Valentijns dag!
 Geplaatst op  28-02-2011  door Sybren
4150 keer bekekenNa de goede successen van zondag nodigde Sybren Ulbe dan direct maar weer uit Sybren wilde niet te laat het water op gaan. Ulbe was ‘s ochtends verhinderd door wat andere zaken. Sybren besloot maar wat tijd aan zijn vriendin te besteden waarna we dan toch weer aan de late kant om twaalf uur de boot te water zouden laten. De weersvooruitzichten waren niet al te best regen regen en nog eens regen, maar ach dat hadden we al eens eerder gehoord. Toen bleef het bijna de hele dag droog en hadden we een prachtige dag in de kop van Overijssel! En je kunt je der nog altijd op kleden. Om een paar minuten over twaalf gleed de boot weer afgeladen met 500+ stukken kunstaas te water, loos gewicht en veel verloren ruimte aangezien we maar een paar aasjes gebruiken.


Snel worden er wat aasjes aangeknoopt en na 5 minuten staat ulbe al te drillen. Hoe makkelijk is het soms? De meeste vissen zijn zich al weer lekker aan het verzamelen in ondiep water om daar te gaan paaien. Buikjes zijn allemaal weer lekker rond gevreten. En sommigen zitten vol met kuit dat gaat niet lang meer duren. Na een foto, de hengels weer in het water Ulbe kan zo snel niet denken of zijn hengel staat weer krom. Weer op de grandma een mooie dikke zeventiger meld zich bij de boot. Na een fotoshoot gaat deze weer vrij uit. Ulbe: “dit was 1 van de eerste stukken kunstaas die ik kocht en ik vang er alles mee ik snap niet wat ik met zoveel kunstaas moet” Ook Sybren vraag zich dat vaak af. Ulbe taxeert de emotionele waarde van de grandma op zoon €10.000,- . Gelukkig hangen ze nog met grote aantallen in de winkel. En ze zijn zo weer beschadigt.


Sybren besluit om een kleine vibrax spinner aan de spelt van een ultra light baars hengeltje te hangen. Dat geeft tenminste actie als er een snoek aan hangt als Sybren de spinner te water laat kan hij er ook al weer uit. Vis nummer 3 hangt bij Ulbe aan de lijn. Weer het hele foto ritueel en maar weer terug. Een paar minuten later krijgt ook Sybren een flinke aanbeet op de spinner met als gevolg lijnbreuk. Snel alles na lopen slip stond goed vreemd lijn lijkt goed, zonde voor de snoek die nu rond zwemt met mijn geliefde vibrax spinner in zijn bek. Sybren besluit zijn favoriete vibrax in te zettenhangen, en zegt daar bij “ik hoop niet dat ik deze kwijt raak” en ja hoor vast pats weer lijn breuk zonde 1 ding is zeker de ron thompson lijn die hier op zit is rommel. Restanten mag mijn moeder gebruiken als naai garen leuk fluor kleurtje dacht ik zo.


Snel de plek onthouden dan maar eens dreggen. We gaan weer verder na een klein kwartiertje meld zich dan weer vis bij Sybren. Het vangen gaat weer gemakkelijk vooral Ulbe is vandaag flink los. Sybren komt er iets minder gemakkelijk van af de ene na de andere misser/losser. Al redelijk snel halen we dankzij Ulbe een totaal van 10 vissen en met nog een paar uurtjes te gaan, denken we stiekem al dat we heel misschien de 20 ook nog wel eens aan kunnen tikken. Rustig trollen we verder! Wat opvalt is dat de vaart in bepaalde gebieden is ingedeeld wat formaten aan gaat de kleintjes worden allemaal op dezelfde plek gevangen de 60ers stukje noordelijk en de grote vissen daar tussen in.


Als de klok 5 uur slaat staat de het 12-3 voor Ulbe en een 10 tal missers we trollen nog even door maar zonder succes om half 6 gaan we weer richting trailer. De regen had toch flink huisgehouden bij ons. En we waren weer eens koud tot op het bod maar het mocht de pret niet drukken. Weer een dag met een leuk aantal.

Groeten Sybren SchoustraReacties

Er zijn 4 reacties

 Jacco schreef op 03-03-2011 om 19:30:45
Ip opgeslagen


Ghehe, waarom ziet mijn valentijns dag er nooit zo roos kleurig uit?? Mooi verslag Sybren!

 Rix schreef op 01-03-2011 om 07:23:10
Ip opgeslagen


Zeker lekker gevangen! Die snoeken daar trekken ook alles mee onder water he!  

 Marco schreef op 28-02-2011 om 20:23:24
Ip opgeslagen


Love was in the water.....everywhere you look around  
Goed bezig mannen

 Pieter schreef op 28-02-2011 om 20:14:06
Ip opgeslagen


Het was dus toch een heel geslaagde valentijnsdate voor jullie, top verslag met topvangsten.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02931 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign