De vierdaagse.
 Geplaatst op  06-06-2011  door Pieter
4140 keer bekekenTrotse ouders.

Ja de titel verraad het al want ik heb er de vierdaagse opzitten. Nee, niet die bekende wandeltocht van vier dagen natuurlijk. Vier dagen lang kunnen vissen dit lange weekend wat al op donderdag begon. De vangsten waren weer goed en het weer werkte ook nog eens mee wat prachtige dagen opleverde. Ik maak er geen ellenlang verslag van natuurlijk want vier dagen vissen beschrijven zou veel te veel stof opleveren. Daarom ga ik maar in een vogelvlucht door de dagen heen en kunnen jullie lekker plaatjes bekijken.


Zomersnoek.

Op donderdag ga ik met Jacco op pad. We zijn weer het grote water opgegaan waar we het afwerpen van plantenbedden afwisselen met taluds aftrollen. Het levert prachtige aanbeten en vangsten op maar ook veel vis die we zien volgen en aanbeten die we missen. Een bak van een snoek schuift onder mijn kunstaas door terwijl ik die door de planten rag. Een moment dat ik het even niet meer heb. Ook nog een bak van roofblei achter mijn aasje aan zien gaan zonder toe te slaan. Prachtige momenten allemaal. En de vertwijfeling die bij me toeslaat als Jacco zomaar even 5 snoeken voorstaat, gelukkig heb ik die stand uiteindelijk aan het eind van de dag weg kunnen poetsen.


Snoekbaars voor Bertus die voor de provoker shad ging.

Vrijdag ga ik met Bertus op pad. We bevissen een prachtige stek op groot water waarvan bekend is dat er vaak grote snoek huist. De dag lijkt voorspoedig te beginnen als Bertus werkelijk een bak van een snoek haakt. Helaas rolt deze er net zo snel weer af. We krijgen beiden nog enkele serieuze aanbeten maar het is Bertus die uiteindelijk als enigste met een fraaie snoekbaars als vangst mag aantekenen.


Ook voor Hilda de eerste van het seizoen, zal zeker niet de laatste zijn.

Zaterdag ga ik met Hilda terug naar het water waar ik eerder donderdag viste. Die morgen lijkt het een taaie dag te gaan worden want we krijgen geen tik op onze getrolde aasjes. Ja en trollen wordt het zon dag want mijn vrouw vindt dat werpend vissen maar niets. In de middag keren onze kansen en is het Hilda die de eerste leuke snoek vangt en later nog een aanbeet mist. Daarna is het drie keer op rij bij mij raak met als laatste vis een prachtige metersnoek.


Prachtige snoekbaars voor Jacco.

Het is zondag en mijn vierde dag op rij op het water is aangebroken. Weer met Jacco op pad die er duidelijk moeite mee had zo vroeg in de morgen na een gezellig nachtje poker. Dit keer zijn we op een stek op groot water die ik ondertussen op mijn duimpje ken. Ik weet dat er rond deze tijd prachtige snoekbaarzen te vangen zijn. Ook een vis waar ik eigenlijk een beetje een haat/liefde relatie mee heb kan hier zomaar opduiken. De roofbleien ik zou er zowaar deze morgen weer even aandacht aan besteden. We vangen uiteindelijk vijf bakken van snoekbaarzen en een snoek. Ook zien we hier en daar een roofblei jagen en heb ik nog enkele pogingen ondernomen om er één te verleiden. Maar na enkele verschillende aasje er over heen gejast te hebben houd ik het voor gezien. We staan ondertussen al enkele uren in de gietende regen als we een onweersbui zien naderen. Als we dan werkelijk een bliksem op enkele kilometers zien inslaan wordt het tijd om op stappen en komt deze visdag uiteindelijk veel te vroeg tot een eind.

Pieter Nederlof


Metersnoek op de Multy Bass swimbait.

Spinnerblaadje van de Pike Cake nog net te zien, gulsig zijn ze nu wel.

Lekker doorvangen Jacco.....

dan vang ik er ook weer één.

Shad sloper.

Zeiknat maar de beloning was daar....

Vroeg in de morgen op Multy Bass.........

en het bleef ze verleiden de dag door.

Vol over de shad.

Ook de snoek blijft voor de Pike Cake gaan.

Prachtige aanbeten op een werpend geviste soft provoker shad.


Reacties

Er zijn 5 reacties

 Sybren schreef op 08-06-2011 om 01:03:55
Ip opgeslagen


Ik had niet 1 dag nouja een zaterdag morgen  ! Mooie dagen Pieter. Het zal wel feest worden over twee weken haha. Leuk verslag je hebt de smaak weer best te pakken heb je verslagen vanmiddag even gelezen tijdens het vissen!

 Marco schreef op 07-06-2011 om 21:44:39
Ip opgeslagen


Tja, wat moet ik er nu weer van zeggen? Ben jaloers, had zelf namelijk maar een 2-daagse  
Prachtige vissen weer heren   Mooie snoekbaarzen ook!

 Jacco schreef op 07-06-2011 om 20:04:32
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter! Maar nog mooier om het van dichtbij te mogen hebben mee maken haha. Ik dacht al: He fuk, moet ik 4 complete dagen door lezen??  

 niels schreef op 07-06-2011 om 11:50:38
Ip opgeslagen


mooi verslag, toch mooi om vanuit de boot te vissen, ben eigenlijk best wel jaloers, moet altijd vanuit de kant vissen.... snik.. 


 Rix schreef op 06-06-2011 om 23:28:40
Ip opgeslagen


Schitterend verslag Pieter, en de vangsten lopen al weer aardig zie ik! Krijg steeds meer zin in het bbq... euh... visavontuur over een kleine 2 weken!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01765 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign