Mijn afgelopen seizoen.
 Geplaatst op  11-04-2011  door Pieter
4196 keer bekekenAls ik terug kijk op het afgelopen seizoen kan ik stellen dat ik een geweldig jaar achter de rug heb. Er is zo ontzettend veel gebeurd dit seizoen waar ik met heel veel plezier aan terug denk. Ik denk dat ik nog nooit zoveel visdagen gemaakt heb als het afgelopen seizoen. Daar waren dan ook een paar belangrijke redenen voor die allemaal in dit verslag terug zullen komen. Maar allereerst wil ik een ieder bedanken die met mij die fantastische visdagen mogelijk heeft gemaakt. Want zonder een goede vismaat in de boot kan een visdag niet slagen . Ik heb dan ook weer het genoegen mogen hebben om met een paar hele goede visvrienden een mooi visseizoen te beleven!


Een prachtige zweedse dame

Zoals het al vele jaren gaat begint mijn visseizoen eigenlijk in het gesloten seizoen. Ik reis namelijk al vele jaren met een paar goede visvrienden in het voorjaar af naar zweden om daar een week op snoek te vissen. In zweden kent men nu eenmaal geen gesloten tijd dus kunnen we die mooi overbruggen met een week vissen daar. De laatste jaren vis ik er met mijn Belgische visvrienden Ronald, Youri en Luc. Echt een paar geweldige kerels waar ik veel plezier mee beleef en ik kijk er dan ook weer naar uit om binnenkort weer met hen af te reizen. Ondanks dat het voorjaar maar moeilijk op gang kwam in zweden vorig jaar hebben we toch nog hele mooie snoeken kunnen vangen. Met vijf vissen boven de meter mocht ik al helemaal niet klagen. Maar soms was het met regen en temperaturen maar net boven nul, de sneeuwbuien en zes graden nachtvorst nog best afzien. Gelukkig knapte het weer de laatste dagen een beetje op en konden we er een leuke visweek van maken.


Terug in eigen land was het nog even wachten op de opening van het seizoen. Maar die zette dan ook gelijk goed in met een weekend vissen, overnachten in een tentje aan één van de randmeren. Wat hebben we een plezier beleefd ondanks dat de vangsten door het zeer warme en windstille weer wat tegen vielen. Samen met Rick, Marco en Wouter hebben ik me twee dagen lang goed vermaakt met als hoogte punt een hilarische avond gezelligheid.


Het is ondertussen eind juni als ik met Bertus Rozemeijer op mijn thuiswater ga vissen. De bedoeling was om al werpend wat stekken af te vissen en zo een paar leuke snoeken te vangen. De snoek liet het massaal afweten die dag maar mooie bakken van snoekbaarzen maakten alles goed. Maar we beleven nog een ander tafereel en dat waren enorme bakken van roofbleien die we zagen jagen. We probeerden van alles maar konden ze niet vangen die dag en dat liet ons tenslotte niet los. We spraken af om goed beslagen terug te keren en die roofbleien toch echt proberen een loer te draaien. Het lukte en de twee dagen daarop volgende hebben we echt spektakels mee gemaakt. Dit alles kreeg nog een staartje want de weken daarop zijn Bertus en ik nog vaak samen op pad geweest. Het klikte goed tussen ons en voor ik het wist was ik op weg met hem naar de Fair for Lure en Fly om daar samen de stand van ITT te bemannen. Bertus was toen net een half jaar bezig om dit nieuwe roofvis merk op de markt te zetten. Ondertussen zullen velen van jullie al wel gemerkt hebben dat ik voor het merk ITT sta en er samen met de teamleden Bertus en Wim promotie voor maak. Met een man als Bertus die al vele jaren ervaring heeft in het ontwikkelen van roofvis materialen mag je gerust heel veel verwachten van dit nieuwe merk. En daar sta ik voor de volle honderd procent achter!


Begin augustus heb ik vakantie en kan en wordt er alle dagen gevist natuurlijk. Ik ga weer veel met Bertus op pad maar natuurlijk ook met mijn vrouw Hilda die ook graag mag vissen. De vangsten zijn erg wisselend deze maand en dat is dan ook een beetje tiperend voor deze tijd van het jaar. De ene dag is het alles en de andere valt het weer volledig stil. Hoogtepunt is toch wel de snoek van 1.27m die ik met Bertus vang. Het levert een prachtige cover op de Beet op. Bas komt nog eens langs om met mij te proberen die roofbleien een loer te draaien maar dit bleek als altijd een moeilijke visserij. Het vergt veel geduld en inzet ben ik ondertussen wel achter om die roofbleien te vangen. Als uit het niets vangt mijn zoon Gijsbert dan begin september toch een bak van een roofblei als we een bekende stek op mijn thuiswater afwerpen.


Ik pak het vliegvissen waar ik enkele jaren terug aan begonnen was ook weer eens op. Met Jacco die ondertussen een hele goede vismaat is geworden, ga ik verschillende malen een poging wagen om met de streamer snoek te vangen. Het ging niet altijd van een leien dakje hoor moet ik je vertellen en aan het vliegvissen moet ik dan ook nog hard werken. Maar het lukte om snoek op de streamer te vangen en hier wil ik ook dit seizoen nog veel meer mee aan de bak. Er komen deze weken ook weer verschillende mooie vissen boven water tijdens het backtrollen wat ik graag doe. En tot slot hebben we weer een hele leuke manifestatie van SNB waar ik deze keer achter de stand van ITT de bezoekers te woord mag staan. Heel leuk om te doen.


Oktober is een maand waarin ik veel afreis naar wateren waar ik nog niet eerder viste. Met mijn Belgische visvrienden heb ik een dag op het Volkerak gevist, een enorm groot water waar je niet weet waar je beginnen moet als je ervoor staat. We weten een visje te vangen maar daar houd het ook mee op. Een bestuursvisdag van de SNB op de Gouden Ham is helemaal dramatisch. Van de zes boten wisten ik en mijn tijdelijke vismaat voor die dag als enigste boot een snoek te vangen. Toch was het een fantastisch mooi water waar ik nog wel weer eens naar terug wil keren. Markjan komt tot slot ook weer eens bij mij langs om net als ieder jaar eens samen te vissen.


De winter is vroeg dit jaar en dat is in november dan ook al goed te merken. Een visdag met Marco en Rick krijgt als hoogtepunt in een verslag mee het bezoek aan de plaatselijk snackbar. Verder gaat Marco nog enkele keren onder koude omstandigheden met mij mee. Altijd gezellig met die vent aan boord. De snoeken.net bootvisdag wordt ook onder zeer koude omstandigheden vervist en we moeten soms hele stukken door het ijs breken daar in Friesland. En als je iets niet moet doen in het Friese in de winter is ijs stuk maken. Er heerst daar dan natuurlijk een elfsteden koorts. Toch heeft Sybren deze dag tot in de puntjes verzorgd en konden we terug kijken op een gezellig dag. Ook de hengelsport en visboten beurs in Utrecht waren twee dagen voor mij waar ik met plezier op terug kijk. Ook hier mocht ik weer op de stand staan en veel contact met roofvissers hebben om onze passie te delen.


In december ligt het water dan ook op veel plaatsen dicht met ijs en ligt het vissen grotendeels stil. Met Jacco kan ik nog wel een dag vissen op het Noordzeekanaal en vangen we leuk snoekbaars. Ook vissen we nog een keer statisch met doodaas op een stuk water wat nog open is. Het levert ons die dag ook een paar mooie snoeken op. Begin januari is het gelukkig weer gedaan met de vorst en is het ijs weer snel verdwenen. Het is voor mij onmogelijk om die laatste drie maanden hier te gaan bespreken. Ik zit ieder weekend twee dagen op water met soms nog een dag door de week. Ik heb veel gedaan binnen het promotie werk voor ITT, samen met het team testen van materiaal en kunstaas heeft een leuke tijd opgeleverd. Voor deze verslagen wil ik je dan ook graag door verwijzen naar mijn weblog op www.itt-international.com Van Groningen tot in het zuiden van het land maakte ik visdagen waarvan te veel om hier allemaal te noemen. Ik kan dan ook terug kijken op een geweldig mooi visjaar en hoop dat het komende seizoen net zo veel mooie visdagen in petto heeft. En zoals zoveel seizoenen voor mij begonnen hoop ik over enkele weken weer af te reizen naar zweden. Hopen dat het voorjaar deze keer daar wel een beetje vroeg op gang komt. Voor nu wil ik ook jullie straks een geweldig visseizoen wensen!

Pieter NederlofReacties

Er zijn 3 reacties

 Jacco schreef op 12-04-2011 om 17:49:08
Ip opgeslagen


Nou als je het zo leest vliegt het seizoen voorbij! Mooi verslag Pieter! Haha, als ik nog weer terug denk aan die eerste keer vliegvissen lig ik nog in een deuk!  

 Rix schreef op 12-04-2011 om 12:04:01
Ip opgeslagen


Super mooie samenvatting Pieter!
En het duurt niet heel lang meer, dan komt er niet 1 hilarisch avondje, maar twee!! Dat word nog wat! Jij ook bedankt voor alle gezelligheid, en hopelijk treffen we elkaar komend seizoen weer regelmatig om onze wilde verhalen uit te wisselen! Veel success in Zweden!!  

 Marco schreef op 11-04-2011 om 23:09:59
Ip opgeslagen


Nou, ik heb mindere jaren kan ik je vertellen, haha.
Leuk verslag Pieter, je/de veelzijdigheid spat ervan af.
Ennuh, het was wederzijds, ik vond het ook gezellig.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0182 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign