Bezoek aan Visma 2011
 Geplaatst op  04-04-2011  door Pieter
4151 keer bekekenHet was weer vier dagen feest voor de hengelsport liefhebber in Ahoy. Van 31 maart t/m 3 april de 43e editie van de Visma. De naar schatting 20.000 bezoekers vierden hier toch weer traditiegetrouw de opening van het visseizoen en werden zo weer getrakteerd op veel nieuwe producten, aanbiedingen, een leuk en informatief beursprogramma.


De grootste hengelsportbeurs van europa ontkomt er niet aan net als veel andere beurzen dat het aantal bezoekers toch iets terug loopt. Dit was toch wel te merken de eerste dagen maar werd het met name zondag nog wel lekker druk. Dit was de dag dat ik de beurs bezocht samen met mijn vrienden Bertus, Wim en Jacco. Lekker ontspannen rondstruinen samen.


Bertus Rozemeijer deed in de middag nog een leuke presentatie over het snoekvissen met kunstaas. Veel roofvissers verzamelden zich dan ook weer in het theater om deze leerzame en informatieve lezing bij te wonen. Verder was hij de dag door te vinden op de stand van hengelsport de Kock waar alles over de nieuwste producten van ITT te vinden was.


Natuurlijk was er op de beurs weer van alles te bewonderen. Een bezoek aan Pure Fishing die toch werkelijk weer iedere keer een prachtige stand weten op te zetten, leverde een gezellig onderonsje met Jouke Timmer op. Jouke is een man van praktijk verhalen en weet mij hier iedere keer weer mee te boeien. Dat mijn aandacht af en toe even verslapte door de prachtige dame die de verzorging op de stand onderhield, moet mij vergeven worden. Het bleek dat meer mannelijke bezoekers hier moeite meer hadden!


Er waren nog veel meer groothandels met schitterende stands te vinden natuurlijk. Ook Shimano en Spro hadden alles weer uit de kast gehaald. Henk Simonsz stond weer achter zijn desk met heuse testbak ervoor van alles uitleg te geven. En dat Henk op zo’n dag geen aandacht te kort komt mag dan wel blijken. Voor mij hier weer een ontmoeting met Piet van Kasteren die ik al jaren soms op wonderbaarlijke manieren tijdens mijn visreizen in Zweden tegen het lijf loop. Helaas zal Piet dit jaar iets eerder naar Zweden afreizen maar met een beetje geluk komen we elkaar net als al die jaren nog tegen.


Winkeliers doen met hun vele aanbiedingen vaak goede zaken op beurzen. Op de Visma is dat niet anders en velen profiteren dan ook nu weer van die aanbiedingen. Het is nu eenmaal vaak de tijd om van te profiteren en je collectie weer aan te vullen. Op een goed roofvis seizoen gaat er nog al eens het een en ander stuk of verloren. Maar zolang het schitterende vangsten oplevert is dit niet erg natuurlijk.


Veel boten van klein tot groot te bewonderen weer. En zeg nou zelf, het water loopt je toch uit de mond als je bij zo’n prachtige aluminium roofvisboot staat. Niet voor iedereen weggelegd natuurlijk en we houden het dan voorlopig ook nog maar bij ons vertrouwde bootje. Die boot kun je met van alles en nog wat inrichten en met een eenvoudig budget is er vaak nog wel wat mogelijk.


Veel informatie was er te vinden op stands van diverse belangenorganisaties. Zo ook op de stand van Sportvisserij Nederland waar de bekende automobiel van Vistv te bewonderen was. En dat Ed en Marco ondertussen echte tv sterren aan het worden zijn mocht wel blijken uit de vele fotosessies die ze met bezoekers gedaan hebben.


Wij hebben er weer van genoten en kunnen terug zien op een leuke en informatieve Visma. We hebben er weer veel vrienden en bekenden ontmoet en daar is een de beurs ook vaak de perfecte gelegenheid voor. Je bent samen op een plek waar alles draait om wat we graag doen. En dat doen we nu eenmaal niet alleen……………

Pieter NederlofReacties

Er zijn 4 reacties

 meindert schreef op 06-04-2011 om 21:16:35
Ip opgeslagen


Ik ben er ook geweest (voor het eerst) met men vrouwtje. vond het eerlijk gezegt een beetje tegen vallen had het veel groter verwacht. maar goed wel iets wijzer geworden 

 Jacco schreef op 05-04-2011 om 21:20:39
Ip opgeslagen


Mooi verslag Pieter!! Ik heb me prima vermaakt :). Ik kom op berg boxen te kort nu....

 Marco schreef op 05-04-2011 om 12:45:40
Ip opgeslagen


Hey Pieter,
Leuk verslag man. Ik was wel in de buurt maar kon helaas niet.
Zat in de Efteling op zondag........ook leuk  

 Rix schreef op 05-04-2011 om 07:23:17
Ip opgeslagen


Leuke samenvatting, helaas ben ik er dit jaar niet aan toegekomen, maar wie weet volgend jaar weer!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01844 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign