Sverige 2011
 Geplaatst op  19-05-2011  door Sybren
4147 keer bekekenWouter en zijn eerste vis...

Halverwege feberuari spreek ik weer met mijn geimigreerde maat wouter af om langs te komen op zijn camping. www.savsjocamping.se En wel om een week lang te vissen. Een Exacte datum word begin mei pas vast gelegd inferband met mijn nieuwe baan waar ik het nogal druk mee heb. Maandag 16 mei gaat de wekker om 5:30 voor een reis van 12 uur naar de trailler helling. Mijn reis naar Zweden verloopt voorspoedig heel veel files maar gelukkig allemaal aan de goede kant om 18 uur rijd ik de auto bij wouter op de camping. Snel wat viskaarten halen en bij een andere local een water kaart, om aanvaringen met hunebedden te voorkomen.


Om 7 uur speuren we een trailer helling op na wat gestuntel ligt ook hier de boot weer netjes in het water en snel er op los. Een voorgevoel zegt ons dat groen vandaag de kleur wel eens kon zijn en dat pakt goed uit al snel vang ik mijn eerste snoek


Al gouw weet wouter de lak van een van 1 mijn 4 plays er af te vangen. Ik probeer het met de grandma rond een uur of twee besluiten we de boot even aan te leggen om even heerlijk te lunchen bbq. Een uurtje later gaan we weer verder. Ze zijn niet groot maar met 10 voor Sybren en 6 voor Wouter hebben we geen slechte dag.


Woensdag beginnen we wat later we beginnen. Wouter heeft een ontbijt van maarliefst 50 personen op de camping ik help hem daar even bij we liggen rond 11:30 op het water ze komen dit keer niet zo gemakkelijk los na dat ik er 1 gevangen heb besluiten we de bbq maar weer aantesteken dit keer wel in de boot om tijd te besparen de bbq staat nog niet aan of ik heb vis hangen, nog geen 5 minuten later hangt er al weer vis aan het is smoor druk aan boord door de grote rook wolken neemt wouter snel wat fotos als wouter de heerlijke kippetjes op het vuur heeft gegooit is ook hij aan de beurt en heeft ook vishangen zo hebben we in een kleine 20 minuten 3 snoeken gezien niet de grootste als ik dan eindelijk een kippenpoot in mijn snuit heb blijft het gelukkig even rustig


96 cm

heel rustig we vangen meer dan 2 uur niks als wouter al een half uur licht te slapen mag ik hem dan eindelijk wakker maken met de melding dat ik vis heb en ook niet een kleintje na een pittige dril en zeer hoge golven komt er dan toch eindelijk een vis langs zij. De meetlint stopt bij 96 en een beetje. Bij wouter wil het helaas niet helemaal lukken vandaag. We breien er een eind aan en belanden in de Gotekuk voor een flinke bak shoarma.Met 9 tegen 1 is het vandaag niet helemaal eerlijk verdeelt.


Donderdag besluiten we ander water op zoeken met een lengte van meer dan 15 kilometer en 5 kilometer breed is dit echt een immens groot water. En staat vooral bekend om zijn hoeveelheid snoekbaars. Nog geen minuut aan het vissen of de eerste vis meld zich bij mij helaas lost deze weer.


Daarna is wouter aan de beurt wouter weet de een na de ander te vangen allemaal op een storm thunderstick. Als ik dan eindelijk weer een aanbeet krijg voel ik direct dat dit geen snoek is maar een sterke baars van 39 cm. Een prachtige donkere vis met een formaat wat je niet iedere dag ziet.


Wouter weet nog een een mooie baars te vangen. Na een kleine lunch pauze op een nog kleiner eiland wat wonderbaarlijk vol met elanden poep lag en het vreemde het lag 300 meter uit de kant. Maar daar smaakte de bbq niet minder om na de lunch kwam de zon er door en werd het direct ontzettend stil nog vier uren hebben we door gevist ik mocht het doen met nog 1 aanbeet waar mijn shad direct verwoest was. De grote snoekbaarzen waren nergens te vinden en waar moet je beginnen als een meer alleen al 300000000 potentiele plekken bevat waar je de verticaal stok kan gebruiken.


Vandaag is het wouter zijn beurt om de meeste vissen te vangen 6 tegen 5 en twee ontzettend verbrande kopjes. Wat ons de rest van de week te wachten staat nog geen idee maar een verslag volgt.

Groeten uit Sverige!Reacties

Er zijn 7 reacties

 hendrik schreef op 01-06-2011 om 22:41:35
Ip opgeslagen


zie er best uit sybren , chil , ik zal in herfst naar ierland :D

 q-oekje schreef op 26-05-2011 om 09:41:15
Ip opgeslagen


heey syb super vissen man kan niet wachten op zaterdag als ik dit zo zie

 Jacco schreef op 22-05-2011 om 15:00:12
Ip opgeslagen


Succes kerel!! En wtf.. een bbq in de boot haha? Moet niet gekker worden
Commentaar van Sybren:
Haal alles er uit wat er in zit  

 Pieter schreef op 21-05-2011 om 11:07:57
Ip opgeslagen


Hey Sybren, veel succes daar nog. Vang maar een paar van die schone zweedse groene dames, ze zijn per slot van rekening niet allemaal blond daar!

 syb van Dijk schreef op 20-05-2011 om 15:16:17
Ip opgeslagen


oare wyke bears op it menu ??

gr Syb en Ali

 Kj visser schreef op 20-05-2011 om 11:30:26
Ip opgeslagen


ziet er weer aanlokkelijk uit, we zoeken nog een adresje voor volgend jaar .....

vang ze ,

gr KJ
Commentaar van Sybren:
Heey Kj dan ben je hier goed te plek water is nog geen 5 minuten rijden van de camping + een nederlandse trailerhelling om het maar zo te noemen een goede en veel vis vandaag al weer een paar dikke bakken en 20 snoeken

 Rix schreef op 20-05-2011 om 05:35:36
Ip opgeslagen


Gaaf man, beste vakantie wat je kunt hebben, een bbq ín de boot en snoek vangen tegelijkertijd! Geweldig, geweldig!
Succes de rest van de week!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03036 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign