Een mooi begin……1.01M
 Geplaatst op  29-04-2011  door Jan hendrik
4279 keer bekekenOnze visboot.......

Afgelopen winter hadden we een visdag gepland met 3 boten, we zouden de rovers nog eens belagen. Dit was er de afgelopen tijd nog niet echt van gekomen met al de vorst. Zaterdag ochtend vroeg snel uit bed en hup binnen enkele luttele minuten zat ik dus al achter de geraniums te wachten tot Lub zou arriveren. Even snel op twitter (@jhjonkers )(PIKE FISHER) een berichtje dat ik dus klaar zat. Krijg ik gelijk reactie dat ik door de week vroeg zijn mijn sterkste kant niet is…..
;-)


de eerste meter..... een feit!!!

Enfin, na een niet al te lange reis kwamen we aan bij de trailerhelling. Na te hebben getrailerd. Snel de hengels over boord en een bakkie leut doen want het was niet normaal zo koud het was. Dit kwam door de combi van regen, wind en bijna vorst temperaturen. Na een vaartje te hebben afgetrold zonder enige aktie kwamen we op een klein meertje met wat diepere gedeeltes. De mee gebrachte spiering werd onder de fireball gemonteerd en heel langzaam driftend zijn we een aantal keren heen en weer gegaan. Dit leverde niet het “gedroomde” resultaat dus stelde ik voor om te gaan trollen met dieplopend aas. Na het eerste diepte verschil op de diepte meter te hebben gezien klapte mijn handhengel dubbel… wat een aanbeet loei en loeihard. Dit moet groot zijn schoot het door mijn gedachten. Na een niet al te lange dril kwam er dan ook een flinke kop aan de oppervlakte en kon ik de vis landen (ja ja Rix….) na enkele foto’s en het meten kon de essox weer terug in zijn element. Zo dat begint lekker. Aangezien de gevoels temperatuur iets weg begon te krijgen van de poolcirkel, kwam het voorstel om even een bakkie te doen. Wat was dat een fijn gevoel even het warmtepak uit voor een bak koffie met…. Jullie raden het al een broodje bal. (op advies van Rix en Marco die ondertussen ook de taak “beste snacktent van Nederland op te zoeken” zouden kunnen waarnemen)


Na het opwarmen weer het water op en binnen niet al te lange tijd zagen we Meindert met een kromme hengel, en hoe krom!!!! Dit was zeker een meter vis even verscheen de gigantische kop van de snoek boven water en ik wist al zeker dat het mijn meter zou gaan overschrijden. Wat een bak, helaas voor Meindert loste hij deze vis. En dat was echt jammer, ik had die grijnzende kop wel weer willen zien met z’on dikke meter. De rest van de dag bracht niet veel op en tegen het einde van de middag werd de dag afgesloten met een heerlijk soepje (van schoonmama, en bedankt) totaal van deze dag vier boten met een totaal van 6 vissen.


eerste snoekbaars van 2011

Einde van het seizoen naderde alweer en we zagen onze kans schoon nog even een dagje op snoekbaars te vissen. Dit is nog niet echt het type visserij waar ik ervaring in heb dus het was even wennen deze dag. De ochtend leek mooi te beginnen met het mooie weer en weinig wind. Na te hebben getrailerd met nog een 35 boten begonnen we vol goede moed. Eerst de talluuts af vissen, zo goed en kwaad als het ging want de wind was iets aangetrokken en zonder elektro motor was het niet echt een pretje voor onze stuurman KJ. Na wat verschillende stekken afgevist te hebben, kwamen we weer terug bij waar we begonnen waren en kon ik als eerste VIS roepen. De eerste glasoog had zich vergrepen aan mijn doodaas montage met spiering op een fireball. Na een superdril kwam er dan ook een mooie snoekbaars boven. Ondertussen liep het al tegen het einde van de middag en het zou niet lang meer duren voor dat de boot weer voorzien was van wielen. Nadat we op de fishfinder een aaswolk gezien hadden met “bananen” erachter, zaten we te wachten op een aanbeet en die kwam ook.


ook voor Lub de eerste......

Lub kon een mooie snoekbaars naar boven takelen. Wat me opviel dat wij ‘maar’ twee vissen konden vangen die dag en de mensen om ons heen aardig meer vis gevangen hadden. En dan heb ik niet over een verschil van twee of drie vissen. Dit heeft me doen besluiten het aankomende seizoen me ook meer te gaan verdiepen in het vissen op snoekbaars. Gelukkig kon het firma D.A.M. me al vertellen dat er wat spullen mijn kant op gaan komen voor het snoekbaars vissen. Dus komend seizoen gaan jullie daar zeker meer over horen, hou de site maar goed in de gaten……

Iedereen een geweldig visseizoen toegewenst………
Groetjes D.A.M. HENDRIKReacties

Er zijn 5 reacties

 Kj visser schreef op 05-05-2011 om 18:23:03
Ip opgeslagen


mooie samenvatting van onze laatste visdagen,
op naar het nieuwe seizoen, was nog iets vergeten......o ja loodkoppen bestellen.... 

 Marco schreef op 02-05-2011 om 08:36:05
Ip opgeslagen


Koud? wat nou koud? Pfff, had nergens last van....
Leuk verslag JH en mooie vissen  

 Rix schreef op 01-05-2011 om 21:23:02
Ip opgeslagen


Leuk verslag JH, en koud was het zeker wel.... als ik er weer aan denk.. brrrrrrrrrr....

 meindert schreef op 01-05-2011 om 19:33:10
Ip opgeslagen


mooi verslag beste vis maat als we eerst maar weer naar zweden gaan ben al aan het sparen hahahahaha 

 Pieter schreef op 01-05-2011 om 18:41:27
Ip opgeslagen


Leuk verslag van een prachtige vangst. Snoekbaars visserij wordt een leuke uitdaging dus voor het volgende seizoen. Veel succes hierin.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01831 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign