Het was voor ons een geweldig seizoen dit jaar
 Geplaatst op  13-03-2011  door Markjan
4150 keer bekekenHet volgende verslag kwam binnen via de mail:

Het jaar van mooie avonturen met vrienden die dezelfde passie hebben om lekker in de natuur te vissen op snoek.

Samen van de gebaande wegen afgaan altijd op zoek naar nieuwe stekken, hebben de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen.Waar ze liggen in elk seizoen van het jaar de aantallen, maar ook de solo mega snoeken van Nederland, deze vissen die redelijk solitair leven in een omgeving waar de kleinere broertjes en zusjes zich maar beter niet kunnen vertonen.Van boven in Groningen tot onder in Gelderland, op het ij en de randmeren zijn en waren we te vinden.Vele dagen van moeilijk vissen, en de dagen met het gouden randje hebben we samen meegemaakt.


Alles opgeschreven van de vangstplekken aas en de aantallen hebben bijna een boekwerk voort gebracht, was trouwens een goed plan om het bij te houden, je krijgt inzicht in wat waar wel of juist niet succesvol was.Wij waren net als zoveel van op zoek naar die metersnoek, en echt lukken wou dat in de begin jaren niet, achteraf bekeken visten we meestal op de verkeerde manier op de verkeerde plekken.We trolden en jerkten maar een slag in de ronde en we vingen wel snoek, maar niet zoveel en zo groot als we eigenlijk wouden.Terwijl op internet en de in de visbladen de aantallen en de grote dames, wekelijks te zien waren damn dat wilden wij ook.


Dus onze schroom van ons afgegooid en op zoek naar info gegaan, we spraken met vele vissers vooral de oudere onder hun, hoe zij het doen of deden waar op te letten en al dan niet meer.We leerden dat snoekvissen niet meer of minder was dan de witvis op te zoeken, en ons duidelijk aan het jaargetijde aan te passen, klinkt simpel als je aan de stamtafel zit maar op een groot meer is het een ander verhaal.We leerden van temperatuur in het water en waar de wind op stond, we leerden kijken wat de fuut of aalscholver aan het vangen was, en waar ze aan het vangen waren.Als er oude vissers aan de gang waren en die kwamen we nog wel eens tegen in hun oude ijzeren bootjes met een sleephengeltje er achter aan, en we ze dikke snoekbaarzen zagen vangen en als bijvangst grote snoeken die zij bijna als onkruid zagen, keken we mekaar verbaasd aan.Wij hadden die dag op een paar kleintjes namelijk geen aanbeet gehad, en dachten ach hier ligt geen snoek.Nou er lag wel degelijk snoek alleen wij vingen ze niet, zeker niet de grote dames die veel slimmer zijn dan wij dachten.


Sinds die dag in 2007 hebben we het roer dus omgegooid, wij visten zoals de oude vissersmannen in de zomer en in de winter, en we visten zoals de kunstaas cracks in het voor en najaar, waarbij we het kunstaas duidelijk aan het seizoen aanpasten.We leerden begrijpen dat we keuzes moesten maken tussen aantallen en de grote vissen, en we leerden de stekken per seizoen kennen.De aantallen en de metersnoeken stegen per jaar, afgelopen seizoen Gert 582 stuks en ik 524 snoeken gevangen. Gert 26 Meters en ik 31, dus samen meer dan 1100 snoeken in de boot.Om je een idee te geven in 2007 vingen we er samen in het hele jaar 228 waaronder 2 van een meter, en dat was meer geluk dan wijsheid. Nog steeds lezen en horen wij alles aan wat met snoeken te maken heeft, en staan open voor alle info die we kunnen verkrijgen, want je bent nooit te oud om te leren en geloof ons je kan van iedereen wat leren.


Wij sluiten het seizoen af en kijken alvast uit naar het nieuwe seizoen, en zie je ons zwarte scheepje voorbij komen dan weet je dat zijn 2 mensen die het donders naar hun zin hebben.

Wij wensen een ieder een super 2011 seizoen toe Groeten Gert & Hilco.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Marco schreef op 14-03-2011 om 18:14:54
Ip opgeslagen


Donders! goed bezig mannen, mooie vissen en een prachtige uitleg van de juiste benadering van het vissen. En natuurlijk, van het hebben van plezier  

 Pieter schreef op 13-03-2011 om 22:41:14
Ip opgeslagen


Goed verhaal mannen en natuurlijk prachtige vissen. En de juiste instelling om tot een goed resultaat te komen.....

 Jacco schreef op 13-03-2011 om 20:08:18
Ip opgeslagen


Mooi verslag Mannen!!! En prachtige aantallen!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0178 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign