Bijzondere visdagen!
 Geplaatst op  21-03-2011  door Pieter
4278 keer bekekenDe laatste weken weer veel op pad geweest met zeer wisselende resultaten, dat wel. Het is nu niet altijd even makkelijk rond deze tijd van het jaar en het wachten is dan ook op de opening van het nieuwe seizoen straks, dan zullen de vangsten weer lekker los komen. Een wereld van verschil vaak met de laatste weken voor het seizoen. Maar ga me straks eerst maar eens lekker uitleven in het mooie Zweden en ik tel de laatste weken voor het vertrek dan ook weer af, wat kijk ik daar weer naar uit. Mijn laatste avonturen waren bijzonder en dan niet eens in vangsten. Nee ik kreeg een jongedame aan boord, Korien met een passie voor het karpervissen, die de uitdaging wel eens aan wilde gaan om vanuit de boot te gaan snoekvissen. Een visdate zoals ze het zelf grappend omschreef was een feit.


Rond half acht kom ik aan bij de helling waar we eigenlijk om acht uur hadden afgesproken zodat ik rustig de boot kon klaarmaken en traileren. Terwijl ik daar mee bezig ben hoor ik vanaf het water mijn naam roepen en zie ik daar twee wel heel bekende snoekvissers de haven uit komen trollen. Ik hoeft hier eigenlijk geen namen te noemen als ik kan stellen dat ze waarschijnlijk al weer op zoek waren naar de dichtstbijzijnde snackbar. We praten even bij en nemen onze plannen door en op hun vraag waar mijn vismaat was, arriveerde op dat moment Korien. Dus dat was ook gelijk duidelijk. Wij konden dus ook aan ons visavontuur beginnen. Ik leg haar het één en ander uit en we gaan op pad. De steunhengels worden voorzien van kunstaas als de Salmo Fatso en Shadclone. Aan de handhengels hang ik shads en dat wordt voor mij toch weer de Soft Provoker, deze shad heeft me de laatste weken enorm veel vis opgeleverd waar ander kunstaas het toch af liet weten. Zoals vismaat Jacco hem al eens omschreef als een irritant vangend shadje!


Het zit weliswaar dicht van de mist maar het zicht blijkt ook op het water nog net voldoende. De wind is er niet en het is echt heerlijk rustig op water. Al trollend komen we aan op de stekken die ik af wil vissen en we praten honderd uit over het vissen. En het blijft eerlijk gezegd wel apart als je dat met een vrouw kunt doen die er ook nog eens vrij veel van weet. Het duurt niet lang of ik krijg een lekker beuk op mijn handhengel die ik uit gemak eigenlijk even neergelegd had. Vlug grijp ik de hengel en voel gelijk dat er een mooie vis aan zit. Na een dril die mede door de nog lage watertemperatuur niet zoveel voorstelt lig er een mooie metervis naast de boot. De soft provokers shad blijft me iedere keer weer mooie vissen opleveren! Toch is het de dag door net als vorige visdagen na deze snelle vangst niet druk meer met de aanbeten. Ik los er later nog één en ook Korien krijgt als de visdag er bijna opzit nog een beste aanbeet. Helaas zat er voor haar geen vangst in en daar baalde ik best wel een beetje van. Maar het belangrijkste was toch wel dat ze het als heel positief ervaren had zon dag snoekvissen vanuit de boot. En we waren het er beiden dan ook over eens wordt vervolgd


Er stond nog een dagje vliegvissen in het verschiet en daar zouden we voor afreizen naar Bas die ons zou gidsen in de polders waar hij vaak viste. Zo reisden Jacco en ik af naar het Zuid-Holland waar we Bas op een prachtige zonovergoten zondagmorgen ontmoeten. We volgen hem naar een prachtige omgeving waar de vliegenlatten tevoorschijn worden gehaald, het feest kan beginnen denken we als ik na enkele worpen al heel snel een aanbeet krijg. Helaas los ik de vis direct weer maar toch geeft het een hele kick om zon aanbeet op de vlieghengel te krijgen. Nu ben ik niet echt een volleerd vliegvisser en er gaat dan de dag door dan ook best veel mis. Ondanks de prachtige polderwateren die we afvissen weet ik verder niet tot vangst te komen.


Het is Jacco die half in de dag een mooie snoek weet vangen. Dat hij nog tot vangst kwam onder de moeilijke omstandigheden, is waarschijnlijk te danken aan het feit dat hij het vliegvissen toch een stuk beter beheerst dan Bas en mij. Maar ondanks dat de snoek het verder met dit zonnige en windstille weer finaal af liet weten hebben we een leuke dag gehad. Ik ben op plekken geweest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Prachtige natuur waar nog rust heerst met wateren waar vast en zeker snoek moet zitten. Bas, bedankt voor deze leuke ontdekkingstocht!

Pieter NederlofReacties

Er zijn 5 reacties

 Korientje Powerrrrr schreef op 22-03-2011 om 19:12:56
Ip opgeslagen


Hier een reactie van het "viswijf" in kwestie!

Erg leuk om zo kort maar krachtig de dag terug te lezen...
Helaas geen vangst voor mij, maar zoals er werd afgesloten: er komt een vervolg "vis"date  

Zelf durfde/wilde ik de hengel niet één moment uit de handen doen, stel je voor dat ik een aanbeet kreeg en die adrenaline niet zou voelen in de hengel  

Deze keer heb ik moeten fungeren als fotografe, maar de volgende "vis"date gaat het hopelijk andersom zijn  

@ Rix: grappig om het van jou te lezen, want dat heb ik ook wel zo ervaren... HAHA!!
Commentaar van Pieter:
Hoi Korien, het was een leuke ervaring met jou in de boot. En bij onze volgende "Vis"date gaat het zeker lukken jou een snoek te laten vangen!!!

 Jacco schreef op 22-03-2011 om 18:43:33
Ip opgeslagen


Mooi verslag weer Pieter!!! En mooie vissen die van zaterdag! Jammer dat het zondag niet echt wat was. En @ Rix, hahaha jij hebt het helemaal bij het juiste eind!!  

 Jan hendrik schreef op 22-03-2011 om 09:28:04
Ip opgeslagen


Mooi verslag en mooie vis ook, een geslaagde dag dus..... voor mij na mijn eerste meter van 2011 week of 5 terug, erg rustig daarna...... 
Commentaar van Pieter:
JH, het is momenteel nu eenmaal een moeilijke tijd maar straks bij de opening van het nieuwe seizoen gaan de vangsten weer lopen....

 Rix schreef op 21-03-2011 om 22:05:39
Ip opgeslagen


Heel mooi verslag Pieter! Toch wonderbaarlijk dat je elke keer weer die hengel weet te grijpen als je een aanbeet krijgt, want over een gemiddelde visdag genomen zit je ongeveer 10 % van de dag met je (vis)hengel in de hand, 35% met een bak koffie en 55% van de tijd zit je sjaggies te draaien!
Hoe dan ook, weer een mooie meterbak! Goed bezig!
Commentaar van Pieter:
Tja dat zijn getallen waar ik wetenschappelijk niets tegen in kan brengen. Exact berekend volgens de gemiddelde visdag van me.

 Marco schreef op 21-03-2011 om 21:12:35
Ip opgeslagen


Gelukkig houden Rick en ik niet van een vette hap tijdens het vissen. Wij hebben voldoende aan een mandarijntje en een broodje sla  

Mooi verslag Pieter, en toch een mooie meter. Wij moesten het doen met 1-tje van ongeveer de helft aan het einde van de dag voor Rick  
Vliegvissen in de polder....klinkt heeeel relaxed  
Commentaar van Pieter:
Volgens Rick, geen snackbar te vinden daar in de polder. Klopt je kon er hooguit een koe melken!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02433 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign