Zweden 2011, de reis
 Geplaatst op  18-05-2011  door Pieter
4136 keer bekeken1.16m die vlak voor de boot toesloeg, prachtig moment!

Het is weer achter de rug, onze zweden reis 2011 heeft de verwachtingen weer overtroffen. En dan niet alleen in de zin van de vangsten die werkelijk fantastisch waren, ook de weersomstandigheden waren ronduit goed met zomerse temperaturen. Het is donderdag avond 5 mei als ik samen met mijn vrienden Ronald, Youri en Luc vertrek voor tien dagen visvakantie naar één van de grote meren in de Zweedse provincie Dalsland. De reis verloopt voorspoedig en de laatste rit door zweden doen we dan ook op ons gemak met een stop langs een gezellig wegrestaurantje. Rond vier uur vrijdagmiddag komen we aan bij ons huis waarna we alles gereed maken om de volgende dag het water op te kunnen. Die avond liggen we allen vroeg in bed na een toch wel vermoeiende reis.


Trailerhelling ontworpen door moeder natuur.

De volgende morgen gaan de boten te water aan de natuurlijke trailerhelling naast ons huis. Een grote rots die werkelijke als een helling het water in loopt lijkt ervoor gemaakt door moeder natuur. Het is windstil en de zon schijnt vroeg in de morgen al uitbundig en dat zal deze dagen alleen maar beter worden. Het lijkt wel zomer en dit staat toch in schril contrast met de winterse omstandigheden die we hier vorig jaar rond deze tijd meemaakten!


Ronald in de korte broek, ooit zat hij hier in thermopak!

Het is voor het derde jaar dat we hier vissen en natuurlijk is het iedere keer weer inspelen op omstandigheden. Één stek die we hier ontdekten blijkt toch vroeg of laat grote snoek op te leveren en ook dit jaar zetten we hier op in. De stek wordt dan ook als eerste aangedaan mede omdat het bijna om de hoek van ons huis ligt. Ronald en ik weten er beiden een leuke vis te haken maar verspelen die allebei bij de boot. Later deze dag zullen we hier terug keren om eerst maar eens wat andere stekken te verkennen. De eerste snoeken komen dan al snel in de boot en Ronald mag later op de dag dan de eerste metersnoek binnen boord brengen.


Beavertail deed het goed op het diepe water.....

De volgende dagen krijgen we met zomerse temperaturen en windstil weer te maken. De snoek reageert er zeer wisselend op en we hebben het idee dat ze sommige dagdelen maar moeilijk tot aanbeten te verleiden zijn. Andere momenten zijn ze compleet los en opvallend waren de vangsten op stekken die voorgaande jaren slecht waren maar ook andersom, stekken waar we vorig jaar veel vis vingen levert nu wat kleine snoek op.


Hier doen we het voor........

We besluiten deze keer ook stekken aan te doen waar we eerder nooit geweest waren. Het gebied waar we nu toch al voor het derde jaar vissen is nog lang niet helemaal ontdekt door ons dus wat dat betreft nog uitdagingen genoeg. Een gebied wat we vorig jaar nog op de valreep bevist hebben levert ons nu fantastische vangsten op. Het moment dat een snoek van 1.16m vlak voor de boot volledig over mijn swimbait heen schuift staat nog op mijn netvlies gegrift. Een prachtige moment! Terug op de bekende stekken blijkt het later veel beter te gaan en vismaten Luc en Youri maken een fantastische visdag mee met voor Luc een snoek van 1.25m


Paar uurtjes alleen op het water, prachtige momenten meegemaakt!

Opvallend was dat we in de late namiddag en avond vaak de grote vissen vingen en het is in die uren dat vismaat Ronald zijn nieuw pr mag aanscherpen met een snoek van 1.14m Half in de week begeeft zijn molen het en hij stelt voor dat ik hem bij ons huis afzet zodat hij langs een plaatselijke hengelsport zaak kan gaan om een nieuwe molen te halen. Ik ga nog een paar uurtjes alleen op pad en maak dan nog een paar fantastische momenten mee. Op een stek met een waterdiepte van meer dan 20 meter waar we eerder al mooie vangsten hadden ga ik het nog eens proberen. Met de 22cm Multy Trout swimbait die werpend gevist net een meter onder het oppervlak van het water loopt vang ik twee snoeken met een lengte van 1.07m en 1.17m.Volledig schoven ze erover heen. Mijn mooiste moment van deze visweek!


Ronald zijn nieuw pr......

De laatste twee dagen slaat het weer om en trekt de wind flink aan. We krijgen nu met meer bewolkt weer te maken en dit blijkt zeer positief op vangsten te werken. We vangen deze dagen dan ook nog prachtige snoeken die al weer goed op kracht waren gekomen na de paai. Ronald en ik maken nog een leuke dag mee in een baai waar de wind vol in staat. Langs een kantje blijven we iedere drift die we er maken snoek vangen, ook deze keer is het de Multy Trout swimbait van ITT die mij veel aanbeten en vis oplevert!


Soft Provoker shad bracht mooie snoeken uit het diepe...

De week gaat naar onze smaak natuurlijk weer veel te snel voorbij en voor we het weten zit het er al weer op. Maar we mogen niet klagen, met zn vieren vingen we dik 200 snoeken waarvan 30 boven de meter. Dit was toch onze beste visweek ooit hier en met de zomerse temperaturen en omstandigheden zal het waarschijnlijk voor de komende jaren moeilijk te overtreffen zijn.

Pieter Nederlof


Volledig over de Multy Trout heen....

Kwam de Multy Trout swimbait boven 20 meter diep water halen.

Ronald in zijn sas.........

Slanke afgepaaide snoek.

Lekker naar m'n zin..........

Meer wind, meer snoek.

Prachtige aanbeten....

en ook voor Ronald weer een bak!


Reacties

Er zijn 9 reacties

 Robbert schreef op 26-05-2011 om 10:56:06
Ip opgeslagen


Mooie snoeken en wat een aantallen zeg!
Wat me opvalt bij de foto's is dat alles vrij dicht bij de kant is gevangen. Kun je wat meer over de dieptes vertellen waar je ze ving?

 Kj visser schreef op 20-05-2011 om 10:46:27
Ip opgeslagen


30 meters, daar droomt iedereen van , echt top..

en mooie donkere vissen, word tijd dat er ook wat van die ITT dingen bij mij in de koffer komen , denk ik ,

GR KJ

 Jan hendrik schreef op 20-05-2011 om 08:30:25
Ip opgeslagen


Hey Pieter, mooi verslag en super vangsten het ziet er goed uit daar. Begint gelijk weer te kriebelen....

 Wouter schreef op 20-05-2011 om 08:14:33
Ip opgeslagen


Tjee Pieter, wat een dikke snoeken weer. Het valt me op dat de snoeken daar erg donker getekend zijn.

 Rix schreef op 20-05-2011 om 05:29:24
Ip opgeslagen


Schitterend Pieter, dat is volgens mij waar iedere visser een natte panty van krijgt! Lekker weertje, dikke vissen! Wat wil je nog meer! Geweldig verslag en heerlijk gevangen!

 Sybren schreef op 19-05-2011 om 21:45:36
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter! En wat een vangsten zeg. Ik vermaak me momenteel prima hier in zweden met al weer een nieuwe pr baars  

 meindert schreef op 19-05-2011 om 13:14:59
Ip opgeslagen


PIETER waar is dat ik zal men bus inpakken ziet er goed uit man

 Marco schreef op 18-05-2011 om 23:55:36
Ip opgeslagen


Potverdorie Pieter, ik had het al gehoord, maar met de plaatjes erbij kan ik niet anders zeggen dan; Well Done  
Lekker leesvoer en schitterende snoeken

 Jacco schreef op 18-05-2011 om 21:35:00
Ip opgeslagen


Prachtig verslag Pieter!!! Evenals de snoeken!! Zn week is idd al gauw te kort, en vliegt veel te hard voorbij!! Maar leuke aantallen.. En dan heb je volgend jaar weer een streven  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01884 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign