Västervik 2011
 Geplaatst op  26-05-2011  door Wouter
4151 keer bekekenKoud bij aankomst! De dinsdag ervoor had het hier zelfs nog gesneeuwd.

In 2007 bezochten wij voor het laatst de Zweedse Scherentuinen rondom Västervik. Toen nog met z’n 3-en. Dit jaar is het gebruikelijk reisgezelschap (Ralf, Friso en ikzelf) versterkt met Marco, Sander en Ivo. Bij vertrek op vrijdag 6 mei bleken alle ingrediĂ«nten aanwezig voor een Zweeds avontuur: 6 enthousiaste snoekvissers, een keur aan hengelsportmateriaal, een bestelbus + personenauto vol proviand. Op het “Fishingcamp” waren een 3-tal visboten en 2 huisjes (type Ă–sel) al ruim van tevoren gereserveerd.

Inmiddels is het al weer 26 mei en zijn we allemaal al weer volle bak aan het werk. Gevoelsmatig lijkt het nu alsof we slechts 2 dagen weg zijn geweest in plaats van 9. Wat vliegt de tijd als je pret hebt. Zweden was wederom prachtig. Wat hebben we genoten van die uitgestrekte Scheren rondom Västervik. Niets anders dan bezig zijn met je hobby, terwijl er ieder moment weer een vis- of zeearend boven je kan opduiken. Oh ja, we vingen ook ruim voldoende snoek. Op een paar mooie uitschieters na, viel de gemiddelde grootte overigens wel wat tegen. Tellen we daar echter het goede gezelschap, de bbq’s, de (Carlsberg)biertjes, de blonde Zweedse vrouwen, de prijzentafel, de door FC Twente gewonnen bekerfinale en de sublieme weersomstandigheden bij, dan kan het toch niet meer mis? Toch nog wel een beetje. Smet op deze vakantie was hoe de nieuwe leiding van het Fishingcamp haar eigen honger naar financieel gewin verkiest boven het welzijn van haar gasten. Ik heb geen zin om hier verder over uit te weiden. Wel weet ik dat ik de voormalige leiding van het Fishingcamp (Anders Forsberg en Daniel Hwasser) vele malen liever had dan de huidige. C’est ça.

Door een gebrek aan tijd mijnerzijds, plaats ik hierbij geen uitgebreid verslag van de hele visweek. Ik wil het houden bij een mooie fotocollectie. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden, toch?! Dit was Västervik 2011. Enjoy.

Wouter


De eerste snoek in het zuiden was voor Sander.

Niet allemaal even groot, wel aantallen scoren.

Een gezellige dag in "The old bay" met..

...snoek en...

bekervoetbal! Goa stoan..

Vissen in een prachtige omgeving.

Een snoek van bijna een meter op een shad.

Mooie snoek voor Ralf.

Voor Sander een snoek van 85 cm uit de noordelijke gebieden.

Mooie afsluiter van de laatste dag


Reacties

Er zijn 6 reacties

 Friso schreef op 27-05-2011 om 23:04:44
Ip opgeslagen


Jelle,

leuk stukje. Plaatjes zeggen meer dan woorden! Was idd een superweekje. Ondanks die geldwolven van het viskamp. Zelden zo bij de benen genomen... Maar wat blijft staan was een erg mooie week!

greets!

 Pieter schreef op 27-05-2011 om 17:51:54
Ip opgeslagen


Aan de foto's af te lezen hebben jullie het er gezellig gehad en dan in zo'n prachtige omgegeving. Helemaal top! Jammer dat deze eigenaar op financieel gewin uit is maar daar zal hij vast en zeker ooit op terug komen. Prachtig foto verslag ondanks dat het even wennen is Wouter aan je nieuwe look!!!

 Kj visser schreef op 27-05-2011 om 12:08:51
Ip opgeslagen


mooi foto verslag Wouter, mag ik vragen hoeveel snoeken jullie totaal hebben gevangen die 9 dagen?

gr KJ

 Marco schreef op 27-05-2011 om 09:56:05
Ip opgeslagen


Wow, het voelt alsof ik er zelf bij was. Moet wel een erg gezellige bedoeling zijn geweest daar  

 Sybren schreef op 27-05-2011 om 01:05:50
Ip opgeslagen


Oh wat is het daar ook mooi, ik ben nog maar 20 uren thuis en het brand mij al weer in om iets voor de herfst te plannen (A). Jammer van dat de kronen voor de service gaan daarzo

 Rix schreef op 26-05-2011 om 23:52:17
Ip opgeslagen


Zal weer een dolle boel zijn geweest daar! Zal zaterdag a.s. alles wel weer horen in geuren en kleuren van Marco (gehaktbal) Vogelzang!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0183 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign