Het gesloten seizoen,
 Geplaatst op  09-05-2011  door Kj visser
4137 keer bekekenbootje erin en gaan met die banaan

Het is voorjaar , de temperaturen stijgen naar tropische waarden, wat een schril contrast met enige maanden geleden , toen we zaten te bibberen in de boot ,man wat hebben wij heftige dagen op het water beleefd. Ja zelfs onze laatste visdag van het seizoen was een warmtepak geen overbodige luxe.
Nee nu brult alles de grond uit, de hele natuur veranderd in een paar weken tijd, prachtig om te zien en te beleven, en dat beleven doe je op het water.


op naar de eerste visstek

Alleen we mogen nu in tegenstelling van onze Scandinavische buren geen roofvis vangen .
Dus we pakken de vaste hengel en gaan op pad , dit keer is zoonlief voorzien van een heuse visboot en samen met zijn vaste maatje gaan we naar een van de mooiste natuur gebieden van Nederland. Namelijk de weerribben , een natuur gebied ontstaan door het ontginnen van turf en riet teelt.
We hebben een lichte boot die we gewoon van de trailer af tillen en te water laten, hup motor er achter hangen en gaan,
Het 2 takt motortje pruttelt zo heerlijk door de vroege en nog wel kille morgen , we gaan op zoek naar een leuke stek .


vol gas

Eigenlijk is hier overal vis te vangen , maar gek genoeg denk je hoe verder hoe beter, we leggen het bootje in het riet en we doen de maden aan de haakjes , en de ene na de andere ruisvoorn , komt boven
Plots ritselt het in het riet naast ons ,en komt er een ringslang het riet uit gezwommen , prachtig om te zien , en op dat moment voel je of je in de Amazone rivier aan het vissen bent , zo onnederlands zo’n slang eigenlijk dan is .
De jongens , geloven er eerst niets van als ik zeg dat het een slang is , totdat ze de kronkelende bewegingen in het water zien en de slang nog een ereronde langs de boot maakt .


mooie ruisvoorns

De vangsten lopen iets terug en we besluiten een ander stekje op te zoeken, het water is echt heel erg Helder en de waterplanten groeien al als kool. Hoewel de water temp nog erg tegenvalt .
Dit moet een Eldorado voor snoek zijn dat kan niet anders , en ik heb hier in het verleden een aantal keren getrold , op de grote vaart ( waar alleen gevist mag worden) ik kan me voorstellen dat er hier in de aftakkingen erg veel snoek te vangen is ,
De jongens genieten met volle teugen , en ook ik moet toegeven , dat het prachtig is op het water .
Op de nieuwe stek vallen de vangsten wat tegen , daar het water een stuk minder helder is, dus we gaan richting trailer , hier stappen de jongens uit en ik til de boot uit het water en maak hem weer vervoersklaar


goed opletten

De mannen zijn op een brug gaan staan , en vangen weer de ene na de andere rooie rijer , zelfs grote baarzen komen naar boven,
, toch handig zo’n klein bootje , niks geen helling en varen waar je maar wil , nu het seizoen dicht is , gebruiken we de tijd om onze spullen op orde te krijgen voor het nieuwe snoek seizoen. Ook zijn we van plan wat vaker in de belly op pad te gaan , iets wat ik moet toegeven erg leuk is om te doen ,


dikke biggen dit jaar

Het afgelopen seizoen heb ik mooie dagen meegemaakt , hoewel we niet veel hebben gevist naar mijn mening ,er zijn 2 meters aan boord geweest , heb 3 boten versleten ,en nummer 4 staat klaar om opgepimt te gaan worden , dit noem ik een hobby binnen een hobby ,of anders gezegd de zoektocht naar de ultieme visboot ,.ik vind het heerlijk om na een dag op de zaak een paar uurtjes in de garage door te brengen , en dan prutsen aan de boot , .
Ik heb in ieder geval mooie visdagen meegemaakt , samen met hele goede vrienden , en geloof me als de sfeer goed is , zijn de vangsten vaak bijzaak .

Bedankt jongens ,

VR GR KJReacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 14-05-2011 om 23:27:54
Ip opgeslagen


Leuk man!  

 Rix schreef op 11-05-2011 om 20:14:56
Ip opgeslagen


He KJ, leuk om zo eens te lezen wat jij allemaal uitvreet in de gesloten tijd! Leuk verhaaltje heb je ervan gemaakt! Kan niet wachten om komend seizoen weer af en toe met je op pad te gaan... (zonder te slepen!)  

 meindert schreef op 10-05-2011 om 11:53:19
Ip opgeslagen


zo gaaf verhaaltje KJ ik zit thuis kan 5min beeld verdragenen dan weer de ogen dicht heb een flinke hersenschudding 
Wordt wel weer tijd voor een dag op in of rond het water gr mein

 Pim Holthof schreef op 10-05-2011 om 10:49:44
Ip opgeslagen


Klaas, leuk verhaaltje weer! Ben zelf laatst ook twee x in de weerribben wezen varen, idd fantastisch schoon en helder water. Hopelijk het komende seizoen wat meer met elkaar vissen! We spreken elkaar snel weer.

Groeten en succes met al je gerei visklaar te maken!

Pim

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.018 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign