:30:29
Ip opgeslagen


Jongens, dat zijn geen verkeerde aantallen en zeker geen verkeerde vissen. Well done  

 Rix schreef op 08-06-2011 om 19:25:47
Ip opgeslagen


Mooi verslag man, en mooie aantallen en maten hebben jullie daar gevangen!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01868 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign