Seizoens blik
 Geplaatst op  26-05-2011  door Jacco
4142 keer bekekenVliegvissen op snoek met Pieter

Zoals alle andere jaren maak ik in het gesloten seizoen een plan de campagne. Wat willen we, wat gaan we doen enz enz. Vaak kom ik dan op een a4 vol gekladderd met dingen. Maar zie die dan ook maar is uit te voeren.


Klein klein knoopje in me lijn?

Ook afgelopen seizoen heb ik dat gedaan. Alleen zoals gewoonlijk wijzigt zich naarmate het seizoen verstrijkt weer van alles. En dat was dan dit keer ook het geval. Mijn hoofd doel was om een paar beste bakken op groot water te vangen met dood aas, en dan vooral de IJssel die 400 meter van mijn huis ligt verwijderd. Maar toch zag mijn seizoen er totaal anders uit dan ik hem zelf in gepland had. En daar kan ik maar een iemand schuldig voor houdenÖ En, dat is onze grote vriend Pieter. Gelukkig op een positieve manier!!


Een koud dagje backtrollen met Bertus, Wim en Pieter

Zoals velen misschien wel weten ben ik een paar sessies met Pieter op pad geweest om hem het een en ander over vliegvissen bij te brengen met de afspraak dat hij me het bootvissen wat bij zou brengen. Alleen dat dit mij/ons het zo goed beviel, is het ondertussen een van me beste vismaten die ik me tot nu toe kan wensen. We hebben dan ook samen vele sessies, mooie vissen en dikke pret mogen beleven. Alleen door deze omstandigheden is mij seizoen compleet gewijzigd zoals ik het in me hoofd had. De boot visserij begon me aardig verslavend te werken en er waren dan ook maar weinig weekenden dat ik niet bij Pieter aan boord heb gezeten. Normaal gesproken stop ik met me kunstaas visserij in november december en slinger me statisch aan de waterkant tot eind maart, om zo mijn vissen te vangen met dood aas.


Dagje dood azen, met plotselinge bezoek

Maar goed, dat mag de pret allemaal niet baten. Ondanks dat heb ik ondertussen zelf een boot gekocht, deze moest dus ook weer gestald worden, en heb ik daar dan ook een aparte garage box voor gekocht. Wat een boot allemaal niet met zich mee brengt. Verder was mijn seizoen niet echt spectaculair. Qua vangsten was en is dit een van me slechtste seizoenen ooit. De meters bleven uit, zowel als de vissen zelf. Een seizoen van vele uren en veel blanken en KOU lijden. Daarom heb ik verder niet veel bijzonders te vermelden en maak er dan ook maar een foto verslag van om zo een enige indruk te geven van mijn pietluttige seizoen. En nog is het verslag te klein om alle foto's te kunnen plaatsen in een keer? Ja, dan had ik ook wel een leuk seizoen gehad trouwens bedenk ik mezelf net.


Mijn eerste vis in mijn nieuwe boot

Ik wens iedereen een voorspoedig nieuw seizoen, waar weer vele mooie vissen op de gevoelige plaat mogen komen!!

Jacco Heldoorn


Eerste meter in de boot

Dagje snoekbaarzen met Pieter

Mijn nieuwe boot

Een ongewenste gast

Dagje kou lijden met Alfred, Pieter en de visvrind

Te gast met de vliegenlat bij Bas

No smoking, safety first!

één van de vele kunst aas snoeken uit de periode Augustus t/m oktober

Dagje vissen met Marco, Rik en Pieter

Dagje dood azen met Pieter

Prachtige zons ondergang


Reacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 27-05-2011 om 22:03:24
Ip opgeslagen


Hey Jacco, een flinke dosis lol is net zo belangrijk. Toch een leuk jaar zo te lezen. Ik heb die keren dat Rick en ik erbij waren in ieder geval genoten.
Ennuh, prachtige boot hoor  

 Kj visser schreef op 27-05-2011 om 12:07:12
Ip opgeslagen


Jacco, mooi verslag ondanks de voor jou tegenvallende vangsten,die meters komen vanzelf , vooral met je boot gaat dat lukken,
tot ziens op het water.....
 

 Rix schreef op 26-05-2011 om 23:49:21
Ip opgeslagen


Toch een leuk fotoverslag Jacco! Hopelijk komen we we elkaar volgens seizoen weer veelvuldig tegen op en aan het water!

 Pieter schreef op 26-05-2011 om 20:39:08
Ip opgeslagen


Tja, was een ontzettend leuk seizoen en we gaan er dan ook weer voor dit komend jaar!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03023 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign