Het nieuwe seizoen in
 Geplaatst op  30-05-2011  door Pieter
4144 keer bekekenGouden randje van een de visdag, baars van 48cm

Ik weet niet hoe het jullie vergaan is dit weekend maar ik heb er weer twee prachtige dagen vissen opzitten met vismaat Jacco. De kop is eraf en de opening van het nieuwe seizoen was voor ons een geweldig begin. Drie vissoorten op rij wisten we te vangen namelijk snoek, snoekbaars en baars en wat voor een baars! Daar straks meer over. Zoals iedereen wel ondervonden zal hebben was het ook een winderige weekend. Dat resulteerde erin dat we zondag het water voor ons alleen leken te hebben. Weinig boten waren er te water en dat op één van de betere grote randmeren die ons land rijk is. De enkele boot die wel tegen kwamen zocht beschut water op. Wij kozen ervoor om toch het weid op te gaan ondanks de hoge golven die het vissen er niet eenvoudig op maakte.


Jacco in actie......

Zaterdag moet ik door omstandigheden alleen vissen maar vismaat Jacco houd gezelschap met zijn boot. Zijn vismaat voor die dag is een collega van hem. Het is gelijk raak voor mij als ik het eerste stuk vanaf de helling begin te trollen. Niet veel later ligt snoek nummer twee in de boot. Voordat ik op de stek ben waar ik wil gaan werpen heb ik drie snoeken en nog eens zoveel aanbeten. Een salmo fatso op de steunhengel en een pike cake op de handhengel doen hun werk goed. Die pike cake is een rubber aasje met spinnerblad erachter waar ik eerder ook ontzettend goed snoek en snoekbaars op ving en is een echte aanrader nu! Op de stek aangekomen is het al snel duidelijk dat werpen er hier met de harde wind en hoge golfslag niet in zit. Ook het trollen hier loopt al niet lekker want de boot blijft maar beuken tegen de hoge golven. Ik ga terug naar het eerste deel van het meer en dan blijkt Jacco ook onderhand op het water te zijn.


En een mooie snoekbaars tussendoor.....

Op dit deel van het water gaat het vissen nog redelijk en we blijven hier de rest van de dag hangen. We blijven lekker doorvangen en voor Jacco als voor mij loopt er nog een aardige snoekbaars tussen door. Als ik later in de middag nog een kantje afwerp waar de wind lekker op staat te beuken is het weer prijs. Werpend met de multy trout swimbait vang ik nog drie snoeken en mis er nog een paar. De dag eindigt net zo snel als hij begon maar met 7 snoeken en een mooie snoekbaars hoor je mij niet klagen die eerste seizoensdag.


Al snel de eerste snoek van het seizoen!

Zondag doen we het nog eens dunnetjes over. Nu heb ik vismaat Jacco aan boord en die heeft de smaak ook aardig te pakken na een mooie opening zaterdag. Dat blijkt ook wel als hij de teller al snel op drie snoeken zet. De wind blijkt ook nu al vroeg in de morgen sterk en zal alleen nog maar aantrekken deze dag. Toch blijven we doorgaan met trollen tegen de wind op en werpend afzakken met de wind. Het is soms even link om te staan in de boot met de rollende golven maar we vermaken ons prima. Ik vang al trollend nog een prachtige baars van 48cm die wel wat zag in de fatso. Echt een prachtige baars van het type oude knokker en dit geeft de dag nog een speciaal tintje. We weten uiteindelijk 12 snoeken te vangen deze dag en daarmee een prachtig visweekend af te sluiten.

Pieter Nederlof


Zondag de eerste voor Jacco.....

Pike Cake, bijzonder aasje.

Met het windje mee...

En weer één....

Mooie vette snoek....

Goed naar z'n zin....

En maar door blijven vangen.......

Werpend op de multy trout......

En ook voor mij snoekbaars tussen door......

Ondanks of dankszij de wind......


Reacties

Er zijn 4 reacties

 Sybren schreef op 08-06-2011 om 01:01:16
Ip opgeslagen


Lekker begin weer Pieter! Harde wind het heeft ook wel weer wat lekker op die golven rond beuken.

 Marco schreef op 30-05-2011 om 23:51:58
Ip opgeslagen


Lekker verslag Pieter. Maar, waren dit niet alle vangsten van vorig seizoen? Man, wat een begin. Mooie snoeken, snoekbaarzen en een prachtige baarskneiter heren. En ik maar denken dat wij lekker begonnen waren  
Keep up the good work  

 Rix schreef op 30-05-2011 om 23:45:50
Ip opgeslagen


geweldig om te lezen! Zo te zien hebben jullie je deze eerste dagen van het seizoen vreselijk vermaakt! Heel mooi verslag met hele mooie vissen!

 Jacco schreef op 30-05-2011 om 23:38:31
Ip opgeslagen


Pieter! Mooi verslag weer!! En super mooie dagen waren het!! En de wind was wel dikke pret moet ik zeggen, want vandaag vond ik het aardig saai in vergelijking met het weekend haha :P

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02937 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign