Oude snoeken uit de sloot halen 2010/2011
 Geplaatst op  25-04-2011  door Rix
4134 keer bekekenAlweer een snoekjaar voorbij! Wat gaat het toch altijd snel! Mooie dagen hebben we beleefd, maar ook dagen dat alles tegen lijkt te zitten. In deze samenvatting wil ik een overzichtelijk beeld geven van alles wat ik dit jaar heb beleeft op, in en rond het water!


Snoek met een dikke bobbel

Het begin van het seizoen vis ik veel in mijn ‘nieuwe’ woonomgeving. Hier valt nog veel te ontdekken en dat hier veel snoeken te vangen zijn is mij inmiddels wel duidelijk geworden! Alleen is het niet altijd even makkelijk om ze te vangen. Toch worden er leuke vissen gevangen! Mijn eerste snoekdag van het seizoen ben ik in de avonduren even met Arjan op pad, hier beter bekend als Arjan1980.
Ik vang een snoek met een gigantische bobbel. Ik heb mijn bedenkingen over de gezondheid van de snoek, maar een aantal weken later vang ik dezelfde nog eens, en is mij wel duidelijk dat deze er niet echt veel last van lijkt te hebben.


lekker bbq-en met de visvrienden op de camping

We gaan richting juni. Vaak ga ik alleen, of samen met Arjan even vissen na het werk, en we hebben veel actie! Een van mijn mooiste snoeken komt uit een klein stadswatertje en is beresterk! Ook weet ik nog een hele mooie baars te haken op een snoekplug, praktisch bij mij in de tuin! Dit belooft wat voor het komend seizoen.
Ook was er een visweekend gepland aan het veluwemeer! 2 dagen snoeken met als hoogtepunt een zalige bbq! We hebben gruwelijk gelachen, en ik kan dan ook niet wachten tot het volgende weekendje die al aardig dicht bij begint te komen!


samen met snoessnoek op pad

Juli is voor mij ook een maand van struinen en ik mag dan ook getuige zijn van hoe Arjan zijn pr snoek vangt! Geweldig om te zien! Verder maak ik nog een afspraak met Snoessnoek, onze duitse Hollander, om een dag te gaan vissen. Helaas is het weer eens zo warm dat alle snoeken op het terras zaten en wel wouden zuipen, maar niet wouden eten. Uiteindelijk weet ik Ă©en klein snoekje over te streep te trekken, al had ik liever gezien dat Henk (snoessnoek) die had gevangen! Hoe dan ook… we hebben wel een gezellig dagje beleefd, en daar gaat het uiteindelijk allemaal om!


terugzetten van een mooie dikke struinsnoek

In augustus ga ik een dag met Martin het grote water op om grote snoeken te vangen. Het was heerlijk weer, en de lucht werd weer eens ernstig vervuild door het veelvuldige boeren en scheiten, iets waar wij minder moeite mee hebben dan het vangen van dikke snoeken. Op 1 mooie 80er na voor mij wisten wij hier helaas geen vissen boven water te toveren.
Ook ga ik deze maand een aantal keren met de flipboxclub uit urk met de bellyboot het water op! We beleven geweldige avonden en vangen een aantal schitterende vissen! Helaas heb ik er zelf nog niet Ă©en geland uit de drijfstoel!
Ondertussen krijg ik last van mezelf! Iedereen kan met een boot vissen, en ik loop altijd maar langs de kant! Ik wil zelf ook wel eens varen! Ik besluit een boot te huren van de mariahoeve, een schitterende Marcraft met alles erop en eraan, en het plan is om de ene snoek na de andere te gaan vangen. Helaas pakt het voor de zoveelste keer anders uit! behalve genieten van de mooie omgeving van Terherne en een lekker biertje op het terras weet ik en mijn vriendin geen vis te vangen!


lekker in m'n nieuwe bootje

Dan is het alweer september en de vakantie is voorbij en ik hoor uitgerust te zijn. Toch is het anders…. Sterker nog, ik zit de hele dag te dromen. Ik wil het al zolang, en het moet er toch maar een keer van komen. Een eigen boot!
Ik schraap al mijn spaarcenten bij elkaar en kijk wat ik kan… dan begint het zoeken, en gelukkig duurde dit niet al te lang. Ik liep tegen een heel leuk bootje aan, eigenlijk precies wat ik in mijn hoofd had, en maak gelijk een afspraak om te gaan kijken. Dit kijken werd gelijk kopen, want ik was gelijk verliefd! Een heel mooi crescent bootje van 4.10 met een nagenoeg nieuwe kanteltrailer en een bb motortje moest mijn snoekcarrière een nieuwe impuls gaan geven.


een van de 1e vissen in mijn eigen bootje!

Gelukkig stond Alfred voor mij klaar om me even te helpen met was hengelsteunen en een fishfinder op de boot te monteren, en dit was dan ook in een poep en een scheet gebeurd.
Gelukkig heb ik tot op de dan van vandaag nog geen moment spijt gehad van die aankoop want ik heb er al menig leuk dagje mee beleefd! We vissen wat af, met Sybren in friesland, zelfs met de mannen van ‘vissen op roofvis’ in de buurt van Rotterdam, maar vooral veel op mijn ‘thuiswateren’.
Eindelijk kan ik alles eens goed verkennen!


mijn grootste van het seizoen...... 'die ik heb geland' ....

We zitten alweer in oktober. De vangsten lopen steeds beter en ik beleef een dag waarop ik in mijn eentje 8 snoeken weet te landen. Wel lekker onhandig als je alleen bent, maar het is ook wel weer spannend, drillen, sturen, onthaken en grote schepen ontwijken….. hoezo vissen is saai. Ook weet ik deze dag mijn grootste vis van dit seizoen te vangen. 94cm… in de rug gehaakt… damn, wat een strijd was dat!
Ook leer ik rond deze tijd Marco een stuk beter kennen… je weet wel, de cola ‘light’ verslindende, gehaktballen verpletterende, twix knakkende supermarco. Altijd lachen, en het aller belangrijkste: Een vismaat die altijd en overal voor je klaarstaat. Iemand met zoveel enhousiasme dat je hem moet remmen als hij een snoek haakt, anders springt hij dwars door je boot! Gelukkig heeft hij nog geen metersnoek geland, want ik weet nog niet hoe dat af moet gaan lopen als dat gebeurd!


snoekje tijdens barre omstandigheden in het westen des lands..

Toch zaten er ook veel minder dagen bij, we kregen namelijk problemen met mijn tufje! Steeds stopte mijn motortje met lopen na een tijdje vissen, en dan is het wel balen als je een hele dag hebt gepland en je staat na een paar uur met een motortje die nimmer en nooit weer aan wil pakken! Ook dan is het weer heel prettig als je goede vismaten hebt, want Sybren staat altijd voor me klaar om me te helpen met mijn motortje. Steeds kregen we hem wel weer aan het lopen, maar het probleem bleef zich herhalen. We durfden alleen nog het water op als we wisten dat er ook andere vissers mee gingen die ons ‘eventueel’ konden slepen als dat nodig was….. helaas was dit vaak nodig! Te vaak!
Ik was het zat en besloot mijn motor naar een dealer te brengen. Gelukkig vonden die de oorzaak, de gasnaald en de vlotter, en sindsdien loopt m’n tufje tot op de dag van vandaag weer als vanouds!


mijn enigste pr dit jaar!

Tijdens een dag vissen met onze visvrienden uit Urk weet ik mijn pr snoekbaars te verbeteren. Yes, in ieder geval een pr dit seizoen. Dit was zowieso een heel geslaagd dagje, want behalve veel gortdroge humor en lekkere soep wist ik deze dag ook nog eens 6 vissen te pakken, en als ik mij niet vergis had Marco er toen ook een stuk of 4!


Marco met z'n pr

Dan beginnen de koude maanden en er word niet meer zo heel veel gevist. Als het ijs weer weg is pakken we nog wel een paar dagen mee, maar het valt niet mee om dan tot vangsten te komen. Tot weten we nog wel een aantal leuke vissen te strikken. Hier zal ik dan ook alleen wat foto’s van plaatsen!
In ieder geval wil ik weer iedereen bedanken die dit seizoen met mij heeft willen vissen, en ik vond het geweldig om ook weer nieuwe mensen te leren kennen. Ik krijg het idee dat de ‘snoeken.net club’ steeds gemoedelijker en gezelliger begint te worden door de gezamelijke snoekdagen die steeds vaker worden gepland, en ik sta ervoor in om dit dan ook gewoon door te zetten.


einde van een mooi seizoen!

Helaas zat er voor mij geen metersnoek in dit jaar, maar dan hebben we in ieder geval weer wat om volgend seizoen recht te zetten!

Dat was het voor dit seizoen, hopelijk allemaal tot volgend seizoen!

Rix


maximaal genieten

ff opladen

Marco met een snoek in moeilijke tijden

snoek geland voor iemand die het niet durfde!!


Reacties

Er zijn 6 reacties

 meindert schreef op 29-04-2011 om 13:42:23
Ip opgeslagen


GAAF verslag rix het wordt wel weer tijd voor een paar top visdagen ik men eigen bootje  

 Marco schreef op 27-04-2011 om 23:42:27
Ip opgeslagen


Dankje Rick, het was wederzijds. Ook ik heb reuze genoten. En ben blij dat je me af en toe een beetje afremt  
Op naar het volgend seizoen  

 Bas schreef op 27-04-2011 om 14:36:03
Ip opgeslagen


prachtig, rik. Maar ik dacht dat jij zo wild was van snoek? Zie ik dat je in slaap ben gevallen... Snap er echt niets meer van... Niettemin een mooi verslag weer van een avontuurlijk jaar.
Commentaar van Rix:
dat noemen ze een powernapje bas! Als je zoveel vissen staat te drillen moet je af en toe ook even aan jezelf denken....

 Kj visser schreef op 26-04-2011 om 19:09:57
Ip opgeslagen


hey rick , ziet er top uit , mooie plaatjes maar dat ben ik van je gewend, mij is vooral het bellyboot spektakel bijgebleven, en we hebben nu alle vier zo'n opblaasband , dus binnenkort komt de eerste snoeken.net bellyboot dag eraan.....
hopelijk hebben we aankomend jaar nog een paar gezellige dagen met het hele zootje bij elkaar.....
ik klim binnenkort in de pen......

GR KJ

 Pieter schreef op 26-04-2011 om 15:58:26
Ip opgeslagen


Een prachtig jaaroverzicht Rick, met een foto ertussen die voor mij weer heel wat los maakt. Wat een dolle boel tijdens die bq..... En dat komt weer heel snel dichtbij. Op naar een seizoen vol met metersnoeken voor je!

 Jan hendrik schreef op 26-04-2011 om 08:54:43
Ip opgeslagen


Leuk verslag Rix, en mooie cq grappige foto's. Weer een fantastisch visseizoen achter de rug zullen we maar zeggen..... Ik heb al weer een paar leuke bellybootstekken "gesniperd" dus we kunnen weer los, de volgende foto met snoek in de bellyboot heb je dan waarschijnlijk zelf gevangen.......   

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01866 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign