Zweedse visvakantie
 Geplaatst op  01-05-2011  door Pieter
4144 keer bekekenHier gaan we voor naar zweden!

Over een paar dagen is het weer zover, donderdag 5 mei reis ik voor 10 dagen af naar zweden om daar op één van de grote binnenmeren te gaan snoekvissen. Het begon voor mij zon tiental jaren terug met het vissen aan de zweedse scherenkust. Een prachtig ervaring die ik sindsdien jaarlijks onderneem. Ondanks de jaren lange ervaring in zweden ondertussen, blijft het toch iedere keer weer een uitdaging en neemt de spanning deze laatste dagen toe. Het is toch iedere keer weer afwachten hoe de situatie ter plaatse is en daar goed op in te kunnen spelen.


Schitterende weersomstandigheden, nu wel......

Voor veel snoekvissers is het gesloten seizoen de ideale gelegenheid om een visvakantie te ondernemen en zweden is daarin erg populair. De verwachtingen daar zijn vaak hoog en ikzelf verwachte eigenlijk ook te veel van mijn eerste reis toen kan ik me nog goed herinneren . Goede voorbereiding is noodzakelijk maar je bent natuurlijk sterk afhankelijk van met name de weersomstandigheden. Door de jaren heen hebben wij de eerste week van mei in zweden van zeer guur en koud tot prachtige warme en zonnige dagen meegemaakt. Het is iedere keer weer afwachten hoe het voorjaar zich ontwikkeld.


Ons verblijf, prachtige zweedse stijl.

Als je van plan bent zon reis naar zweden te ondernemen kun je ervoor kiezen om dit georganiseerd te doen. Vaak zijn er goede accommodaties met bootjes te vinden en hierbij krijg je dan ook nog veel informatie over het betreffende water. Wil je het echt luxe doen huur je een visgids erbij in. Vaak ben je dan wel van enige goede vangsten verzekerd.


Met de eigen boot in zo'n prachtige omgeving.

Wij hebben er al die jaren voor gekozen om het op eigen houtje te organiseren. De eerste jaren hebben we daar veel van geleerd en het ging dan ook vaak niet van een leien dakje. In het begin huurden we bootjes ter plaatse maar hier hadden we toch wat slechte ervaringen mee. Later ging de eigen boot mee wat toch de juiste oplossing bleek te zijn.


Zweedse scherenkust, enorme natuur beleving.

De zweedse scherenkust is qua natuur beleving onovertroffen en kan ik een ieder dan ook aanraden. Ook de snoekvisserij is er vaak erg goed maar het gemiddelde formaat wat je er vangen zult is niet overweldigend. Wij kiezen er dan ook de laatste jaren voor om de grote binnenmeren te bevissen waar je echt grote vis kan vangen. Natuurlijk moet je veel informatie zien in te winnen over zulk water voor je erheen reist, anders lijkt er geen beginnen aan als je aan zon enorm groot meer staat. Maar goed, ik sta weer op scherp en met een gezonde dosis spanning zijn mijn verwachtingen natuurlijk weer hoog gespannen. De verhalen zullen jullie straks hier weer op de site tegemoet kunnen zien. We zullen zien wat het dit keer weer brengt

Pieter Nederlof


Ronald, al jaren een vaste vismaat naar zweden.

Goede visserij.....

en sterke snoeken op diep water.

Prima resultaat.

Trailerhelling volgens zweedse maatstaven.


Reacties

Er zijn 7 reacties

 Pieter schreef op 05-05-2011 om 20:13:07
Ip opgeslagen


Iedereen bedankt! Wouter en Marco, een goede reis morgen. Nog een uurtje en ik ben weg............

 joshua schreef op 04-05-2011 om 14:56:48
Ip opgeslagen


Hoi Pieter,

Geniet ervan, ontzettend veel succes daarboven. Vang maar een paar mooie vissen!

Groetjes Joshua Martina

 Wouter schreef op 02-05-2011 om 15:14:29
Ip opgeslagen


Veel plezier daar! Ik hoop dat het net zo'n succesvolle trip wordt als vorig jaar. Wij gaan vrijdag. We kunnen niet wachten..

 Jan hendrik schreef op 02-05-2011 om 10:38:31
Ip opgeslagen


Beste Pieter, alvast een goede reis toegewenst en ook de vangst hopen dat het super wordt. Volgend jaar gaan wij ook weer die kant op.... heb al een mooie lokatie gevonden.....

ps: volgende keer graag wat meer tijd tussen de verslagen....

 Marco schreef op 02-05-2011 om 08:40:02
Ip opgeslagen


Potverdorie Pieter, nu kan ik echt niet meer wachten. Wij gaan pas op vrijdag  
Hoe dan ook, veel succes en plezier in Zweden. Spreek je

 Rix schreef op 01-05-2011 om 21:15:44
Ip opgeslagen


geweldig, hopelijk trek je er weer een paar dikke bakken uit! succes!!

 meindert schreef op 01-05-2011 om 19:24:08
Ip opgeslagen


fijne reis en een goede vangst.
wil er ook wel weer eens kijken 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01798 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign